![]() |
Genel Bilgiler |
![]() |
![]() |
#1 |
yesimciwciw
|
![]() Genel Bilgilerİşletme bölümü; öğrenciyi başlıca işletme yönetimi, üretim yönetimi, pazarlama, muhasebe ve işletme finansmanı bilim dallarında yetiştirmekte ve bunların yanısıra genel iktisat, maliye, yönetim bilimi, ticaret hukuku ve sayısal yöntemler bilim dalları ile ilgili asgari zorunlu dersler vermekte ve bu konudaki çalışma alanlarına hazırlamaktadır ![]() İşletme nedir? İnsan ihtiyaçlarının karşılamak üzere bilgi, insan, teknoloji, finansal kaynak ve benzeri güncel üretim faktörlerini en etkin ve verimli bir şekilde kullanarak öncelikle uzun dönemde kâr, süreklilik ve sosyal sorumluluk amaçlarını yerine getirmek için ekonomik mal ve hizmet üretmek için kurulmuş iktisadi birimler ve bu birimleri inceleyen bilim dalıdır ![]() İşletme Eğitiminin Amacı İşletme bölümü, programlarında temel hedef olarak gelişen ve küreselleşen dünyada çağdaş işletmeciliğin temel kural ve ilkelerini teorik ve uygulamalı biçimde ülkenin koşullarına uygun biçimde vermeyi amaç seçmiştir ![]() ![]() ![]() Mezunların çalışma alanları İşletme bölümü, Kamu ve Özel sektöre yönetici ve eleman yetiştirmek amacıyla öğretim yapan bir bölümdür ![]() ![]() ![]() İşletme Bölümü mezunlarının çalıştığı alanlar: Özel ve Kamu kuruluşlarda her kademede yöneticilik Bankacılık ve Sigortacılık Borsa ve Aracı Kurumlar Maliye Müfettişliği Kaymakamlık Mali Müşavirlik İdari Hakimlik Akademisyenlik İnsan Kaynakları Uzmanlığı Üretim ve Hizmet Planlaması Pazarlama Uzmanlığı Yatırım ve Finans Uzmanlığı Maliye Hesap Uzmanlığı Danışmanlık
|