|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
gerçeklerimaalesef, zamanın, öğretmenden |
![]() |
Bir öğretmenden zamanın gerçekleri...maalesef |
![]() |
![]() |
#1 |
JOKER
|
![]() Bir öğretmenden zamanın gerçekleri...maalesefAşağıdaki mektubun yazarı, bir öğretmen… Ancak adını ve nerede çalıştığını gizlemek zorunda kalmış; tahmin edebileceğiniz sebeplerle… Mektup, aşağıdaki hâliyle bir üniversitemizin “Öğretmenler Günü” toplantısında da okunmuş gözyaşlarıyla… “Merhaba, İstanbul’da bir lisede öğretmenlik yapıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunların Hepsi Gerçek: *Biliyor musunuz, bu yıl lise 1 ![]() ![]() *Biliyor musunuz, bir öğrenci okula “satır” getirmekten uzaklaştırma cezası aldı ![]() *Biliyor musunuz, iki hafta önce okulun önünde çıkan bir kavgada bir öğrencimin boynu döner bıçağı ile kesildi; 28 dikiş atıldı ![]() ![]() *Biliyor musunuz, bu çevrede kimse kışın, akşam beşten sonra sokakta yalnız yürüyemiyor ![]() *Biliyor musunuz, geçtiğimiz hafta, bebek bekleyen müdür yardımcımız bir öğrenci tarafından karnı tekmelenmekle tehdit edildi ![]() *Biliyor musunuz, dışarıdan elini kolunu sallaya sallaya giren bir adam, kendisini dışarı çıkarmaya çalışan kat nöbetçisi bayan öğretmeni bıçakla tehdit etti ![]() *Biliyor musunuz, derste sıkıntı yarattığı için öğretmeni tarafından cezâlandırılan öğrencinin, aşiret olan âilesi okulu bastı ![]() *Biliyor musunuz, bir öğretmenimiz sınıfta bıraktığı öğrenciden tehdit telefonları aldı ![]() *Biliyor musunuz, öğrencilerimizin % 86’sı sigara içiyor! ![]() ![]() *Biliyor musunuz, öğrencilerimizin % 42’si hap kullanıyor! ![]() ![]() *Biliyor musunuz, okulun etrafında hap satanları, okulun içinde hap kullananları polis biliyor ![]() ![]() *Biliyor musunuz, yalnızca koridorda birbirlerine çarptıkları için kavgaya tutuşan iki kız öğrencinin âileleri, okulun önünde birbirlerine yumruk yumruğa saldırdılar ![]() *Biliyor musunuz, bazı kız öğrenciler, 100 kontör karşılığında minibüs şoförleri ve halı saha sahiplerinin kendilerine dokunmasına ses çıkarmıyorlar ![]() *Biliyor musunuz, bu yıl bir erkek öğrenci, bir kız öğrencinin kendisine cinsel tâcizde bulunduğunu söyleyerek şikâyette bulundu ![]() *Biliyor musunuz, geçtiğimiz yıl bir anne, kızının saçının boyalı olması üzerine okula çağırıldığında, kızını okula koca bulmak için gönderdiğini, bu nedenle de süslenmesi gerektiğini söyledi ![]() *Biliyor musunuz, velilerin % 42’si kayıttan sonra bir daha okula uğramıyor ![]() ![]() *Biliyor musunuz, her ay öğretmenler aramızda para toplayıp bir öğrenciye bot, palto veya okul araç-gereçleri alıyoruz ![]() *Biliyor musunuz, geçtiğimiz yıl, bir Cuma günü okul kapanışı töreninde baygınlık geçiren bir öğrencinin iki gündür hiçbir şey yemediğini öğrendik ![]() *Biliyor musunuz, öğrencilerden çoğunun âilesinin hayatında kan davası, intihar, boşanma, dayak, kaçma, kaçırılma, hapis gibi hikâyeler var ![]() *Biliyor musunuz, geçtiğimiz yıl iki gün boyunca evine gitmeyen bir öğrenciyi, velisi gelip okulda arıyor ![]() *Biliyor musunuz, annesi babası ayrı veya boşanmış olan öğrencilerin çoğu uzak akrabaların yanında kalıyor ![]() ![]() *Biliyor musunuz, geçtiğimiz yıl problem çıkardığı için müdür tarafından tartaklanan bir öğrenci, mahalleden topladığı tanıdıklarıyla müdürün odasını basıp tehditler savurdu ![]() *Biliyor musunuz, geçtiğimiz yıl 1000 öğrenci kapasitesi olan okulumuzda kütüphâneye üye olanların sayısı 7(yedi)’ydi ![]() *Biliyor musunuz, öğrenci tanıma formlarındaki “çaldığınız müzik alet(ler)i” bölümüne radyo, teyp, walkmen yazan azımsanamayacak sayıda öğrenci var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *Biliyor musunuz, maddi durumu iyi olan sayılı öğrencilerden birinin velisi, geçtiğimiz yıl akan damımızı onardı ![]() *Biliyor musunuz, öğrencilerimizin % 60’ı sağlıksız beslenmeden dolayı hasta… (Aralarında dispanserlik olanlar var ![]() ![]() ![]() ![]() Ben bu okulda 3 yıldır ögretmenlik yapmaya çalışıyorum ![]() ![]() ![]() Her gün büyük bir çaresizlik ve endiseyle “Acaba bugün ne olacak?” diye basliyorum isime ![]() Biliyor musunuz, 10 Kasim’larda, 29 Ekim’lerde siirler okunurken, marsimizi dinlerken agladigimda herkes günün anlamina agladigimi saniyor; oysa çaresizlige agliyorum ![]() ![]() Ögrenmeye direnen, kendini kapatan ögrencilerime istiklal Marşı’nın anlamını bile ögretemiyorum ![]() Daha da yazacaktim, ancak yazdikça yüregim agirlasiyor ![]() Sevgi ve saygilarimla ![]()
![]() |
Cevap : Bir öğretmenden zamanın gerçekleri...maalesef |
![]() |
![]() |
#2 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Cevap : Bir öğretmenden zamanın gerçekleri...maalesefMalesef yazının haklılık payı çok yüksek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve malesef kız öğrencilerin biryle kaçmasınada çok şahit olduk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
dejavu2009
|
![]() Cevap : Bir öğretmenden zamanın gerçekleri...maalesefSöylenecek o kadar şey var ki? Bilgisayarın ömrü yetmez ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
KRDNZ
![]() |
![]() Cevap : Bir öğretmenden zamanın gerçekleri...maalesefYani benim yaşadığım yer küçük bir ilçe olduğu halde çokta yabancı gelmediyse anlatılanlar İstanul'u düşünemiyorum bile ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Bir öğretmenden zamanın gerçekleri...maalesef![]() ![]() ![]() oluyor ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|