![]() |
Kur'anı Kerim'de Çelişkili Ayet Yoktur.. |
![]() |
![]() |
#1 |
meLankoLik_asaLet
|
![]() Kur'anı Kerim'de Çelişkili Ayet Yoktur..Kur'anda çelişki olmaz Ateist diyor ki: Sual: Kur'anın bazı âyetleri niye çelişkilidir? CEVAP Bir karıncayı yaratmaktan aciz birinin, kâinatı bir nizam içinde yaratan ve devam ettiren Yaratıcıya böyle söylemesi ne kadar ahmaklıktır ![]() ![]() ALLAH'ın kelamında tenakuz [çelişki] olmaz ![]() (Eğer o [Kur'an-ı kerim] ALLAH'tan başkası tarafından [gelmiş] olsaydı, elbette onda tutarsız [uyumsuz] çok şey bulunurdu ![]() Eshab-ı kiramdan birkaç zat, bir âyet-i kerime üzerinde farklı yorumlar yaparken, Resulullah efendimiz çıkageldi ve buyurdu ki: (Sizden önceki ümmetler, ALLAH'ın gönderdiği kitabı yanlış yorumladıkları için helak olmuştur ![]() ![]() ![]() Peygamber efendimiz, kimseden bir şey öğrenmemiş, hiç yazı yazmamış iken ve geçmişlerden ve etraftakilerden haberi olmayan insanlar arasında hasıl olmuş iken, Tevrat'ta ve İncil'de ve bütün başka kitaplarda yazılı şeyleri bildirdi ![]() ![]() ![]() ![]() (Sen [Kur'an gelmeden] önce bir kitap okumuş ve elinle onu yazmış değildin ![]() ![]() Kur'an-ı kerimde çelişki yoktur ve olamaz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Kur'anı Kerim'de Çelişki Yoktur.. |
![]() |
![]() |
#2 |
meLankoLik_asaLet
|
![]() Cevap : Kur'anı Kerim'de Çelişki Yoktur..Ateist diyor ki:
Sual: “Kur’an çelişkilerle doludur, ALLAH kelamı olsa, bir yerde ben, bir yerde biz, bir yerde o diye söylemez ![]() ![]() CEVAP Bu ateistin ifadeleri, din düşmanlığının yanında, kendi cahilliğini sergilemektedir ![]() ![]() ![]() Âlemlerin rabbi, ceza gününün tek sahibi, rahman ve rahim olan ALLAH’a hamd olsun ![]() ![]() ![]() Kur’anda ben, biz, o gibi ifadelerin kullanılışı hakkında İsmail Hakkı Bursevi hazretleri buyuruyor ki: Sultanların dört türlü konuşma tarzı vardır: 1- Ben yaptım der ![]() 2- Biz yaptık der ![]() 3- Kendinden bahsetmeden (Şunlar emredildi) der ![]() 4- Yalnız unvanı ile (Sultanınız size şunu emretti, şunlar size yasak kılındı) der ![]() ![]() ALLAHü teâlânın, bazen ben, bazen biz demesi, halkın aşina olduğu sultanlara mahsus bir hitap tarzıdır ![]() ![]() ![]() 1- Ben dediğine örnekler: Yalnız benden korkun ![]() Ben tevbe edenin tevbesini kabul ederim ![]() Kullarım beni sorarlarsa, bilsinler ki ben, onlara yakınım ![]() ![]() 2- Biz dediğine örnekler: Biz şükredenlerin mükafatını vereceğiz ![]() Biz kâfirler için perişan edici bir azap hazırladık ![]() Biz Cehennemi kâfirler için bir zindan yaptık ![]() 3- Kendinden bahsetmeden verdiği emirlere örnekler: Oruç size farz kılındı ![]() Evli kadınlarla evlenmeniz de haram kılındı ![]() Namaz, müminlere belirli vakitlerde farz kılınmıştır ![]() 4- Üçüncü şahıs olarak bildirdiğine örnekler: ALLAH ki sizi yarattı ![]() O Rab ki, yeri sizin için bir zemin, göğü de bir tavan yaptı ![]() O, yerde ne varsa hepsini sizin için yarattı ![]() ALLAHü teâlânın Ben demesi yüce zatına göre, Biz demesi, isim ve sıfatlarına göredir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Kur'anı Kerim'de Çelişki Yoktur.. |
![]() |
![]() |
#3 |
meLankoLik_asaLet
|
