![]() |
Paluze |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() PaluzePaluze Çeşitli meyve suları ile tatlandırılan nişasta, lezzetli ve hafif bir tatlıya dönüşüyor: Carte d’Or ile tadına varacağınız güzel anları renklendiren Paluze tarifi ![]() Paluze ![]() Malzemeler, 1,5 kg olgun şeftali 500 g vişne 400 g toz şeker 200 g nişasta 4 bardak su Carte d’Or Çilekli ve Kaymaklı Dondurma Hazırlanışı, Şeftalileri rendeleyip suyunu temiz bir tülbentten sıkarak bir tencereye alın ![]() Vişneleri de ezip tülbentten sıkarak suyunu başka bir tencereye alın ![]() Şeftali suyuna 200 g şeker koyup orta hararette kaynatın ![]() İki bardak suda ezdiğiniz 100 g nişastayı kaynamakta olan şeftali suyuna hızla çırparak yedirin ![]() Devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin ![]() Kâselere yarısı boş kalacak şekilde paylaştırın ![]() Donmasını bekleyin ![]() Aynı işlemi vişne suyuyla uygulayıp kâselerin diğer yarılarını da bu karışımla doldurun ![]() Donduktan sonra bir süre buzdolabında soğutup üstlerine birer top Carte d’Or Çilekli ve Kaymaklı dondurma koyarak servis edin ![]() İsteğe göre vişneli sos ile de süsleyebilirsiniz ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|