![]() |
Köfteler |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() KöftelerEKŞİLİ KÖFTE ![]() MALZEMELER: 400 gr kıyma 1 tutam maydanoz 1 çay b ![]() 1 soğan 1 havuş 1 patates 1 yumurta tuz,karabiber terbiyesiçin: 1 su b ![]() 1 limon 2 çorba k ![]() su üzeri için: 1 çorba k ![]() nane pulbiber HAZIRLANIŞI: Ekşili köfte için ilk olarak karıştırma kabına kıyma, rendelenmiş soğan, pirinç, maydanoz,yumurta alınır ![]() ![]() hazır olan köfte fındıktan biraz büyük olacak şekilde top top yapılır ![]() ilk önce sıcak suya daldırılıp çıkarılarak kara suyu alınmış olunur ![]() sonra bir tencerede sıcak suya alınır ![]() küp doğranarak ilave edilir ![]() su bir kaba alınarak alınark çırpılır ![]() karıştırılarak köftelere ilave edilir ve biraz daha pişince ocaktan alınır ![]() tereyağı, nane ve pulla hazırlanan sos ile servis yapılır ![]() KİREMİTTE KÖfte ![]() MALZEMELER: köftesi için: 300 gr ![]() 1 çay b ![]() 1 çay k ![]() tuz ,karabiber üzeri için: 4 patates 1 çay b ![]() 50 gr ![]() 1 çorba k ![]() tuz,karabiber muskat HAZIRLANIŞI: Köfte için ilk olarak kıyma karıştırma kabına alınır ![]() kabartma tozu ve süt eklenerek yoğrulur ![]() ayarlanır ![]() kiremite yayılır ![]() ![]() pişince fırından alınır ![]() ![]() köftenin üzerine dizilir ![]() konur ![]() ![]() rendelenerek fırına verilir ![]() ![]() ![]() PATATESLİ TEPSİ KÖFTESİ: 400 gr kıyma 1 soğan 3-4 dilim tost ekmeği 1 p ![]() 1 çay b ![]() köfte baharı,tuz püresi için: 5 patates 1 su b ![]() 1 çorba k ![]() 1 yumurta 100 gr kaşar peyniri tuz,muskat,karabiber süslemek için: çeri domates HAZIRLANIŞI: Karıştırma kasesine kıyma,rendelenmiş soğan, ıslatılıp suyu sıkılmış tost ekmekleri alınır ![]() Üzerine kabartma tozu,süt,tuz ve köfte baharı ilave edilip yoğurulur ![]() 1 saat buzdolabında dinlendirilir ![]() üzeri düzeltilir ![]() ![]() yayılır ![]() ilave edilir ![]() ![]() Çeri domatesler her dilime bir tane gelecek şekilde üzerine konur ![]() 10 veya 15 dakika pişirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ADAPAZARININ ISLAMA KÖFTESİ: Malzeme: yarım kg ![]() 1 kuru soğan kurutulmuş ekmek içi köfte baharı tuz ıslama malzemesi: ince dilimlenmiş bayat ekmek kemiksuyu kırmızı biber sıvıyağ süslemek için: 2 domates 2 yeşil biber HAZIRLANIŞI: Köfte malzemesi ile istediğiniz büyüklüklerde köfte hazırlayın ![]() hazırlayın ![]() ![]() Bayat ekmekleri bu suya batırıp bekletmeden alın ![]() ![]() Domates ve biberleri de pişirdikten sonra en alta ekmekleri üzerine köfteleri ve en üstüne de domates biberleri koyarak sıcak servis yapın ![]() ![]() Hem de bereketli bir yemek ortaya çıkacak ![]() ![]() HAVUÇ KÖFTESİ: 4 havuç kurutulmuş ekmek 1 yumurta 6 kuru kayısı 1 çorba k ![]() 2 çorba k ![]() 4 sap taze soğan 1 tutam maydanoz 1 tutam dereotu panelemek için: 1 kase galeta unu HAZIRLANIŞI: Haşlanmış havuçları rendeleyin ![]() ![]() ![]() ekmek içi ile ayarlayıp köfte gibi yoğurup şekil verin ![]() kızartın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|