![]() Cevap : Kur'anı Kerim'de Çelişki Yoktur..Ateistler, kendi aralarında âyetlerde çelişki aramışlar ![]() ![]() Sual: İnsanın yaratılışı, Kur’anda çamurdan, topraktan, sudan falan denilerek on çeşit farklı ifade vardır ![]() 1- Döllenmiş Yumurta O, insanı alekadan yarattı ![]() ![]() 2- Nutfeden O insan, [rahme] akıtılan meninin içinden bir nutfe [sperm] değil miydi? (Kıyamet 37) Rahimlere atılan meniden insanı yaratan siz misiniz, yoksa biz mi? (Vakıa 58-59) O, insanı bir damla nutfeden [spermden] yarattı ![]() Biz insanı katışık bir nutfeden [sperm ile ovumun birleşmesinden] yarattık ![]() 3- Sudan Her canlı şeyi sudan yarattığımızı görüp düşünmediler mi? (Enbiya 30) ALLAH, her dabbeyi [her hayvanı, her canlıyı] sudan yarattı ![]() Sudan bir insan yaratıp onu nesep ve sıhriyete dönüştüren Odur ![]() 4- Topraktan ALLAH nezdinde İsa'nın durumu, Âdem'in durumu gibidir ![]() ![]() ![]() Sizi topraktan yaratması, Onun [varlığının] delillerindendir ![]() O sizi yerden [topraktan] yarattı ![]() ![]() Sizi yerden [toprakta] yarattık; yine sizi o yere [toprağa] döndüreceğiz ![]() 5- Balçıktan Biz insanı, kuru çamurdan, şekillenmiş balçıktan yarattık ![]() O sizi çamurdan yarattı ![]() Biz insanı süzme çamurdan yarattık ![]() O, insanı, pişmiş [tuğla gibi] bir balçıktan yarattı ![]() 6- Toprak ve Meni ALLAH sizi topraktan, sonra meniden yarattı ![]() Yarattığı her şeyi güzel yaratan ve insanı yaratmaya bir çamurdan başlayan Odur ![]() Sonra onun zürriyetini, değersiz, hakir bir sudan [meniden, spermden] üretti ![]() 7- Topraktan, nutfeden, alekadan Ey insanlar, eğer öldükten sonra dirilmekten şüpheniz varsa, [bilin ki] biz, sizi topraktan, sonra nutfeden [spermden] sonra alekadan [embriyodan] sonra yapısı belli belirsiz bir et parçasından yarattık ![]() Sizi topraktan, sonra nutfeden, sonra alekadan [embriyodan] yarattı ![]() ALLAH sizi topraktan, sonra nutfeden [spermden] yarattı ![]() 8- Aşamalardan geçerek Sizi merhalelerden [aşamalardan] geçirerek O yarattı ![]() 9- Tek nefisten O, sizi bir tek nefisten [Âdem’den] yarattı ![]() Sizi bir erkekle bir dişiden yarattık ![]() 10- Yoktan yarattı İnsan düşünmez mi ki, o hiçbir şey değil iken biz onu yoktan yarattık ![]() CEVAP Ateist bunları meallere bakarak yazmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Türkçe’de olduğu gibi her dilde deyimler vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi maddeler halinde açıklayalım: 1- Bu âyette, insanın alekadan yaratıldığı bildiriliyor ![]() ![]() ![]() 2- Burada, insanın spermden meydana geldiği söyleniyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3- Her canlının sudan yaratıldığı bildiriliyor ![]() ![]() ![]() 4- Burada ilk insanı yani Âdem aleyhisselamı topraktan yarattığı bildiriliyor ![]() ![]() 5- Bu maddede de, insanın çamurdan yaratıldığı bildiriliyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 6- Burada ilk insanın topraktan, çamurdan meydana geldiğini, sonrakilerin ise, meni vasıtası ile ürediği bildiriliyor ![]() ![]() 7- Burada ise öteki âyetlerin bir nevi açıklaması yapılıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 8- Bu âyette de yedinci maddedeki durum açıklanıyor ![]() ![]() 9- Burada da, bütün insanların tek kişiden Hazret-i Âdem’den geldiği bildiriliyor ![]() ![]() ![]() 10- Bu son maddede ise, ortada hiçbir şey yokken, ilk insan topraktan, sonrakiler de meni vasıtası ile yaratılmış oluyor ![]() ![]() Netice: 1- ALLAHü teâlâ her şeyi yoktan yarattı ![]() ![]() 2- Hazret-i Âdemi topraktan yarattı ![]() ![]() 3- Bu ikisinden diğer insanları [sperm, ovum vasıtasıyla] yarattı ![]() 4- Bunları ve yaratmasındaki aşamaları âyetlerinde bildirdi ![]() Aslında âyetlerde çelişki olmadığını ateist kılığına giren misyonerler de pek iyi biliyorlar ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|