Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlar, cebrailas, zorlandığı

Cebrail(as) Zorlandığı Anlar

Eski 04-25-2009   #1
Equinox
Icon4

Cebrail(as) Zorlandığı Anlar

Birgün rasulullah aleyhissalatu vesselam cebraile(as) hiç zorlandığın bir an oldumu diye sorar :
cebrailde(as) evet ya resul
Allah hemde dört kere diye cevap verdi
Rasul
Allah(sav) nasıl oldu diye sorunca cebrail şöyle cevap verir

1_birgün arşın altındaydım Cenabı Allah bana emir verdi ya cebrail halilullahımı (ibrahim as) nemrud ve askerleri ateşe fırlattılar çabuk yetiş diye sert emir verince nasıl yetişeceğimi bilmiyordumçünkü imkansız oraya kendi gücümle o anda yetişmek ama
Allahın emri ile göz açıp kapama gibi bir hızla orda oldum benki ibrahimi (as) havada kucakladımAllah ateşe emir verdiey ateş ibrahimi(as) yakma ona hiç olmadığın gibi serin ol ve o zaman ben ve ibrahim (as) ataşe yavaş bir iniş yaptık ve ateş ize serin oldu

2- yine arşın altındaydım
Allahtan emir geldi ya cebrail (as) ibrahim(as) bana oğlu ismaili (as) kurban ediyor git kurtar onu ve Allahın yardımıyla yetiştim ismaile(as)bıçağın keskin tarafına kapladım kendimi o anda Allah bıçağa emir verdi ey bıçak ismaile(as) karşı kör ol kesme ibrahim(as) beni bışakla beraber defalarca ismailin(as) boğazına vurdu sonuç alamayınca şiddetle yanı başındaki kayaya sallarken bıçağı,ben bıçağı kendi haline bıraktım ve Allahın bıçağa kes emri vermesiyle bıçak taşı zorlanmaksızın ikiye ayırdı

3_yusufu (as) kardeşleri kuyuya atarken yine aynı yerdeydimyinede yetişmem imkansızdıtabiki
Allahın emri ile orada belirdim yusufu(as)kuyunun içini boylarkenyakaladım

Peygamberimi aleyhissalatu vesselam sonuncu kimdi diye sorunca , cebrail:sizdiniz ya rasul
Allah(sav) dedi anlat dedi cebraile (as)

4_yine aynı yerdeydim
Allahtan hiç böyle sert böylesine öfkeli bir emir almamıştım kafirler habibimin rasulümün (sav) dişini kırdılar savaşta hem vAllahi hem billahi o kanın zerresi yere düşsün yerde bitki bitirmem ve onları yerle bir ederimdiye emir verince Allahın emri ile size yetişip o mübarek ağzınızdan akan kanı semaya fırlattım

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Cebrail(as) Zorlandığı Anlar

Eski 04-26-2009   #2
meLankoLik_asaLet

emeğine sağlık

ALLAH lafzı yazılnca forumlarda kullnıln resmlerle karşılaşıldığı için düzeltilmiştir

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 04-26-2009   #3
siLveRghoSt

çok güzel bir konuydu okurken ürperdim elinize sağlık
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com