Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
soğuk, tatlılar

Soğuk Tatlılar

Eski 04-20-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Soğuk Tatlılar



İNCİRLİ KAYISILI BİSKÜVİ PASTASI



MALZEMELER:
2 p petibör bisküvi
1 çorba k kakao
1 çorba k tozşeker
1 çay b süt
100 gr tereyağ
1 çay b ceviz
6 incir
6 kayısı
150 gr bitter çikolata
HAZIRLANIŞI:
2 paket petibör bisküviden 18 adet ayrılır geri kalan
bir karıştırma kabına alınırbisküvileri kırmadan üzerine iri
kırılmış ceviz,ince doğranmış kayısı ve incir, tozşeker, kakao
ve süt ilave edilir son olarak eritilmiş tereyağı da eklenerek
bisküviler parçalanarak karıştırılırdaha sonra elle piramit
şekli verilir bir kaba kalan bisküvilerin yarısı dizilirüzerine
piramit konurpiramitin yüzeyi eritilmiş bitter çikolatanın bir
kısmı ile sıvanırdaha sonra elde kalan bisküvilerle piramitin
üstü kaplanıren son olarak kalan eritilmiş çikolata pastanın
tüm yüzeyine sürülürbir süre buzdolabında bekletilerek üzerinde
hindistan cevizi ile servis yapılır




LİMONLU CHEESE KEK

·
MALZEMELER:
tabanı için:
100 gr yulaflı bisküvi
50 gr tereyağı
peynirli harcı için:
2 p labne peyniri
1,5 su b tozşeker
1 yumurta
yoğurtlu krema için:
1 kase süzme yoğurt
1 su b tozşeker
2 çk un
1 yumurta
1 limon kabuğu rendesi
limon sos için:
1 limon
2 çorba k tozşeker
1 çay b su
1 tatlı k nişasta
HAZIRLANIŞI:
Cheese kek için ilk olarak tereyağ eritilirbir taraftan da
1 paket yulaflı bisküvi doğrayıcıda parçalanırparçalanan
bisküviler bir kaba alınarak üzerine erimiş teryağı dökülerek
bir güzel karıştırırlırdaha sonra bisküviler çemberin içine dökülür
ve iyice bastırılırdiğer taraftan başka bir kapta 15 su bardağı şeker
ile1 yumurta çırpılırbuna 2 kutu labne de eklenerek bir güzel çırpılır
hazırlanan labneli karışım bisküvilerin üzerine dökülerek daha
önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dk pişirilirbu sırada
yoğurtlu krema için; karıştırma kabına 1 yumurta ve 1 su bardağı
tozşeker alınarak çırpılırbuna bir kase süzme yoğurt,limon kabuğu
rendesi ve 2 kaşık un eklenerek bir güzel çırpılırpişen kek fırından
alınıp soğumaya bırakılırsoğuyup sertleşince hazır olan yoğurtlu
krema da üzerine dökülerek tekrar fırına verilir ve 10 dk daha
pişirilirkek pişerken limon sos hazırlanır bunun için;
2 çorba kaşığı şeker ve 1 çay bardağı su tencereye alınır
üzerine i limon suyu ve nişasta karıştırılarak eklenirlimon sos kıvamını
bulana kadar pişirilirfırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıkınca limon sos
üzerine dökülür ve 1 gece buzdolabında bekletilerek ertesi gün servis yapılır





MALZEMELER:
1 lt süt
9 çorba k irmik
9 çorba k tozşeker
1 p vanilya

k nişasta
4 mandalina
HAZIRLANIŞI:
Tencereye ilk olarak 1 lt süt alınırsüte sırasıyla
irmik, şeker,nişasta ve vanilya eklenerek göz göz
kaynayıncaya kadar pişirilir bu arada mandalinalar
kabuğu soyulamadan yuvarlak yuvarlak kesilerek
kek kalıbının tabanına yayılırhazırlanan irmikli tatlı
ilk sıcaklığı çıkınca mandalinaların üzerine dökülür
bir kaç saat buzdolabında bekletilir soğuyunca
servis tabağına ters çevirilirdilim dilim doğranarak
istenilen sos veya marmelatlarla servis edilebilir

Bu rüyanın bitmesini hiç istemeyceksiniz





4 elma
2 tatlı ktereyağı
2 çorba k kuru üzüm
1 tatlı k tarçın
4 çorba k bal
4 karanfil
yarım limon

üzeri için:
kaymak

HAZIRLANIŞI:
Elmaların kabukları soyulup çekirdek yatağı çıkarılır
elmaların her tarafına gelecek şekilde limon sürülür
daha sonra tereyağı eritilir, üzerine karanfiller alınır
eriyen tereyağı da elmaların üzerine sürülür
bir başka kapta bal, badem,üzüm ve tarçın karıştırılarak elmaların içine doldurulur
bir fırın kabın alınır üzerine yağlı kağıt ve alüminyum folyo kapatılarak fırına verilir
elmalar pişince fırından alınır Soğuduktan sonraüzerine kaymak konularak servis yapılır
Hafif tatlılar seviyorsanız bu tarif tam size göre





KEŞKÜL:
1 lt süt
1,5 su b tozşeker
yarım su b hindistan cevizi
1 yumurta sarısı
1 çorba k toz fıstık
3 çorba k nişasta
HAZIRLANIŞI:
Sütten bir bardak ayırıp tencereye alın İçine tozşekeri ve
hindistan cevizi ile toz fıstığı da ekleyip karıştırarak pişirin
Diğer tarafta ayırdığınız sütün içinde nişastayı ve yumurta
sarısını çırpın Kaynamakta olan süte ekleyerek kıvamını
bağlayınDaha sonra kaselere bölüp fıstık ve hindistan cevizi
ile süsleyin





