|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
anlayışı, doktorların, espri, öğrencilerin |
![]() |
Doktorların Ve Öğrencilerin Espri Anlayışı :) |
![]() |
![]() |
#1 |
meLankoLik_asaLet
|
![]() Doktorların Ve Öğrencilerin Espri Anlayışı :)örnek: - maalesef kanser olmuşsunuz ![]() ![]() ![]() - ha ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - hehe şaka lan şaka, iltihap var sadece, şimdi size antibiyotik yazacağım turp gibi olacaksınız ![]() ![]() (hasta yaşadığı yürek hoplamasıyla birlikte başlayan kalp hastalığı sonucu üç ay sonra kalp krizi geçirerek ölür ![]() abuk subuk doktor fıkralarının, abzürd tıp fakültesi mitlerinin doğuş noktasıdır ![]() yoksa kim basuruna kahve telvesi çalcak, kim rektal tuşe sekansları yaratacak ![]() ![]() ![]() yasanmis olaydir - yaa ben torik lens kullanamiyorum ![]() - palamut kullan o zaman yasanmis olaydir - ne baligi yedin? - cod - ne? - cod - pantalon baligida var miydi bari? - 10 vakit ömrünüz varr - nedir doktor bey ne vakit i 10 ay mi 10 yilmi nedir sorusuna - 9 diye cevap verebilecek kalitede, bir çok fikraya konu olan bi anlayistir ![]() •••fig ![]() hasta, doktorun odasinda beklemektedir, doktor iceri 'dalar': -oooo mumtaz beeey, hic birseyiniz yok! turp gibisiniz! -n-nea? -yok canim, daha bakmadim durumunuza ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() •••fig ![]() doktor elindeki test sonuclarini incelemektedir ![]() -ufffff bu ne boyle yaa? sitozin degerleri nasil yuzde 7,23 olur ? -hö? he? -yok canim saka yaptim poeh poehpoeepoehe ! •••fig ![]() doktor hastasini ameliyat etmektedir ![]() ![]() ![]() -durun bir saniye! hemsiranim bu hasta ölmü$! -nne nö?-(mavi ekran) -poheh piehe poehe pieheh $aka $aka ![]() ![]() ![]() -(ctrl alt del) •••fig ![]() -doktor bey basim agriyor, ne onerirsiniz? -peki, kafanizi sallayinca basiniz donuyor mu? -e-evet, nn-neden? -tümör olabilir ![]() ![]() ![]() -poeh poeihpoeh poeh, yok canim, saka yaptim ![]() dikkat sahan çikabilirin tehlike çanina , pencere önünde birasiyla yasayan adam ve halimenin doktoru nun katiligi bölümde gayet güzel bir sekilde ifade edilmis espri anlayisidir ![]() igne olmadan önce yaptiklari espriler de bu anlayisin ürünüdür ![]() -acicak mi doktor bey? -çok aciyacak ![]() -aaa, doktor! -ben pratisyen hekim selim hosgör, çok komigim ![]() the simpsons bölümlerinden birisinde örnegi görülen anlayis ![]() -5 dakika daha gec kalsaydiniz kolundaki saati ben takacaktim ![]() ![]() beynine bir kez hava degmeye gorsunden bir örnek ![]() -bir iyi bir kötü haberimiz var ![]() - ![]() ![]() ![]() -önce iyi haber ![]() ![]() -kötü haber? -göz kör ![]() "ah tüh seruma yanlis ilaç karistirmisiz, bir de kabarcik kaçti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() taksim ilkyardim hastanesi,basima dikis atiliyor uyusturulmadan ![]() doktor konusuyor:"aciyor mu?" kendi kendine cevap veriyor:"aciyordur tabi,benimki de soru mu?" hmmm,isini yap,saka yapma ![]() ![]() ![]() bu espri anlayisi sadece hasta doktor muhabbetlerinde görülmez, bu tip ögrencileri normal hayatlarinda da pek bi