![]() |
Tarih Sen Sus |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Tarih Sen SusEcdadım Osmanoğlu,Cihan pevlivanı, Nice vakit oluk dolusu akmıştı asil kanı ![]() Şimdi tarihin tozlu arşivinde eski hatıra, Hikayeleri kazıldı yüksekce taştan bir anıta ![]() Vatan müdafasında ölenler elbet şehid idi, Geride sağ kalan yaralı yiğitler oldu Gazi, Sayıları bilinmez adsız kahraman nice Niyazi ![]() Bilesin ki, bu zafer zenbille inmedi gökten, Gaipden yardım gelir nice taifeyi melekten! Olmasın bir daha,çetin devirdi sonra kapandı, Toprağın kınalı kuzuları bağrında kaldı ![]() İslamın izzeti şerefi hür kalsın nihayet, Hiç yakışır mı ehli imana esaret ve zillet? Medreseler körpecik kuzuları yolladı cepheye, Sayısız ülema şehid düştü vatan kurtulsun diye ![]() Analar dul,yetim kaldı körpecik çocuklar, Dinle bak ![]() ![]() ![]() ![]() Gürbet çökdü alemi İslama kara bulut misali Acep hayat gelirmiydi yeniden mücize timsali ![]() Harici düşmanla nihayet,savaş bitti derken, Hüsranı hayale uğradık,sulhu beklerken! Bitmedi şavaşımız,şimdi başladı ekmek harbi, Ayak yalın,baş açık ![]() İmamesi kopmuş tespih gibi dağıldı millet, Zuhur etti Garplaşmak diye muzır bir illet! İki yüz elli milyon insanın kalbinde aynı iman, Eyvah ![]() ![]() ![]() Cihan devleti nihayet bölük pörçük, Şu ihtişamlı Kral a bak ![]() ![]() ![]() Ayaklar yalın,omuzlar çıplak,yok başta sarık, Kol gezer aramızda cehalet ve fikri hastalık ![]() Meydan sizin, Üç beş canbaz,bir de lafazan, Tepemizde taht kurmuş kalpazan ![]() Lakırdı bol ; Dinle artık ey cefakar ulus, Hakiki tarih sen sus! Meydan senin,at gayri pervasız, Ateş böceği misali öt vız vız ![]() ![]() ![]() Bu nasıl tarih hep yalan kusuyor? Kimler söz sahibi ? kahramanlar susuyor! Hüseyin Gazi Şener
![]() |
|