Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kaybettik, saylanı, türkan

Türkan Saylan'ı Kaybettik

Eski 05-18-2009   #1
dejavu2009
Icon1uzz

Türkan Saylan'ı Kaybettik

Türkan Saylan hayatını kaybetti
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof Dr Türkan Saylan, tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi
Onkoloji Yoğun Bakım Servisi'nde hayatını kaybetti

Fotoğraflarla Türkan Saylan
Daha önce meme kanseri tedavisi gören ve bu hastalığı atlatan ancak aradan geçen süre içerisinde hastalığın tekrar etmesi üzerine yeniden kanser tedavisi görmemeye başlayan ve bu sırada Ergenekon soruşturması kapsamında evi aranan, sağlık durumunun kritik olması kamuoyunda yoğun tepki ile karşılanan bu durumun ardından mücadelesinin devam edeceğini aktaran Saylan, hastalığının ilerlemesi üzerine İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Onkoloji Merkezi'ne yatırılan Saylan, gece geç saatlerde hayatını
kaybetti

Bilim dünyasına 440'tan fazla eser bırakan ve son dönemde yeni bir kitap yazımı ile uğraştığı bilinen Saylan'ın ölümü üzerine bir açıklamada bulunan ÇYDD Genel Merkez üyesi Nihal Kızıl, "Gece geç saatlerde rahatsızlığı arttı Yönetim kurulu üyeleri ile oğulları son anına kadar yanındaydı Son nefesine kadar hep yeni projelerden söz etti" dedi

TÜRKAN SAYLAN KİMDİR?

Hayatı

13 Aralık 1935 günü İstanbul'da dünyaya geldi Cumhuriyet döneminin ilk mütahhitlerinden Fasih Galip Bey ile evlendikten sonra Leyla adını alan İsviçreli Lili Mina Raiman çiftinin beş çocuğunun en büyüğüdür 1957'de evlenmiş, iki oğlan çocuk annesi olmuştur Biri grafiker diğeri hekim iki oğlundan iki torunu vardır

Eğitimi

1944 – 1946 yıllarında Kandilli İlkokulu ve 1946 – 1953 yıllarında Kandilli Kız Lisesi'nde okumuştur 1963'de İstanbul Tıp Fakültesini bitirmiştir

Uzmanlığı

1964 - 1968 yılları arasında SSK Nişantaşı Hastanesi'nden Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanlığını almıştır

Akademisyenliği

1968 yılında İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı'nda Başasistanlığa başlamıştır 1971'de İngiliz Kültür Heyeti'nin bursuyla İngiltere'de ileri eğitim görmüş, 1974 de Fransa'da 1976'da yine İngiltere'de kısa süreli çalışmalar yapmış, 1972'de doçent, 1977'de profesör olmuştur 1982 – 1987 yılları arasında, İstanbul Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Başkanlığı'nı, 1981 – 2001 yılları arasında İstanbul Tıp Fakültesi Lepra Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü'nü yürütmüştür 1990'da oluşturulan “İÜ Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi”nin kuruluşunda görev almış ve 1996'ya kadar Müdür Yardımcılığı ile Kadın Sağlığı derslerinin koordinatölüğünü yapmıştır Dermatoloji kliniğinin öğretim üyesi olarak 2002 yılı sonuna kadar çalışmış ve 13 Aralık 2002 tarihinde emekli olmuştur

Bilimsel Çalışmaları

1976 yılında lepra (cüzzam) çalışmalarına başlamış, Cüzzamla Savaş Derneği ve Vakfı'nı kurmuştur 1986'da kendisine Hindistan'da “Uluslararası Gandhi Ödülü” verilmiştir 2006 yılına kadar Dünya Sağlık Örgütü'nün Lepra konusunda danışmanlığını yapmıştır Uluslararası Lepra Birliği'nin (ILU) kurucu üyesi ve Başkan yardımcısıdır Avrupa Dermato Veneroloji Akademisi'nin ve Uluslararası Lepra Derneği'nin üyesidir Dermatopatoloji Laboratuvarının, Behçet Hastalığı ve Cinsel İlişkiyle Bulaşan Hastalıklar Polikliniklerinin kurulmasında yer almıştır 1981-2002 yılları arasında 21 yıl, gönüllü olarak Sağlık Bakanlığı İstanbul Lepra Hastanesi Başhekimliği'ni yapmıştır

Diğer çalışmaları

ÇYDD

1989'da, bir grup Atatürkçü aydın tarafından devrim yasalarını ve laik düzeni koruyup geliştirmek amacıyla oluşturulan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin (ÇYDD) kurucularındandır ve halen Genel Başkanlığını yürütmektedir

Cumhuriyet mitingleri

14 Nisan 2007 Ankara-Tandoğan ve 29 Nisan 2007 İstanbul-Çağlayan Cumhuriyet mitinglerinin organizasyonunda ve icrasında bulunmuştur

Öğretim Üyeleri Derneği

1990'da oluşan “Öğretim Üyeleri Derneği”nin kurucusudur ve ilk dönem II Başkanlığını yapmıştır

Diğer STK Çalışmaları

1995'de mezun olduğu lise için oluşturulan Kandilli Kız Lisesi Kültür ve Eğitim Vakfı (KANKEV)nın 1995'de kurulan Türkiye Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı (TÜRKÇAĞ)'nın kurucusu ve başkanıdır
Birçok mesleki ve sosyal derneğin üyesiydi

Aktif görevleri

Gönüllü kuruluş olarak; ÇYDD'nin Genel Başkanlığını, TÜRKÇAĞ ve KANKEV Vakfı Başkanlığı ile Cüzzamla Savaş Derneği ve Vakfı Başkanlığı'nı, sürdürmekteydi

