04-16-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Arı Sütü Ve Polen
ARI SÜTÜ VE POLEN HAKKINDA BİLMEDİKLERİNİZ
“Polen, harika besinlerin en üstünüdür Kimyasal analizler polende tüm vitaminler, proteinler, yağ, şeker, mineral, hormon, büyütücü faktör, pigment vs bulunduğunu gösteriyor Bu canlı dengeli besin beyni ve vücudu yorgun ve uyuşuk insanlara bir kaç günde canlılık ve yaşama neşesi veriyor Büyüme faktörleriyle cılız ve durgun çocukların hızlı gelişmesini sağlıyor Kansızlarda, bir ay süreyle her gün bir kahve kaşığı polen yedikten sonra yapılan laboratuvar denemeleri, kırmızı küreciklerin, milimetre küpte 500 000 arttığını gösteriyor
Hafif laktasif, yani BARSAK ÇALIŞTIRICI’dır İÇ ZEHİRLENMELER’i önleyicidir Sabah vepolen yiyiniz Ilık süt, bal veya suya karıştırılır Veya doğrudan yenilir AŞIRI YORGUNLUK, ZAYIFLIK, HASTALIK, KANSIZLIK, YAVAŞ GELİŞME gibi durumlarda doz arttırılmalıdır Hiç bir yan etkisi tespit edilmemiştir Son araştırmalar ERKEN İHTİYARLAMA’dan koruduğunu gösteriyor Siz, 60 yaşından sonra 40 yıl daha dinç yaşamak istiyorsanız Poleni hemen her gün yiyiniz ”
Arı Sütü Araştırması öğle, vitamin almak için Japonya’da 54 farklı hastalık üzerine yapılan uygulamalarda ortalama % 80 dolayında iyileşme belirleyen araştırıcılar bu hastalıkların bazılarının iştahsızlık, kronik hastalıklar nedeniyle vücut savunma sistemi yetersizliği, metabolizma ve beslenme bozuklukları, adet bozukluğu, sindirim sistemi rahatsızlıkları,
astım, bronşit, kronik kabızlık, asabilik, uykusuzluk ve karaciğer rahatsızlıkları olarak bildirilmektedir Aynı araştırmacılar kanserde tümör oluşumunun ve büyümesinin arı sütü tarafından engellendiğini de belirtmektedirler
Çin’de deney hayvanları tümör oluşumuna neden olan antijen verildikten sonra iki gruba ayrılmış ve grubun birisine arı sütü verilmiştir Arı sütü almayan gruptaki bütün hayvanlar kanserden öldükleri halde arı sütü alan grupta kanserden ölene rastlanmamıştır Bu durum arı sütünün en azından kanser
oluşumunu engelleyici etkisini kanıtlar niteliktedir
Arjantin’de yapılan bir araştırmada tavşanlara aşırı yağ içeren bir diyet uygulanmış ve tavşanlar iki gruba ayrılarak grubun birisine arı sütü verilmiştir Sonuçta arı sütü verilen grubun kolesterol düzeyinin diğer gruba oranla düşük olduğu görülmüştür Ayrıca göz diplerinin, koroner damarların ve karaciğerin incelenmesi sonucu arı sütü alan grupta önemli derecede üstünlük belirlenmiştir
Arı sütü tüketen normal veya şeker hastası olan insanlarda iskelet kaslarının glikozu daha çok Bulgaristan’da 125 iltihabi hasta üzerinde yapılan araştırmalarda arı sütünün organizmada immünobiyolojik aktiviteyi arttırdığı yani savunma sisteminin güçlendirilip, mikroplara karşı direncin arttığı
belirlenmiştir
Arı Sütü Saç Dökülmesini Önlüyor Arı ürünlerinin bir ya da birden fazla hastalığın önlenmesi yada iyileştirilmesi amacıyla kullanılması anlamına gelen “apiterapi” pek çok ülkede tedavi merkezlerinde kullanılıyor Saç dökülmesi ve bazı cilt sorunlarında çok etkili olduğu belirtilen arısütü, aynı zamanda sindirim ve bağışıklık sistemleri ile karaciğeri güçlendirmede de etkili Arı ürünleri son yıllarda tüm dünyada daha çok kullanılmaya başladı Yapılan araştırmalar sonucu sürekli yeni bir yararı keşfedilen arı ürünlerinden arısütü saç dökülmesine karşı da olumlu etki gösteriyor
Türkiye’de arı araştırmalarıyla ilgili birkaç isimden biri olan Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Uygulamalı Biyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof Dr Kadriye Sorkun, arının salgıladığı ürünlerin insan sağlığına çok yararlı olduğunu belirtiyor
Sorkun, arısütünün saç ve cilde olumlu etkisi konusunda da “Arısütü bulunduğu yüzeyi nemli tutarak kurumasını önler Bu nedenle saça ve cilde fayda sağlıyor olabilir Arısütünün sağlığa etkisi konusunda tüm dünyada araştırmalar devam ediyor Çünkü gün geçtikçe başka bir yararı ortaya çıkıyor” diyor
Arının iki çeşit ürünü olduğunu vurgulayan Prof Dr Kadriye Sorkun, bu ürünleri şöyle anlatıyor:
“Arının 2 çeşit ürünü var Bir tanesi doğadan topladıkları diğeri ise arının bedeninden salgıladıkları ürünler Doğadan topladıklarıyla bal, polen ve propolis üretirken bedeninden de arısütü, mum ve arı zehiri üretiyor Doğadan geldiği için bal ve polen iklimlere göre değişiklik gösterir ama arının salgıladığı ürünler tüm dünyada aynıdır ve çok yararlıdır Arı sütü çok değerli bir ürün Çok çeşitli alanlarda kıllanılıyor Dünyanın pek çok ülkesinde arısütünden üretilmiş malzemeler satılıyor, tedavide kullanılıyor En çok Çin’de kullanılan arısütü ile ilgili Amerika ve Kanada’da da apiterapi merkezleri var ”
|
|
|