|  | Arı Sütü Ve Polen |  | 
|  04-16-2009 | #1 | 
| 
Şengül Şirin   |   Arı Sütü Ve PolenARI SÜTÜ VE POLEN HAKKINDA BİLMEDİKLERİNİZ “Polen, harika besinlerin en üstünüdür  Kimyasal analizler polende tüm vitaminler, proteinler, yağ, şeker, mineral, hormon, büyütücü faktör, pigment vs  bulunduğunu gösteriyor  Bu canlı dengeli besin beyni ve vücudu yorgun ve uyuşuk insanlara bir kaç günde canlılık ve yaşama neşesi veriyor  Büyüme faktörleriyle cılız ve durgun çocukların hızlı gelişmesini sağlıyor  Kansızlarda, bir ay süreyle her gün bir kahve kaşığı polen yedikten sonra yapılan laboratuvar denemeleri, kırmızı küreciklerin, milimetre küpte 500  000 arttığını gösteriyor  Hafif laktasif, yani BARSAK ÇALIŞTIRICI’dır  İÇ ZEHİRLENMELER’i önleyicidir  Sabah vepolen yiyiniz  Ilık süt, bal veya suya karıştırılır  Veya doğrudan yenilir  AŞIRI YORGUNLUK, ZAYIFLIK, HASTALIK, KANSIZLIK, YAVAŞ GELİŞME gibi durumlarda doz arttırılmalıdır  Hiç bir yan etkisi tespit edilmemiştir  Son araştırmalar ERKEN İHTİYARLAMA’dan koruduğunu gösteriyor  Siz, 60 yaşından sonra 40 yıl daha dinç yaşamak istiyorsanız Poleni hemen her gün yiyiniz  ” Arı Sütü Araştırması öğle, vitamin almak için  Japonya’da 54 farklı hastalık üzerine yapılan uygulamalarda ortalama % 80 dolayında iyileşme belirleyen araştırıcılar bu hastalıkların bazılarının iştahsızlık, kronik hastalıklar nedeniyle vücut savunma sistemi yetersizliği, metabolizma ve beslenme bozuklukları, adet bozukluğu, sindirim sistemi rahatsızlıkları, astım, bronşit, kronik kabızlık, asabilik, uykusuzluk ve karaciğer rahatsızlıkları olarak bildirilmektedir  Aynı araştırmacılar kanserde tümör oluşumunun ve büyümesinin arı sütü tarafından engellendiğini de belirtmektedirler  Çin’de deney hayvanları tümör oluşumuna neden olan antijen verildikten sonra iki gruba ayrılmış ve grubun birisine arı sütü verilmiştir  Arı sütü almayan gruptaki bütün hayvanlar kanserden öldükleri halde arı sütü alan grupta kanserden ölene rastlanmamıştır  Bu durum arı sütünün en azından kanser oluşumunu engelleyici etkisini kanıtlar niteliktedir  Arjantin’de yapılan bir araştırmada tavşanlara aşırı yağ içeren bir diyet uygulanmış ve tavşanlar iki gruba ayrılarak grubun birisine arı sütü verilmiştir  Sonuçta arı sütü verilen grubun kolesterol düzeyinin diğer gruba oranla düşük olduğu görülmüştür  Ayrıca göz diplerinin, koroner damarların ve karaciğerin incelenmesi sonucu arı sütü alan grupta önemli derecede üstünlük belirlenmiştir  Arı sütü tüketen normal veya şeker hastası olan insanlarda iskelet kaslarının glikozu daha çok Bulgaristan’da 125 iltihabi hasta üzerinde yapılan araştırmalarda arı sütünün organizmada immünobiyolojik aktiviteyi arttırdığı yani savunma sisteminin güçlendirilip, mikroplara karşı direncin arttığı belirlenmiştir  Arı Sütü Saç Dökülmesini Önlüyor                                                                         Arı ürünlerinin bir ya da birden fazla hastalığın önlenmesi yada iyileştirilmesi amacıyla kullanılması anlamına gelen “apiterapi” pek çok ülkede tedavi merkezlerinde kullanılıyor  Saç dökülmesi ve bazı cilt sorunlarında çok etkili olduğu belirtilen arısütü, aynı zamanda sindirim ve bağışıklık sistemleri ile karaciğeri güçlendirmede de etkili    Arı ürünleri son yıllarda tüm dünyada daha çok kullanılmaya başladı  Yapılan araştırmalar sonucu sürekli yeni bir yararı keşfedilen arı ürünlerinden arısütü saç dökülmesine karşı da olumlu etki gösteriyor  Türkiye’de arı araştırmalarıyla ilgili birkaç isimden biri olan Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Uygulamalı Biyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof  Dr  Kadriye Sorkun, arının salgıladığı ürünlerin insan sağlığına çok yararlı olduğunu belirtiyor  Sorkun, arısütünün saç ve cilde olumlu etkisi konusunda da “Arısütü bulunduğu yüzeyi nemli tutarak kurumasını önler  Bu nedenle saça ve cilde fayda sağlıyor olabilir  Arısütünün sağlığa etkisi konusunda tüm dünyada araştırmalar devam ediyor  Çünkü gün geçtikçe başka bir yararı ortaya çıkıyor” diyor  Arının iki çeşit ürünü olduğunu vurgulayan Prof  Dr  Kadriye Sorkun, bu ürünleri şöyle anlatıyor: “Arının 2 çeşit ürünü var  Bir tanesi doğadan topladıkları diğeri ise arının bedeninden salgıladıkları ürünler  Doğadan topladıklarıyla bal, polen ve propolis üretirken bedeninden de arısütü, mum ve arı zehiri üretiyor  Doğadan geldiği için bal ve polen iklimlere göre değişiklik gösterir ama arının salgıladığı ürünler tüm dünyada aynıdır ve çok yararlıdır  Arı sütü çok değerli bir ürün  Çok çeşitli alanlarda kıllanılıyor  Dünyanın pek çok ülkesinde arısütünden üretilmiş malzemeler satılıyor, tedavide kullanılıyor  En çok Çin’de kullanılan arısütü ile ilgili Amerika ve Kanada’da da apiterapi merkezleri var  ” | 
|   | 
|  | 
|  |