ERİKLİ İRMİK TATLISI:
1 ltsüt
15 su btoz şeker
7 çorba kirmik
1 çorba knişasta
1 pvanilya

Şantisi için:
1 ptoz şanti
1 5 su bsüt

Üzeri için:
9 adet erik
1 çay btoz şeker
HAZIRLANIŞI:
Tencereye sütü, irmiği, nişastayı,şekeri ve vanilyayı
koyup karıştıra karıştıra pişirelim Servis yapacağımız
kabın içine dökelim Diğer tarafta bir tavada eriklerimizin
üzerine toz şeker ve az su ilave ederek pişirelim Erikler
yumuşayıp güzel bir renk bırakınca soğumaya bırakalım
soğuyan irmik pudinginini üzerine köpürtülmüş şantiyi
alıp düzgünce yayalım Soğuyan erikleri sıra ile dizelim
Sosundan gezdirelim Dolapta buzgibi soğutup ikram
edelim NEFİS BİR TATLI






PRATİK TAVUK GÖGSÜ:
125 gram margarin
1 litre süt
1 su b un
1,5 su bardağı şeker
1 p vanilya
1 paket kakaolu bisküvi
sosu için:
1çay bsu
1 su btoz şeker
1 çorba knişasta
1 kavun
HAZIRLANIŞI:
Tencereye margarini alın ve eritinErimiş olan margarine 1 su bardağı unu ilave edip
kavurunUn kavrulduktan sonra üzerine 1 litre sütü,toz şekeri ve vanilyayı ekleyip
pişirin
1 paket kakaolu bisküviyi parçalayıcıdan geçerin
Diktörtgen bir kalıbın içine toz hele gelmiş olan bisküvileri elinizle ile iyice
bastarıp yerleştirinBisküvilerin üzerine pişen kremayı dökün
Tavaya toz şeker,suyu,nişastayı ekleyin pelte kıvamın da bir sos olana kadar pişirin
1 adet kavunu kesip dilimleyip ve dilimlerden küçük küpler kesin ve tavaya ekleyip
hepsini bir karıştırıp tavayı oacaktan alın
Kavunlu sosu kremanın üzerine dökünSoğuduktan sonra tatlınızı servis edin






HİNDİSTANCEVİZLİ ELMA TATLISI
1 paket petibör bisküvi
5 elma
elmaları pişirmek için:
4 çorba ktoz şeker
su
kreması için:
1 ltsüt
1su btoz şeker
2 çorba kun
2 çorba knişasta
1yumurta sarısı
1 p:vanilya
iç harcı için:
1 elma
1 çorba ktoz şeker
ceviz
tarçın
üzeri için:
1 su bhindistan cevizi
HAZIRLANIŞI:
Servis tepsisine 2 tane bisküvi üst üste gelicek şekilde 10 tane bisküvi
yerleştirin Yani 20 tane bisküvi kullanmış olacağız 1 tane elmayı rendeleyin
İcine tozşeker,ceviz,tarçını ekleyip karıştırın Bisküvilerin üzerlerine birer kaşık
paylaştırın Geriye kalan 5 elmayı soyup ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın
Az suda üzerlerine 4 çorba kaşığı şeker koyarak yumuşayıncaya kadar pişirin
Dağılmamasına dikkat edin Elmaları rendelenmiş elmaların üzerine 1 er tane
gelecek şekilde dizinDiğer tarafta kreması için gerekli malzemeleri bir tencereye
alın Muhallebi gibi pişirinBu kremayı elmaların üzerini kaplayacak şekilde bolca
dökünSon olarak hindistancevizi ile süsleyin Soğuduktan sonra ikram edin Servisi
çok kolay tam 10 kişilik bir tatlı








EV YAPIMI LİMONLU TÜRK LOKUMU
2,5 su b süt
yarım su b irmik
yarım su b toz şeker
yarım p vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1 poşet krem şanti
süslemek için:
Hindistan cevizi
yeşil toz fıstık
badem , fındık

YAPILIŞI: süt , limon kabuğu rendesi ve irmiği karıştırarak pişiriyoruz
vanilya ve şekeri ekleyip ,karıştırıyoruzılınınca krem şantiyi ilave ederek çırpıyoruz
mini fırın tepsisine bolca Hindistan cevizi serpip ,pişirdiğimiz lokum hamurunu
eşit miktarda yayıyoruz1 gece dolapta soğuttuktan sonra küçük karelere keserek
üst ve alt kısımlarını Hindistan cevizine , yan kısımlarını da yeşil fıstık tozuna buluyoruz
üzerlerini badem ve fındıkla süslüyoruz





VİŞNELİ EKMEK TATLISI:
1 kgvişne
1 su btoz şeker
2 su bsu
2 su bvişne suyu
1 paket kızarmış ekmek
üzeri için:
kaymak
HAZIRLANIŞI:
Tencereye vişne tanelerini,1 su bardağı vişne suyunu,1 su bardağı toz şeker,1 su bardağı suyu
ekleyerek pişirinVişneler çatlayıp yumuşadığı zaman altını kapatın
Dikdörtgen bir servis tepsisinin içine 1 paket kızarmış ekmeğı dizin
üzerine vişne tanelerini ve suyunu ilave edip soğumaya bırakın
Vişneli etimek tatlısı soğuduktan sonra üzerine kaymak ekleyerek servis edinBuzgibi soğursa
yemeye doyum olmaz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.