Kekler |
04-20-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
KeklerAYVALI TURTA: 3 ayva 1 su b su 2 su b vişne suyu 1 çay b toz şeker 2, karanfil Kreması için: 1 paket labne p 1 su b krema 3 çorba k tozşeker Cevizli Tart Tabani Icin: 125 gr tereyağı 1 yumurta 1 tatlı k vanilya 2 su b un 4 çorba k tozşeker 2 çorba k ince cekilmis ceviz 1 çay k kabartma tozu HAZIRLANIŞI: Tart hamuru için karıştırma kabına 125 gr tereyağını alınÜzerine 1adet yumurta,1 tatlı kaşığı vanilya,2 su bardağı un,toz şeker,kabartma tozu ince çekilmiş ceviz ilave edip bir hamur elde edin Tart kalıbına hamuru boşaltın ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin Üstü için 3 adet ayvayı soyun ve elme dilimden daha ince olarak ayvaları dilimleyinAyva dilimleri tencereye alın Üzerine 1 su bardağı su,1 çay bardağı toz şeker,2 karanfil 2 su bardağı vişne suyu ile ayvaları pişirin Tartın kreması için karıştırma kabına 1 su bardağı kremayı alın mikserle çırpınÜzerine 3 çorba kaşığı toz şeker ve 1 paket labne peynir ekleyerek çırpıp bir krema elde edin Tart hamrunu fırından çıkartın üzerine kremadan sürün Üzerine pişen ayvaları dizinÜzerine yeşil fıstık serperek servis edin SÜRPRİZLİ KREMALI KEK: 3 yumurta 1 su b esmer şeker 1 su b sıvıyağ 1 su b süt 2 çorba k kakao 1 p kabartma tozu 2,5 su b un Kreması için: 3 su b süt 1 su b tozşeker 3 çorba k un 1 p labne peynir 1 p vanilya üzeri için 50 grbitter çikolata hindistan cevizi HAZIRLANIŞI: Keki için karıştırma kabına 3 adet yumurtayı kırınÜzerine 1 su bardağı esmer toz şekeri ilave edip mikserle çırpınÜzerine 1 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı süt ve 2 çorba kaşığı kakao ekleyip tekrar çırpınÜzerien 25 su bardağı un ve 1 paket kabartma tozu ekleyerek karıştırınKarışımı kek kalıbına boşaltın Önceden sıtılmış 170 derecelik fırında pişirin Kreması için tencerye 3 su bardağı sütü alın Üzerine 1 su bardağı toz şeker,3 çorba kaşığı un 1paket vanilya ekleyip karıştırarak pişirin Krema soğuduktan sonra üzerine 1 paket labne peynirini ilave edin Kek piştikten sonra üst kapak kısmını kesin Kekin içini boşaltın ve içine kermayı boşaltın Üzerine tekrar kestiğniz kapağı kapatın Servis tabağına ters çevirinÜzerine eritilmiş bitter çikolata ekleyinÜzerine hindistan cevizi serperek servis edin ANANASLI KEK · MALZEMELER: 4 yumurta 15 su btoz şeker 1 su bsüt 1 çay bsıvıyağ 100 grtereyağ 1 pkabartma tozu 1 pvanilya alabildiği kadar un 1 çay btoz fındık 1 adet ananas vanilya sosu için: 1,5 su b süt 1 çay b tozşeker 1 yumurta sarısı 1 çorba k mısır nişastası 2 p vanilya HAZIRLANIŞI: yumurtalar karıştırma kabına kırılırüzerine şeker ilave edilir mikserle yüksek devirde 4-5 dakika çırpılırüzerine eritilmiş tereyağı, sıvıyağ,süt eklenir çırpılmaya devam edilirkabartma tozu ve vanilya ekleniralabildiği kadar un ve toz fındık ile hamuru hazırlanırhamurun kıvamı biraz koyu olmalıhazırlanan hamur kek kalıbına alınırüzerine doğranmış ananaslar konularak biraz bastırarak ananasların içe doğru girmesi sağlanır fırında ilk olarak 170 dercede 30 dk daha sonra ısısı düşürülerk pişirilirbu arada vanilya sosu hazırlanırbunun için;süt tencereye alınır üzerine şeker ve vanilya eklenirkaynayınca sosu bağlamak için,nişasta ve yumurta sarısı çırpılırkarıştıra karıştıra tencereye eklenirbiraz kaynatılırpişen kek fırından çıkarılır ananaslar üste gelecek şekilde servis tabağına alınırvanilya sos ile servis yapılır VİŞNELİ BROVNİ: 180gr bitter çikolata 1 su btoz şeker 100 gr tereyağı 3 yumurta 1 tatlı kvanilya 1 tatlı kaşığı kahve alabildiği kadar un 1 kase vişne HAZIRLANIŞI: Bitter çikolatayı benmari usulü eritin Tereyağını da çikolata ile birlikte eritebilirsiniz Yumurtaları şekerle çırpın İçine vanilya ve kahveyi ekleyinErimiş olan tereyağı ve çikolata karışımını da ekleyin Yaklaşık 5 