![]() |
Çalışma Hayatının Kuralları Değişiyor |
![]() |
![]() |
#1 |
yesimciwciw
|
Çalışma Hayatının Kuralları Değişiyor![]() ÇALIŞMA HAYATININ KURALLARI DEĞİŞİYOR Batıda hem işçi hem de işveren köklü bir değişim sürecinden geçiyor ![]() ![]() 20 ![]() Son 20 yıl ortalama işçi ve memurun da yüzünü güldürmemişti ![]() “Son 15 yılın ‘Yeni Ekonomi’ dönemindeki iş organizasyonu değişikliklerinin en karakteristik özelliklerinden biri de bireyler arasındaki bağ ve ilişkilerin gevşemiş olmasıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SADAKAT KAVRAMI UNUTULDU Richard Sennett, öncelikle finans dünyasının en üst katlarında, medyacılıkta, yaratıcı iş kollarında ve ileri teknoloji şirketlerinde işletmeye ve çalışana sadakat kalmadığını ve bunun da bu işletmelerde çalışan insanların günlük hayatını önemli ölçüde değiştirdiğini anlattı: “İnsanların bir tarafından girip öteki tarafından çıktığı döner kapıya benzeyen organizasyonlarda yerine bağlılık kalmaz ![]() ![]() ![]() ![]() HEVES VE ENERJİSİNİ YİTİREN PERSONEL Personel seçimi ve yönetiminin de çağımızda, ’20 kişi arasından en yeteneklisinin, en sıra dışı olanının seçilip, diğer 19’unun kaale bile alınmadığı’ bir niteliğe büründüğünü belirten Sosyolog Sennett, başarı ve rekabetten başkasını tanımayan sanayi toplumundaki bu sapıkça anlayışın, verimli çalışamayacağı düşünülen diğer 19 kişiyi aşağılayıp rencide etmekten sakınmadığını söyledi: “Sen kötüsün’, demek istemiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SİSTEM DEĞİL SEFİLLİK İşler kötüye gittiğinde şirketi yönetenlerden hesap sorulmayacağını bilmenin çalışanları çaresizliğe sürüklediğini anlatan ‘London School of Economics’ öğretim üyesi Richard Senneth, güç ve otorite arasındaki uçurumun büyümesinin işletme bünyesindeki pozisyonu zayıf olanları bağımlı kılıp esnekliğini elinden aldığını söyledikten sonra sözlerini şöyle sürdürdü: “Son 30 yılda yapılandırılan sistem tam anlamıyla sefilliktir ![]() Bütün Anglosaksonlar gibi ben de, yönetimdekilerden yeteneksizlikleri yüzünden hesap sorulmasını önce Almanya’nın başarmasını umuyorum ![]() ![]()
![]() |
Cevap : Çalışma Hayatının Kuralları Değişiyor |
![]() |
![]() |
#2 |
TiFus
|
![]() Cevap : Çalışma Hayatının Kuralları DeğişiyorOkula gitmek bile kuralları değiştiriyor ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|