Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Resim Sergisi > Enteresan Resimler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çiçegi, dünyanin, kokan, kötü

Dünyanin En Kötü Kokan Çiçegi

Eski 02-07-2008   #1
gülgüzeli

Dünyanin En Kötü Kokan Çiçegi

Dünyanın en büyük ve en kötü kokulu bitkisi olarak bilinen ve nadir çiçek açan titan arum (amorphophallus titanum), Avustralya'nın Sydney kentinde 2005 yilinda 2 kez açtı

Kraliyet Botanik Bahçeleri'nde çiçek açan ve ceset çiçeği' olarak adlandırılan, 1,33 metre çapındaki titan arumu görmek için yüzlerce kişinin bahçeye geldiği belirtildi 40 yıllık ömrü boyunca yalnızca iki ya da üç kez açan titan arumun çiçeği yalnızca birkaç gün canlı kalıyor Çürük yumurta ve kokmuş et kokan çiçek, özellikle açtıktan sonra hızla boy atmaya başlıyor Yapılan ölçümlere göre çiçek günde 15 santim kadar uzayabiliyor Boyu 2 metreyi geçiyor

(alinti)
______

Cevap : Dünyanin en Kötü Kokan Çiçegi

Eski 06-15-2008   #2
pesimistt

oLdkça iLqnç bi çiçekmiş
tşkLer (:

Rüyalarıma gel
Umutlarıma gel
Süsle yine

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-15-2008   #3
KRDNZ

Gerçekten ilginç bi çiçekmiş eğer kötü kokmasaydı isterdim bu çiçekten eve bi tane:Pp Ben bu çiçekten filmde görmüştüm:))
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-22-2008   #4
one spark

ya irenç kokan olsada bn kokusunu mereak ettimm yinede çok saol
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-22-2008   #5
kezban

bizim erguanlarımızın yerini hayatta alamazinş bizim ülkemizde öyle bir çiçek olmaz yao ne öleendemiklerin yüz karasıdır o:D

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 04-13-2009   #6
yesimciwciw

Güneydoğu Asya’da bulunan 1 metre genişliğinde ve 7 kilogram ağırlığındaki kırmızı Rafflesiaceae bitkisi dünyanın en büyük çiçeklerinden biri kabul ediliyor Çiçek yaklaşık 200 yıl önce keşfedilmesinden bu yana, farklı özellikleriyle bilim insanları için bir muammaydı Rafflesiaceae çiçeğinin kökü, yaprağı ve dalı yok

Güneydoğu Asya’nın yağmur ormanlarında bulunan Rafflesiaceae çiçeğinin DNA’sını çıkaran botanik bilimciler, çiçeğin 50 üyeli bir familyanın parçası olduğunu ortaya çıkardı Araştırmaya göre, Rafflesiaceae çiçeği Euphorbiaceae familyasına ait Bu familyaya ait bitkilerin tümü küçük çiçeklere sahip

Araştırmayı yürüten Harvard Üniversitesi uzmanı Charles Davis, Rafflesiaceae çiçeğini ‘Dünya dışından’ sözleriyle tanımlıyor David’e göre, “Rafflesiaceae çiçeğinin üyesi olduğu familyadaki diğer bitkilerin küçük çiçek açması büyük bir sürpriz”

Rafflesiaceae çiçeği, tropik yağmur ormanlarında kuytu bölgelerde yaşıyor, geniş yapraklarını açarak kokusunu salıyor ve sineklerin gelip polenlerini taşımasını sağlıyor Rafflesiaceae çiçeğinin kokusu insanlara hoş gelen bir koku salgılamıyor, diğer çiçekler gibi sinekler yoluyla polenlerini dağıtıyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com