|
Anket Sonuçlarını Görüntüle: Sizce Ölümden Sonra Yaşam Var Mı Dır? | |||
Evet |
![]() ![]() ![]() ![]() |
18 | 90.00% |
Hayır |
1 | 5.00% |
Bilmiyorum |
1 | 5.00% |
Diğerlerini Lütfen Belirtiniz |
0 | 0% |
Oylayanlar: 20. Bu oylama kapalı |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
sizce, yaşam, ölümden |
![]() |
Cevap : Sizce Ölümden Sonra Yaşam Var Mı ? |
![]() |
![]() |
#16 |
Gözyaşı
|
![]() Cevap : Sizce Ölümden Sonra Yaşam Var Mı ?Varsa tekrar dünyaya gelmek acının olmadığı bir dünya olsun ki yaşamın bi değeri olsun : )
![]() |
![]() |
#17 |
bbk
![]() |
![]() Cevap : Sizce Ölümden Sonra Yaşam Var Mı ?yaşamanın değeri çektiğin acı ve zorluk nispetinde artarki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
1907merve
|
![]() Cevap : Sizce Ölümden Sonra Yaşam Var Mı ?Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Gözyaşı
|
![]() Cevap : Sizce Ölümden Sonra Yaşam Var Mı ?Bekleyip göreceğiz bakalım ne zaman kıyamet kopacak 2011 kopacakmış diyorlar bende çok güldüm bi haberde acaba gün tarih var mı : ) ben kendi adıma inanmıyorum öldükten sonra ne olursa olsun saten yaşam yaşamak değil bari ölürde göreceğiz nasıl bir öbür dünya olduğunu tabiki varsa böyle bir şey kuranikerimede bakmak gerekir doğrular ancak onda yazılı o zaman inanabiliriz eğer kuranikeriminiz varsa benim için bakıverin hangi sayfada olduğunu bende bulunca bakacağım çok merak ediyorum
![]() |
![]() |
#20 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Cevap : Sizce Ölümden Sonra Yaşam Var Mı ?İmanın 6 şartı var ve bunlardan biri öldükten sonra dirilmeye inanmak olduğuna göre yaşam vardır ve bütün müslümanların buna inanması şarttır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bakın Kurandan bir kaç ayet alıntı yapayım: -"inna lillah ve ina ileyhi raciun" amenna ya rabbi iman ettik ki, senden geldik ve sana döneceğiz ![]() ![]() -Derler ki: "Biz çukurda iken, gerçekten biz mi yeniden (diriltilip) döndürüleceğiz? Biz çürüyüp dağılmış kemikler olduğumuz zaman mı?" Derler ki: "Şu durumda, zararına bir dönüştür bu ![]() -Olanca yeminleriyle: "Öleni Allah diriltmez" diye yemin ettiler ![]() ![]() -Çürümüş-bozulmuşken, bu kemikleri kim diriltecekmiş?" (Yasin Suresi, 78) -Onları, ilk defa yaratıp-inşa eden diriltecek ![]() ![]() -Dediler ki: "(Bütün olup biten,) Bu dünya hayatımızdan başkası değildir, ölürüz ve diriliriz; bizi "kesintisi olmayan zaman (dehrin akışın)dan başkası yıkıma (helake) uğratmıyor ![]() ![]() Herşey gayet açık ve net ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
JOKER
|
iyi güzelde sorgulamak insanın yapısında olan bişiydir ya yoksa ya öldükten sonrası karanlıktan başka bişi değilse diye düşünebilir insan ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayrıcaa inanmamak Allah'ın emrini inkar etmektir ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Gözyaşı
|
![]() Cevap : Sizce Ölümden Sonra Yaşam Var Mı ?Yasin suresinde olduğunu bende biliyorum ama kitapta öldükten sonra dirileceksiniz ve başka bir hayat ve ya dünyaya döneceksiniz kaynak var mı açıklaması uzun hocalarda söylüyor ama ben hiç bir din hocasını sevmem çünkü yaşadıklarımın tecrübesi var göreyim ki inanayım bana kuranıkerimde şu sayfaya bakın deyin eğer okuyup gerçektende beni aydınlatırsa inanacağım görmediğim için yani inanasım gelmiyor hani derlerye bazen en yakınızı kaybettiğiniz söylerler adam taş gibidi dersiniz inanasınız gelmez ölüm insanların hayatında mutlaka var buna inanıyoruz ama dirileceğimizi gösterende bunun gibi bir kanıt varsa tabiki öldükten sonra eğer dirileceksen bunun kanıtını internette araştırılıp bulunacak bi konu olmadığını düşünüyorum internette sadece fikir almak için açtım ama ben kuranikerime bakacağım eğer böyle bir bilgiler bulursam burayada yazacağım aydıınlattığınız konular içinde teşekkür ederim
![]() |
![]() |
#24 |
bbk
![]() |