Cumhurbaşkanları ile İlişkileri

9 Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından 31 Mart 2000 tarihinde Sosyal Hizmetler Danışma Kurulu üyeliğine seçilmiştir Halen bu görevi sürdürmektedir Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından 2 Şubat 2001'de YÖK üyeliğiyle görevlendirilmiş ve bu görev Şubat 2007'de bitmiştir

Diğer Görevleri

2003 – 2004 arasında Başbakanlık İnsan Hakları Danışma Kurulu üyeliği ve İstanbul İl İnsan Hakları Kurulu üyeliklerinde bulunmuştur

Ödülleri

1996'da İstanbul Üniversitesi kendisine “Atatürk İlke ve Devrimleri” ödülünü vermiştir

Fotoğraflarla Türkan Saylan

İngiltere dermatologlarının derneği olan Dowling Kulübü (1978) ve "Kuzey Amerika Klinik Dermatoloji Derneği" (1996) tarafından onur üyesi seçilmiştir Bugüne kadar çok sayıda ödüle layık görülmüştür
“Atatürk İlke ve Devrimleri Ödülü” İstanbul Üniversitesi (1996),
“Ülkemizde Yılın Kadını Ödülü” (1990),
“Melvin Jones Ödülü” (1991),
“Atatürkçü Düşünceye Hizmet Ödülü” İncirli Lions (1996),
“Kuvayi Milliye Ödülü” Haliç Rotary (1997),
“Fahrettin Kerim Gökay Ödülü” Türk Lions Vakfı (1997),
“Türkiye Ziraatçiler Birliği Dayanışma Ödülü” (1998),
“75 Yıl Ödülü” Türk Kadınlar Birliği Şişli Şb (1998),
“Uğur Mumcu – Muammer Aksoy Ödülü” ADD İstanbul Şubesi (1999),
“Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi Onur” Ödülü” (2000),
İtalya “Foyer des Artistes Kurumu Ödülü” (2001),
Cüzzamlı Hastalara verdiği uzun süreli hizmet ve getirdiği bakış açısı nedeniyle “Hasta ve Hasta Yakını Hakları Derneği 2001 Yılı Ödülü”,
“Atatürk Ödülü” Amerika / Atatürk Topluluğu (2001),
“Sanat Kurumu Onur Ödülü” (2002),
“Atatürk / Çağdaşlık Ödülü” Dünya Atatürkçü Kuruluşları (10 Kasım 2003),
“Üstün Hizmet Ödülü” Yıldız Teknik Üniversitesi (2004),
Eğitime yaptığı katkılar nedeniyle “Eğitim Ödülü” TED Koleji,
“Kendinden once hizmet” ilkesine örnek davranışı nedeniyle “100 Yıl Mesleki Başarı Ödülü” Rotary Kulübü,
“İnsan Hakları Ödülü” İzmir Karşıyaka Belediyesi (2004),
“Türkiye'nin En İyi Eğitimcisi” Ödülü - Tempo Dergisi (2004),
Kültür Üniversitesi'nin İstanbul genelindeki üniversitelerin öğrenci ve öğretim üyeleri arasında yaptığı anket sonucunda “Yılın En Yürekli Kadını Ödülü” (2004) ,
“Puduhepa Ödülü” - Adana Kütür Sanat Derneği (2005),
“Meslek Hizmetleri Ödülü” Ankara Emek Rotary Kulübü (Ekim 2005),
“Toplumsal Barış Ödülü” Barış Radyo,
“İnsan Hakları, Demokrasi, Barış ve Dayanışma Ödülü” -
SODEV Sosyal Demokrasi Vakfı (2005),
“İyi Kalpli Ol Ödülü” Türk Kalp Vakfı (2006),
“Yılın Başarılı İş Kadınları Ödülü” Dünya Gazetesi (2006),
“ÇEK Eğitim Ödülü”, Çağdaş Eğitim Kooperatifi (2006)

İLGİNÇ BİR DİZİ;

http://www,dizimag,com/stephen-hawki...eady-dizi.html
Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Türkan Saylan'ı Kaybettik

Eski 05-18-2009   #2
Şengül Şirin

Çok üzüldümAllah rahmet eylesin yeri nur olsunÜlkesi vatanı
için çok çalışmış harika bir insan rahat uyu

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 05-18-2009   #3
emraxx

Allah rahmet eylesin
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 05-18-2009   #4
VANDETTA

Öldüğü için üzülmediğim biri kalbinde zerre iman ile göç etmeyi başarabilmiş ise Mevla rahmet eylesin

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 05-18-2009   #5
dejavu2009

İnsanlar için çok çalışmış Allah rahmet eylesin
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 05-19-2009   #6
KRDNZ

Bende pek üzülmedim açıkçası Keşke amacı gerçekten yardım etmek olsaydı Kendi çıkarları uğruna onca genç beyini harcamasaydı Yine de Allah rahmet eylesin gerçekten temiz bir kalbi varsa zaten gideceği yer bellidir

Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imânı boğar,
'Medeniyyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar?

Ey ŞaiR! Bana Yağmurdan bahsetme, yağdır
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 05-19-2009   #7
1907merve

VANDETTA ve KRDNZ'e katılıyorum

Eski 05-19-2009   #8
emraxx

Yoksul öğrenciler için topladığı paraları cebe atıp amerikada yemediği için‚ ihtiyaç sahibine ulaştırdığı için‚
12 yaşında ki kızların 65 yaşında ki kelli felli amcalara kuma değilde bu memleket için çalışacak birey yaptığı için cehenneme gidecektir

Böyle buyurdu yaptıkları her türlü pisliği din diyerek aklamaya çalışan usame zihniyetli din bezirganları

Allah büyük

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com