çorba kaşığı tepeleme unu da koyup karıştırın En son vişneden üzeri için biraz ayırıp diğerlerini hamura ekleyip karıştırınFırın kabına boşaltıp ayırdığınız vişnelerle üzerini süsleyin 165 derecede üzeri kuruyup içi yumuşak kalacak şekilde pişirin Dondurma ile ılık servis yapın Gerçekten mükemmel bir brovni BULGUR KEKİ: 1,5 su b bulgur 250 gr kıyma 2 çorba k tereyağı 2 soğan 3 yumurta 4 çorba k galeta unu 5 çorba k un 1,5 su b rendelenmiş kaşar peyniri 1 çay b ceviz 1 p kabartma tozu tuz, karabiber, kimyon HAZIRLANIŞI: Bulgurun üzerine sıcak su koyup iyice kabartın Diğer tarafta soğan ve kıymayı kavurun İçine tuz ve bolca baharat ekleyin Karıştırma kabına yumurtaları kırın İçine eritilmiş tereyağını cevizi,kabartma tozunu ekleyinKavurup soğuttuğunuz kıymayı, galeta ununu ve unu da ekleyin Bulguru ve kaşar peyniri rendesinini yarısını da ekleyip iyice karıştırın Yuvarlak bir tepsiye boşaltıp düzeltin 180 derecelik fırında pişirin Çıkarmadan 5 dakika önce kalan kaşar peyniri rendesini de üzerine alın Dilimleyerek ikram edin Değişik bir lezzet Bulgur sevenler için güzel bir alternatif CEVİZLİ İNCİR DİLİMLERİ: 1 su b ceviz 1 su b incir 2 su b un yarım p kabartma tozu 1 p vanilya 1 su b esmer tozşeker 100 gr tereyağı 100 gr margarin 2 yumurta üzeri için: 1 su b bütün ceviz HAZIRLANIŞI: Önce tereyağı ve margarini esmer şekerle çalıştırın Üzerine yumurtaları kırıp karıştırın Önceden sıcak suda yumuşatılmış incirleri doğrayınDoğranmış cevizleri ilave edin En son vanilya, kabartma tozu ve unu ilave edin Bu karışımı yağlanmış fırın kabına alıp üzerini düzeltin En son üzerine yarım cevizleri dizip 170 derecede pişirin Üzeri kızarınca fırın ısısını biraz düşürün Üzeri kuruyacak ama içi yumuşacık kalacak Daha sonra dilimleyerek servis yapın ananaslı kekden sonraki favorimiz bu nefis dilimler ANANAS KEKİ: 200 gr tereyağı 2 su b tozşeker 1 su b toz badem 4 yumurta 1 su b süt 1 p kabartma tozu 1 pvanilya 1 tane ananas alabildiği kadar un HAZIRLANIŞI: Tereyağını ve toz şekeri karıştırma kabında çırpma teliyle çırpınBembeyaz olana kadar çırpın Üzerine tek tek yumurtaları kırıp telle çırpınToz bademi de ekleyin Üzerine unu ve kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin Hepsini karıştırdıktan sonra sütünü ekleyin Çünkü sütü daha önce eklerseniz yumurtalar karışımdan ayrılabilir Yine un ekleyerek kek kıvamına getirin ananasları tavada çok az pişirip soğutun Kek kalıbınıza biraz kek hamurundan koyun Arasına ananas parçaları serpiştirin Tekrar hamurdan koyun Yine ananas parçaları ekleyip tüm malzemeyi bitirinEn üstte yine ananas parçaları kalsın Kek malzemesi oldukça fazla çıkıyor Ona göre bir kalıp seçmenizi tavsiye ediyoruz 170 derecede kabarınca 160 dereceye düşürüp uzun müddet pişirerek içini çekmesini sağlayın Toplam pişme süresi en az 45 dakika Hatta bazı fırınlarda bu süre 1 saat olabilir Bademin, tereyağının, ananasın tadlarını ayrı ayrı hissediyorsunuz Bu kek sıradan klasik keklerden çok farklı ve lezzetli bir kek Ananas alın ve hemen yapın İçinde çok tereyağı var diye üzülmeyin En az 20 dilime bölebilirsiniz O zaman dilim başına 10 gr tereyağı düşüyorBu lezzet için değer doğrusu ESMERİM: 2 su besmer şeker 200 gr tereyağ 2 yumurta 1 p vanilya 1 fiske tuz alabildiği kadar un üzeri için: 100 grbitter çikolata 1 su bçekilmiş ceviz HAZIRLANIŞI: Önce şeker ve yağı iyice çırpın Daha sonra yumurtaları, vanilyayı ,tuzu ekleyin unu da ekleyip karıştırın Koyu tahin kıvamında olan hamuru yağlanmış fırın kabına boşaltıp 180 derecede içi yumuşak kalacak şekilde pişirin üzerine fırından çıkar çıkmaz çikolataları üzerine dizin Sıcaklığı ile çikolatalar erir erimez bıçakla üzerine sürün ve iri parçalanmış ceviz serpinılınınca dilim dilim kesin Yumuşacık ve çok lezzetli brovni gibi ama daha da lezzetli bir tatlı |
|