Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi > Polemik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
müslüman, napolyonu, obama, zannetmiştik

Napolyon'u da Obama Gibi Müslüman Zannetmiştik

Eski 04-12-2009   #1
Şengül Şirin

Napolyon'u da Obama Gibi Müslüman Zannetmiştik

Napolyon'u da Obama gibi Müslüman zannetmiştik
Kısa bir süre önce ABD dünyanın nefret ettiği bir ülke iken Obama'nın başkan olmasıyla nefretin yerini sempati aldı
Erhan AFYONCU

Napolyon'u da Obama gibi Müslüman zannetmiştik

Kısa bir süre önce ABD dünyanın nefret ettiği bir ülke iken Obama'nın başkan olmasıyla nefretin yerini sempati aldı ABD'nin bu taktiği aslında yeni değil Fransa, 210 yıl önce Mısır'ı işgal ettiğinde Napolyon'un Müslüman olduğu havasını yaymıştı

Almanya'nın 19 yüzyıldaki efsanevi başbakanı Bismark, "Devlet büyük bir gemiye benzer Ani manevra yapamazsınız der" Çok doğru bir sözdür Eğer büyük devletseniz yıllar sonra karşılaşacağınız problemi çok önceden çözersiniz ABD, Bush döneminde izlediği siyasetle hakimiyet alanını genişletti ama başta İslam dünyası olmak üzere bütün dünyanın en nefret edilen ülkesi oldu

ABD boşuna büyük devlet olmadığını son Amerika seçimlerinde gösterdi Bush'un yerine başkanlığa bütün dünyanın sempati ile karşılayacağı bir ismi Barack Hüseyin Obama'yı getirdi Obama'nın hem siyahi olması hem isimlerinden birisinin Hüseyin olması, hem de ailesinin Müslüman olması sebebiyle başta İslam dünyası olmak üzere bütün dünyada Amerika aleyhtarlığının kırılmasına sebep oldu Nitekim Obama Türkiye ziyaretinde sempati ile karşılandı Gizli Müslüman olduğu dedikoduları yapıldı

FRANSIZLAR HAKİKİ MÜSLÜMANLARDIR

Tarih, büyük devletlerin kendi milletlerini çıkarları için her türlü yolu denediklerini gösteriyor Nitekim Fransa'nın tarihteki en önemli ismi olan Napolyon da 211 yıl önce bir Osmanlı toprağı olan Mısır'ı işgal ettiğinde Müslüman gibi davranarak burada hakimiyeti kurmuştu

Değerli tarihçilerimiz Ahmet Kavas ve Yüksel Çelik'in bu konuda çok güzel yazıları vardır İhtilal yıllarında yıldızı parlayan Napolyon, 1798'de bir Osmanlı toprağı olan Mısır'ı işgalle görevlendirilmişti Osmanlı'yı arkadan vuran Fransa'nın Mısır'ı işgal sebebi ise Osmanlı'nın müttefiki sıfatıyla ve padişahın otoritesinin Mısır'da yeniden tesis edilmesiydi 19 Mayıs 1798'de Toulon'dan kalkan 600 gemilik Fransız donanmasında 40 bin asker vardı

Donanma 1 Temmuz'da İskenderiye önlerine ulaştı Karaya çıkan Napolyon hemen bir Arapça beyanname yayınladı: "Mısırlılar, size, benim buraya dininizi yıkmak için geldiğim söylenecektir Bu açık bir yalandır, inanmayınız Buraya gasp edilmiş haklarınızı size iade için geldiğimi, Memlükler'den daha fazla Allah'a taptığımı ve Peygamber Muhammed ile hayranlığımı celbeden Kur'an'a hürmet ettiğimi söyleyiniz

Allah adil ve merhametlidir Herkes idareye ortak ve mutlu olacak Ey şeyhler, imamlar ve diğer önde gelenler, halka deyiniz ki Fransızlar da hakiki Müslüman'dırlar" Napolyon bu propagandayla halkı yanına çekip, Memlükler'i mağlup etti Yirmi gün sonra Kahire'ye giren Napolyon Kahire'de kaldığı sürece ulema meclislerine katılıp, mevlit gibi dini törenler düzenleterek halkın sempatisini kazandı

GİZLİCE KAÇTI

Osmanlı İmparatorluğu, bu işgal üzerine Rusya, İngiltere ve Napoli Krallığı ile ittifak yaptı İngiliz Amirali Nelson donanmalarını yok edince Fransızlar'ın anavatanları ile irtibatları kesildi Kendini emniyete almak isteyen Napolyon'nun Suriye'yi işgal planı ise Akkâ önlerinde Cezzar Ahmed Paşa tarafından bozuldu Durumun kötüye gittiğini gören Napolyon komutayı Kleber'e devrederek 22 Ağustos 1799 gecesi gizlice Fransa'ya hareket etti Fransızlar'ın Mısır'daki hakimiyetleri bir süre devam etti Ancak Fransızlar, Osmanlı ve müttefiklerinin saldırılarına dayanamayarak 30 Ağustos 1801'de imzalanan anlaşmayla Mısır'ı terk ettiler

iSLAM DÜŞMANLARINA iNANMAYIN

Osmanlı yönetimi Napolyon'un propagandası karşısında Fransızlar'ın Müslüman düşmanı olduklarını anlatan karşı beyannameler yayınlamıştı: "Fransızlar kâfir ve asidir Allah'ın birliğine ve Peygamberimize iman etmezler Diğer dinleri de artık tanımazlar ve ahireti inkâr ederler

Fransızlar'ın en çok düşman bildiği İslamiyet olduğu için Bonapart'ı İslam üzerine saldırmak ihanetinden kendilerini alamadılar Fransızlar iyi sözler ve hilelerle sizleri kandırmak istiyorlar, fakat onların asıl maksadı Mekke'yi ve Medine'yi ve Kâbe'yi ve bütün mescit ve camileri tahrip ederek çocuk ve kadınlardan başka, bütün erkekleri katletmektir Kendi usul, kendi dinlerini kabul ettirdikten ve İslamiyet'i tamamen kaldırdıktan sonra yerleştikleri yerleri iade edeceklerdir

HER ÜLKEYE AYRI TAKTiK

Napolyon her askeri hareketinde o bölgenin özelliğine uygun hareket etmişti Nitekim bu siyasetini şöyle açıklar: "Katolik olarak Vend’e isyanına son vermiştim Mısır'da bir Müslüman olarak yerleştim, İtalya'ya kamuoyunu fevkalade asri olarak kazandım Eğer Yahudi milletini idare etseydim, Salomon'un mabedini kurardım"

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Napolyon'u da Obama Gibi Müslüman Zannetmiştik

Eski 04-12-2009   #2
KRDNZ

Cevap : Napolyon'u da Obama Gibi Müslüman Zannetmiştik

Çok güzel bir paylaşım teşekkürler Sevgili Şengül

Geçmişten adam hisse kaparmış, ne masal şey,
Beş bin senelik kıssa yarım hisse mi verdi
Tarihi tekerrür diye tarif ediyorlar
Hiç ibret alınsaydı, tekerrür mü ederdi?

Mehmet Akif Ersoy

Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imânı boğar,
'Medeniyyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar?

Ey ŞaiR! Bana Yağmurdan bahsetme, yağdır
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com