|
|
Konu Araçları |
duyarlı, engellilerin, olunmalı, sorunlarına |
Engellilerin Sorunlarına Duyarlı Olunmalı |
05-14-2009 | #1 |
yesimciwciw
|
Engellilerin Sorunlarına Duyarlı Olunmalı'ENGELLİLERİN SORUNLARINA DUYARLI OLUNMALI' Sağlık-Sen Mersin Şube Başkanı Şemsettin Karadoğan yaklaşık 85 milyon engelli vatandaşın toplum hayatına uyum sağlamakta zorlandığını söyledi Karadoğan, yaklaşık 85 milyon engelli vatandaşın; işsizlik, yetersiz eğitim, elverişsiz fiziksel koşullar ve toplumdaki olumsuz yargılar nedeniyle toplum hayatına uyum sağlamakta zorlandığını söyledi Ülkemiz nüfusunun yüzde 13’ünü oluşturan engellileri vatandaşların, hayatı normal insanlara göre planlayan kurumsal ayrımcılıkla mücadele etmeye çalıştıklarını belirten Karadoğan, “Otobüsler, hastaneler, kaldırımlar, okullar, iş ortamları gibi hayat alanları, maalesef engelli kesimlerinin ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde bir noktaya ulaşmamıştır Bu durum engellilerimizin toplumla bütünleşmesini zorlaştırmaktadır” dedi Karadoğan mesajında şunları kaydetti: “Tüm dünya’da olduğu gibi ülkemizde de engellilerimiz kendi engellerinin yanı sıra, ait oldukları toplumun ve devletin yaşattığı sorunlarla da başa çıkmaya çalışmaktadırlar Ülkemiz nüfusunun yüzde 13’ünü oluşturan engellileri vatandaşlarımızın, eğitimden sağlığa, ulaşımdan istihdama hayatın her alanında ciddi sorunlarla karşı karşıya bulunmaktadır Yaklaşık 85 milyon engelli yurttaşımızın; işsizlik, yetersiz eğitim, elverişsiz fiziksel koşullar ve toplumun engellilere bakışındaki olumsuz yargılar nedeniyle, toplumsal hayata uyum sorunu yaşamaktadırlar Özellikle toplumsal hayata katılımın en önemli göstergesi ve temel bir insan hakkı olan çalışma hakkı ise, engelli vatandaşlarımız açısından temel bir sorun olarak öne çıkmakta, hatta diğer sorunların da temeli olarak görülmektedir ÇALIŞANLARIN SORUNU GİDERİLMELİ Karadoğan ayrıca, gerek doğal koşullar gerekse sosyal hayattan ve devlet yönetiminden kaynaklanan sorunlar nedeniyle toplumun en problemli kesimi olan engellilerin, eğitiminden bakımına kadar bir çok konuda yükünü taşıyan sosyal hizmet çalışanlarının da ciddi sorunlarla mücadele etmek zorunda kaldığını dile getirdi Bu anlamlı haftada sosyal hizmet çalışanlarının da unutulmaması gerektiğini vurgulayan Karadoğan, “Olağanüstü güç şartlarda görev yapan sosyal hizmet çalışanlarının haklarının ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi, başta engelliler olmak üzere sosyal hizmet götürülen tüm toplum kesimlerine daha nitelikli ve verimli hizmet sunulmasını sağlayacaktır Engelli vatandaşlarımızın, toplumsal hayatın üretken ve katılımcı bireyleri olarak yaşamlarını sürdürmeleri en büyük dileğimizdir Bu duygu ve düşüncelerle tüm engelli vatandaşlarımızın Dünya Engelliler Haftasını kutluyorum” diye konuştu
05-14-2009 | #2 |
gencer20
|
Cevap : Engellilerin Sorunlarına Duyarlı Olunmalıyüzde 13 mü bukadar çok ve hiçbir çalışma görmüyorum şahsen devletten küçümsenecek bir rakam değil bu emeğinize sağlık |
Cevap : Engellilerin Sorunlarına Duyarlı Olunmalı |
05-14-2009 | #3 |
TiFus
|
Cevap : Engellilerin Sorunlarına Duyarlı OlunmalıHaklısın engelli olmak çok zor ellerine sağlık yeşim |
Cevap : Engellilerin Sorunlarına Duyarlı Olunmalı |
05-15-2009 | #4 |
yesimciwciw
|
Cevap : Engellilerin Sorunlarına Duyarlı OlunmalıHer ikinize de teşekkür ediyorum arkadaşlar