04-20-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Hamur Tatlıları
HAMUR TATLILARI 
BUMBADA:
250 gr margarin
1 çay b pudra şekeri
2 yumurta
1 çay b sıvıyağ
3 çorba k kakao
1p kabartma tozu
1p vanilya
alabildiği kadar un
iç harcı için:
1 taze hindistan cevizi
1 çay b tozşeker
üzeri için:
1 su b tozşeker
2 su b su
HAZIRLANIŞI:
250 gr oda sıcaklığındaki margarini elinizle iyice yumuşatın Üzerine yumurtayı kırın Pudra
şekerini,sıvıyağı ekleyin Kakaoyu da ekleyip karıştırın En son 4 su bardağı unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin Yumuşak bir hamur hazırlayın Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın İçlerine taze hindistan cevizi rendesi,tozşeker ve bir yumurta akını karıytırıp içlerine bir tutam koyup içli köfte gibi kapatın İstersenizyuvarlayın isterseniz yumurta şekli verin Biraz zorlanabilirsiniz çünkü un kurabiyesi hamuru gibi kırılan bir hamur Şekil verdikten sonra tepsiye dizin ve 175 derecede pişirin Daha sonra soğuk şekerli suyu üzerine dökün
Nefis bir tatlı Blog arkadaşımız sevilcedeninciler e teşekkürlerimizle  

MUZLU SARAY REVANİ:
2 su b un
1 su b tozşeker
4 yumurta
1 p vanilya
1 p kabartma tozu
2 muz
1 su b marmelat
1 su b fındık
şerbeti için:
2 5 su b tozşeker
3 su b su
1 dilim limon
HAZIRLANIŞI:
Önce şerbetini hazırlayıp soğutun Daha sonra karıştırma kasesine yumurtaları ve şekeri alıp iyice çırpın
Üzerine unu,kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye veya silpada dökün
Rulo pasta gibi tepsiye iyice yayın 180 derecede çok kuruyup sertleşmeden hafif kızarınca alın
Hemen rulo yapın Bu şekilde ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ruloyu açıp heryerine marmelat sürün Üzerini
irice parçalanmış fındığı serpin Muzları yan yana bütün olarak yerleştirip yeniden rulo yapın İki parmak
eninde dilimlere kesip servis tabağına alın Şerbeti yavaş yavaş emdirerek heryerine dökün Kaymakla da
servis edilebiliner Görünümü kadar tadı da güzel nefis bir tatlı

ELMALI BAKLAVA:
2 yumurta
1 çay b sıvıyağ
1 çay b yoğurt
1 çay b süt
1 çorba k sirke
alabildiği kadar un
1 fiske tuz
açmak için:
nişasta
üzeri için:
200 gr tereyağı
iç harcı için:
4 adet elma
1 çay b tozşeker
1 su b fındık
1 tatlı k tarçın
şerbeti için:
3 5 su b tozşeker
3 5 su b su
HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kasesine yumurtaları kırın Üzerine sirkeyi, sütü, yoğurdu,sıvıyağı koyup karıştırın Bir fiske
de tuz ekleyin üzerine alabildiği kadar unla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın Küçük bezelere kesin
Bizim hamurumuzdan 36 beze çıktı Siz 40 beze de yapabilirsiniz önce bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açın
Daha sonra aralarına nişasta koyarak yarısını üst üste koyup bir kerede tepsi büyüklüğüne kadar açın
Geri kalan 18 bezeyi de aynı şekilde açın 18 bezeden oluşan yufkayı tepsiye alın Üzerine şekerle pişirdiğiniz tarçın eklenmiş elmayı serin
Onun üzerine ceviz ve fındık (dövülmüş)serpin Diğer yufkayı da üzerine kapatın Baklava dilimi şeklinde kesin
üzerine eritilmiş tereyağını sıcak sıcak dökün 180 derecede nar gibi kızarana kadar pişirin İlk sıcaklığı çıktıktan sonra
şerbetini ılık olarak dökün

LİMONLU LOKMA:
1,5 su b un
1 limon
4 yumurta
1 çorba k tozşeker
1 p kabartma tozu
üzeri için:
tarçın
şerbeti için:
3 su b tozşeker
3 su b su
1 limon
HAZIRLANIŞI:
Kasenin içine yumurtaları kırın Tozşekerle çırpın Başka bir kaseye limonu rendeleyin ve suyunu sıkın
Limonların üzerine kabartma tozu ile karıştırılmış unu koyun Üzerine yumurtaları ekleyip çırpın
Koyu tahin kıvamına gelince tatlı kaşığı ile kızgın yağda kızartın Soğuttuğunuz şerbete alın Şerbette 5 dakika
tutup servis tabağına alın Şerbetin içindeki limon suyu ile lokma hem çok lezzetli ve hem de çok hafif
Üzerine tarçın döküp ılık yemeyi tavsiye ediyoruz
|
|
|