![]() Cevap : Sizce Ölümden Sonra Yaşam Var Mı ?sevgili gözyaşı veya diğer bu konuda bilgi almak isteyen arkadaşlar bu verdiğim sohbetleri dinlerseniz büyük bi ölçüde tatmin olucağınıza inanıyorum
![]() [wmv]http://www ![]() ![]() ![]() [wmv]http://www ![]() ![]() ![]() [wmv]http://www ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
|
![]() Cevap : Sizce Ölümden Sonra Yaşam Var Mı ?Dediler ki: “Biz yer (toprağın için) de yok olup gittikten sonra, gerçekten biz mi yeniden yaratılmış olacağız?” Hayır, onlar Rablerine kavuşmayı inkar edenlerdir ![]() ![]() Hayır, onlara kendilerinden bir uyarıcı gelmesine şaştılar da, o kafirler: “Bu şaşılacak bir şey” dediler ![]() ![]() ![]() ![]() Dediler ki: “Biz kemikler haline geldikten, toprak olup ufalandıktan sonra mı, gerçekten biz mi yeni bir yaratılışla diriltileceğiz?” De ki: “İster taş olun, ister demir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu, şüphesiz, onların ayetlerimizi inkar etmelerine ve: “Biz kemikler haline geldikten, toprak olup ufalandıktan sonra mı, gerçekten biz mi yeni bir yaratılışla diriltileceğiz?” demelerine karşılık cezalarıdır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Cevap : Sizce Ölümden Sonra Yaşam Var Mı ?ölümden sonra dirilmeyi (Bakara, 2/56; 259; Hud, 11/7; Ankebut, 29/19; Buruc, 85/13); ehl-i kitabı ölümü temenni etmek konusunda Peygamber karşısında samimi olamayacakları meydan okumasını (Bakara, 2/94-95; Münafikun, 63/6-7); ölümün hukuki (fıkhi) boyutlarını (Bakara, 2/180; Maide, 5/106); ölüm korkusunu (Bakara, 2/243); insanların ölümünün Allah'ın bilgisi haricinde olmayacağını ve ölüm zamanını Allah'ın bildiğini (Al-i İmran, 3/145; En’am, 6/2; Vakıa, 56/60; Münafikun, 63/11); her canlı ve insanın öleceğini (Al-i İmran, 3/168; 185; Nisa, 4/78; İbrahim, 14/17; Enbiya, 21/35; Ankebut, 29/57); ölüm anı gelmeden önce insanın yaptıklarından dolayı tevbe etmesi ve bolca hayır işlemesi gerekliliği (Nisa, 4/18; Münafikun, 63/10); Allah yolunda hicret edenlerin ölmeleri halinde mükafatlarının Allah tarafından verileceği (Nisa, 4/100); ölüm meleklerini (En’am, 6/61, 93; Secde, 32/11); insanın öleceği vakte kadar Allah’a ibadet etmesi gerekliliğini (Hicr, 15/99); ölümün çeşitli sıkıntıları olduğunu (İsra, 17/75; Ahzab, 33/19; Muhammed, 47/20; Kaf, 50/19); salih amellerin ölümsüz olduğunu (Kehf, 18/46); Allah'ın ölümsüz olduğunu (Furkan, 25/58); ölümden kaçış olmayacağını (Ahzab, 33/16); ölümün sadece bu dünyada olduğunu, ahirette olmadığını (Saffat, 37/58-59; Vakıa, 56/17; İnsan, 76/19; Duhan, 44/56); ölenin canının / ruhunun Allah katında tutulduğunu (Zümer, 39/42); ölümün ve hayatın insanları imtihan etmek için yaratılmış olduğunu (Mülk, 67/2) görürüz ![]() Kur’an’ın ölüm hakkındaki verileri, ölümün kaçınılmazlığını gösterdiği gibi, bir son olmadığına da işaret etmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Burada akla şöyle bir soru gelmektedir: Allah’a ve ahirete iman ederek Müslüman olmasına rağmen, dünyada cenneti kazanamayan kimselerde mi cehennemde ebedi kalacaklardır? Kelam ve akaid alimleri bu konu hakkında, kalbinde iman olan kimselerin cehennemde ebedi kalmayacaklarını, dünyada yaptıkları kötü işlerin cezasını çektikten sonra cennete gireceklerini söylemektedirler ![]() ![]() ![]() ![]() Ayetlerin isimleri yazıyor Sevgili Gözyaşı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
JOKER
|
![]() Cevap : Sizce Ölümden Sonra Yaşam Var Mı ?Zulmedenler ise ancak inkarda ayak direttiler ![]() o zaman ben zülmeden oluyom :D
![]() |
![]() |
#28 | |
cansel
|
iyi düşün ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Gözyaşı
|
![]() Cevap : Sizce Ölümden Sonra Yaşam Var Mı ?linkleri göremedim Siz simdi herşeyi yaşayacaksınız ama öldükten sonra sıfırdan başlayacaksınız sizce bi anlamı var mı bunun : )
![]() |
![]() |
#30 | |
bbk
![]() |
zulmedenler işlerine gelmediği için inkarda direttiler ![]()
![]() |
|