esprilidirler, girdikleri ortama renk katarlar(!), yillar boyu ders çalismanin getirdigi bir eksiklik olsa gerek ![]() ![]() - evet, şikayetiniz nedir? - valla doktor bey sırtımda öyle bi ağrı var ki sanki birileri şiş sokup çıkarıyo ![]() ![]() ![]() - şiş? ilginç ![]() ![]() ![]() - ne, ne dediniz abuzer mi? - zıtt erenköy ![]() ![]() ![]() - ne? erenköy mü? - evet erenköy ![]() ![]() ![]() - uzanayım mı, nereye uzanayım? - şöyle uzan ![]() ![]() ![]() - içerim ama doktor bey çay çarpıntı yapıyo bende ![]() ![]() ![]() - ne çarpıntı mı? çok tehlikeli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - allah razı olsun doktor bey ![]() ![]() ![]() - şimdi izninizle odama çekilmek istiyorum biraz, afiyet olsun ![]() ![]() ![]() yıllar önce sıcak bir yaz günü bir doktorun ayağıma dikiş atarken ciguli'nin eşsiz eseri binnaz'ı söylemesi ile hakkında çokça düşündüğüm espri anlayışıdır ![]() bu duruma direk örnek olarak marmara üniversitesi tıp balosunda kemal berkman her sene aynı olayı anlatır bir gün nescafe içecekleri zaman bayan bir hocaya "sütünüz var mı?" diye sormuş -laktasyon dönemimde belki ama şu an yok şeklinde bir cevap almış sezeryanla doğumdan "karnıyarık yapmak" diye bahsetmeyi de kapsayan bi garip, dünyadan kopuk espri anlayışı ![]() kadıncağızın yanında demeseydiniz bari be, hala unutmamış ![]() sadece doktor'un ve bir tıp öğrencisinin anlayabileceği tepki verebileceği espiriler ![]() ![]() ![]() gelen hastasına insan olarak değil "iyileştirilmesi gereken hasta" , bir obje gibi baktıkları için bu normaldir ![]() ![]() ![]() ![]() sözüm meclisten dışarı ![]() ![]() bir eliza testi yaptırılmış ve 2 günlük bekleyişin ardından sonuç alınmaya gidilmiştir ![]() doktor: şüpheli bir ilişki yaşadınız mı ? hasta: allahım bana bişeyler oluyor ![]() ![]() doktor: soruma cevap verin lütfen ![]() hasta: hayır, dövme yaptırmıştım, sonra arkadaş içime kurt düşürdü, o yüzden test yaptırdım ![]() doktor: ehehehe, yok yok merak etme, negatif ama bir daha dövme yaptırma, yoksa döverim ona göre ![]() ![]() anatomi, kemik pratiği zamanı ![]() ![]() ayrıca ben bu espri anlayışına çok sadık bir kişi olarak hala bir hastama cücük hareketi yapamadım haa gıdıklarım o ayrı ![]() genelde kendi aralarinda degistirilmis tukce'yle (latince, ingilizce, turkce karisimi) konusan tip ogrencilerinin ortak konulari dersler, stajlar ve hayatlarini daha da zorlastiran hocalardir ![]() yapilan espriler de bu konulari kapsar * ![]() kollarımın kırılmasının ardından evde geçireceğim günlere istinaden, doktordan mouse tutmak için alçının sağ elimin en azından parmaklarını dışarda bırakmasının mümkün olup olmayacağını sorduktan sonra, iki kolu omuza kadar alçıda olan ve ayakta zor duran bendenizi göstererek, - arkadaşın sağ elini birazcık açın mouse mu tutacak fare mi yakalayacakmış ne? der ve etrafındaki asistanlar yarılır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Doktorların Ve Öğrencilerin Espri Anlayışı :) |
![]() |
![]() |
#2 |
dejavu2009
|
![]() Cevap : Doktorların Ve Öğrencilerin Espri Anlayışı :)sonuncusu güzelmiş ![]() ![]() ![]()
|