Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cemal, süreyya

Cemal Süreyya

Eski 04-28-2009   #1
Şengül Şirin

Cemal Süreyya

Şâir Erzincan’da 1931′de doğdu Haydarpaşa Lisesi’nde okudu Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirerek (1954) Mâliye Bakanlı-ğı’nda müfettiş muavinliği, müfettişlik ve Darphane Müdürlüğü yaptı Günümüz şâirlerindendir ikinci Yeniler grubu içinde en tanınmış olanıdır İlk şiiri Mülkiye dergisinde yayımlandı (1953) Sonra Papirüs ve Türkiye Yazıları dergilerinde şiirler yayımlamış ve bâzan Osman Mazlum imzası ile şiir üzerine denemeler ve tenkit yazıları yazmıştır Şiirlerinde Garipçiler ile İkinci Yeniler’in özellikleri ortak olarak bulunur Eşyayı ve insanı somutlaştırarak anlatır Dîvan şiirimizden ve halk dilinden faydalanmıştır Şiirinde anlam kapanıklığı vardır Türkçe’yi ustalıkla kullanan şâir ritme ve şekle değer verir
Şiir kitapları: 1 Üvercinka (1958,1966), 2 Göçebe (1965), 3 Beni Öp Sonra Doğur Beni (1973) Denemeleri: 1 Şapkam Dolu Çiçekle (1976), 2 Günübirlik (1982) Antolojileri: 1 Mülkiyeli Şâirler (1966), 2 Yüz Aşk şiiri (1967) Ayrıca R Tomris ile birlikte Apoilİanaire’den Bir Aşk Kırgınının Şarkı-sı’nı çevirmiştir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com