Fuat Saka / Lazutlar Livera |
|
|
#1 |
|
GöKKuŞaĞı
|
Fuat Saka / Lazutlar Liveraargalos yaylasında çıkamiyrum kardan ben nasıl vazgeçeyim senun gibi yardan mugala hıdırnebi geçeyirum argolara kavuşsak biribirine yaylalar bizim olsa alevras liverada görüştük ormanlara ben acırum acırum sevdalı olanlara sevdalısun secdalı gız halum sormaz beni yedi kat yere girsen arar bulurum seni giydiyun peştamalun solsun golları solsun alır gaçarum seni her ne olursa olsun bu seneki lasular okkaluktur okkaluk sarulduk birbirine yıkılayı ortaluk humiların içinde girdik birbirine gız seni seviyirum ver elini elime göç ettik gidiyiruk sevdiğum yaylalara e gız senun yüzünden bak kaldığım hallara derenun kenarına sarıl yılanın foli Dedi geçti ardından gözleri doli doli yaylacıyım yaylacı çayır kurutiyurum vuriyırum işlere yari unutiyurum sabahtan kalkar gızlar hep bakarlar aynaya giyinir kuşanırlar gidecekler yaylaya düştük yayla yoluna gidiyuruk neşeli yollar kısa geliyi bu sevdaya düşeli yayla yolunda gızlar gideyular kolkola çıktım garşılarına dedum uğurlar ola aldim oni koluma söyledum her şey tamam bastı mı feryadını bağırdı aman aman bir su içtim ormandan bir de içtim dereden bırakın gideyirum yar bakar pencereden şu karşı ki ormanda beri bağirur beri kar yağdı da kapatti gonuştuğumuz yeri iki söz iki kelam dinlerdinuz benden yanlış gonuşiyosam özür dilerum senden ismini yazacağım giyindiğin taftaya
türkülerin eyisi bir daha ki haftaya
|
|