![]() |
Soğuk Tatlılar |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Soğuk TatlılarİNCİRLİ KAYISILI BİSKÜVİ PASTASI ![]() MALZEMELER: 2 p ![]() 1 çorba k ![]() 1 çorba k ![]() 1 çay b ![]() 100 gr ![]() 1 çay b ![]() 6 incir 6 kayısı 150 gr ![]() HAZIRLANIŞI: 2 paket petibör bisküviden 18 adet ayrılır ![]() bir karıştırma kabına alınır ![]() kırılmış ceviz,ince doğranmış kayısı ve incir, tozşeker, kakao ve süt ilave edilir ![]() bisküviler parçalanarak karıştırılır ![]() şekli verilir ![]() ![]() piramit konur ![]() kısmı ile sıvanır ![]() üstü kaplanır ![]() tüm yüzeyine sürülür ![]() hindistan cevizi ile servis yapılır ![]() LİMONLU CHEESE KEK · MALZEMELER: tabanı için: 100 gr yulaflı bisküvi 50 gr tereyağı peynirli harcı için: 2 p ![]() 1,5 su b ![]() 1 yumurta yoğurtlu krema için: 1 kase süzme yoğurt 1 su b ![]() 2 ç ![]() ![]() 1 yumurta 1 limon kabuğu rendesi limon sos için: 1 limon 2 çorba k ![]() 1 çay b ![]() 1 tatlı k ![]() HAZIRLANIŞI: Cheese kek için ilk olarak tereyağ eritilir ![]() 1 paket yulaflı bisküvi doğrayıcıda parçalanır ![]() bisküviler bir kaba alınarak üzerine erimiş teryağı dökülerek bir güzel karıştırırlır ![]() ve iyice bastırılır ![]() ![]() ile1 yumurta çırpılır ![]() ![]() hazırlanan labneli karışım bisküvilerin üzerine dökülerek daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dk ![]() ![]() yoğurtlu krema için; karıştırma kabına 1 yumurta ve 1 su bardağı tozşeker alınarak çırpılır ![]() rendesi ve 2 kaşık un eklenerek bir güzel çırpılır ![]() alınıp soğumaya bırakılır ![]() krema da üzerine dökülerek tekrar fırına verilir ve 10 dk ![]() pişirilir ![]() ![]() 2 çorba kaşığı şeker ve 1 çay bardağı su tencereye alınır ![]() üzerine i limon suyu ve nişasta karıştırılarak eklenir ![]() bulana kadar pişirilir ![]() üzerine dökülür ve 1 gece buzdolabında bekletilerek ertesi gün servis yapılır ![]() ![]() MALZEMELER: 1 lt ![]() 9 çorba k ![]() 9 çorba k ![]() 1 p ![]() 1ç ![]() ![]() 4 mandalina HAZIRLANIŞI: Tencereye ilk olarak 1 lt ![]() ![]() irmik, şeker,nişasta ve vanilya eklenerek göz göz kaynayıncaya kadar pişirilir ![]() kabuğu soyulamadan yuvarlak yuvarlak kesilerek kek kalıbının tabanına yayılır ![]() ilk sıcaklığı çıkınca mandalinaların üzerine dökülür ![]() bir kaç saat buzdolabında bekletilir ![]() servis tabağına ters çevirilir ![]() istenilen sos veya marmelatlarla servis edilebilir ![]() Bu rüyanın bitmesini hiç istemeyceksiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4 elma 2 tatlı k ![]() 2 çorba k ![]() 1 tatlı k ![]() 4 çorba k ![]() 4 karanfil yarım limon üzeri için: kaymak HAZIRLANIŞI: Elmaların kabukları soyulup çekirdek yatağı çıkarılır ![]() elmaların her tarafına gelecek şekilde limon sürülür ![]() daha sonra tereyağı eritilir, üzerine karanfiller alınır ![]() eriyen tereyağı da elmaların üzerine sürülür ![]() bir başka kapta bal, badem,üzüm ve tarçın karıştırılarak elmaların içine doldurulur ![]() bir fırın kabın alınır ![]() ![]() elmalar pişince fırından alınır ![]() ![]() Hafif tatlılar seviyorsanız bu tarif tam size göre ![]() ![]() ![]() ![]() KEŞKÜL: 1 lt ![]() 1,5 su b ![]() yarım su b ![]() 1 yumurta sarısı 1 çorba k ![]() 3 çorba k ![]() HAZIRLANIŞI: Sütten bir bardak ayırıp tencereye alın ![]() hindistan cevizi ile toz fıstığı da ekleyip karıştırarak pişirin ![]() Diğer tarafta ayırdığınız sütün içinde nişastayı ve yumurta sarısını çırpın ![]() bağlayın ![]() ile süsleyin ![]() ![]() ERİKLİ İRMİK TATLISI: 1 lt ![]() 1 ![]() ![]() 7 çorba k ![]() 1 çorba k ![]() 1 p ![]() Şantisi için: 1 p ![]() 1 ![]() ![]() Üzeri için: 9 adet erik 1 çay b ![]() HAZIRLANIŞI: Tencereye sütü, irmiği, nişastayı,şekeri ve vanilyayı koyup karıştıra karıştıra pişirelim ![]() kabın içine dökelim ![]() üzerine toz şeker ve az su ilave ederek pişirelim Erikler yumuşayıp güzel bir renk bırakınca soğumaya bırakalım ![]() soğuyan irmik pudinginini üzerine köpürtülmüş şantiyi alıp düzgünce yayalım ![]() ![]() Sosundan gezdirelim ![]() edelim ![]() ![]() ![]() PRATİK TAVUK GÖGSÜ: 125 gram margarin 1 litre süt 1 su b ![]() 1,5 su bardağı şeker 1 p ![]() 1 paket kakaolu bisküvi sosu için: 1çay b ![]() 1 su b ![]() 1 çorba k ![]() 1 kavun HAZIRLANIŞI: Tencereye margarini alın ve eritin ![]() kavurun ![]() pişirin ![]() 1 paket kakaolu bisküviyi parçalayıcıdan geçerin ![]() Diktörtgen bir kalıbın içine toz hele gelmiş olan bisküvileri elinizle ile iyice bastarıp yerleştirin ![]() ![]() Tavaya toz şeker,suyu,nişastayı ekleyin pelte kıvamın da bir sos olana kadar pişirin ![]() 1 adet kavunu kesip dilimleyip ve dilimlerden küçük küpler kesin ve tavaya ekleyip hepsini bir karıştırıp tavayı oacaktan alın ![]() Kavunlu sosu kremanın üzerine dökün ![]() ![]() ![]() HİNDİSTANCEVİZLİ ELMA TATLISI 1 paket petibör bisküvi 5 elma elmaları pişirmek için: 4 çorba k ![]() su kreması için: 1 lt ![]() ![]() 1su b ![]() 2 çorba k ![]() 2 çorba k ![]() 1yumurta sarısı 1 p:vanilya iç harcı için: 1 elma 1 çorba k ![]() ceviz tarçın üzeri için: 1 su b ![]() HAZIRLANIŞI: Servis tepsisine 2 tane bisküvi üst üste gelicek şekilde 10 tane bisküvi yerleştirin ![]() ![]() ![]() İcine tozşeker,ceviz,tarçını ekleyip karıştırın ![]() paylaştırın ![]() ![]() Az suda üzerlerine 4 çorba kaşığı şeker koyarak yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() Dağılmamasına dikkat edin ![]() gelecek şekilde dizin ![]() alın ![]() ![]() dökün ![]() ![]() ![]() çok kolay tam 10 kişilik bir tatlı ![]() ![]() EV YAPIMI LİMONLU TÜRK LOKUMU 2,5 su b ![]() yarım su b ![]() yarım su b ![]() yarım p ![]() 1 limon kabuğu rendesi 1 poşet krem şanti süslemek için: Hindistan cevizi yeşil toz fıstık badem , fındık YAPILIŞI: süt , limon kabuğu rendesi ve irmiği karıştırarak pişiriyoruz vanilya ve şekeri ekleyip ,karıştırıyoruz ![]() mini fırın tepsisine bolca Hindistan cevizi serpip ,pişirdiğimiz lokum hamurunu eşit miktarda yayıyoruz ![]() üst ve alt kısımlarını Hindistan cevizine , yan kısımlarını da yeşil fıstık tozuna buluyoruz üzerlerini badem ve fındıkla süslüyoruz ![]() ![]() VİŞNELİ EKMEK TATLISI: 1 kg ![]() 1 su b ![]() 2 su b ![]() 2 su b ![]() 1 paket kızarmış ekmek üzeri için: kaymak HAZIRLANIŞI: Tencereye vişne tanelerini,1 su bardağı vişne suyunu,1 su bardağı toz şeker,1 su bardağı suyu ekleyerek pişirin ![]() ![]() Dikdörtgen bir servis tepsisinin içine 1 paket kızarmış ekmeğı dizin ![]() üzerine vişne tanelerini ve suyunu ilave edip soğumaya bırakın ![]() Vişneli etimek tatlısı soğuduktan sonra üzerine kaymak ekleyerek servis edin ![]() yemeye doyum olmaz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|