![]() |
Bir Gün Susmayı Öğrendim |
![]() |
![]() |
#1 |
yesimciwciw
|
![]() Bir Gün Susmayı ÖğrendimBir gün susmayı öğrendim ![]() ![]() Çünkü susmak benim küçücük dünyamda babamla kurduğum iletişim tarzıydı ![]() Babam akşamları eve yorgun dönerdi ![]() ![]() ![]() ![]() Yemek hazırlanınca annem çağırır bu defa masada bir araya gelirdik babamla ![]() ![]() Babam sinirlenir, 'Bütüngün insanlara kafa patlatmaktan bunaldım, bide sen kafa ütüleme!' derdi ![]() Annem de 'Bütün gün zaten seninle uğraştım, bir çift laf da mı konuşturtmayacaksın babanla?' diye çıkışır, beni odama gönderirdi ![]() Çaresiz bir şekilde boynumu büker odama yani hapishaneme doğru yol alırdım ![]() Babam arkamdan, 'Bizim bir odamız bile yoktu, her şeye sahip, hâlâ ne istiyor anlamadım ![]() ![]() 'Keşke benim de bir odam olmasaydı, keşke bizim de evimiz bir odalı olsaydı da hep birlikte otursaydık' derdim içimden; ama yüksek sesle söylemeye cesaret edemezdim ![]() Yemekten sonra babam kanepeye uzanır, eline kumandayı alır, televizyon seyrederdi ![]() Beni yanına çağırır biraz severdi ![]() Onun izleyeceği önemli birşey varsa beni adeta yerimden bile kıpırdatmazdı ![]() Azıcık hareket edip koşup oynamaya çalışsam oda hapsim yeniden başlardı ![]() Bir gün anladım ki susunca babamla daha iyi anlaşıyoruz ![]() Bu defa susarak yapabileceğim oyunlar geliştirmeye başladım ![]() Önce resim yaparak başladım işe ![]() 'Bak, böyle uslu uslu oyna işte ![]() ![]() Babam bazen göz ucuyla bakıyor, resimle ilgili bir şey sorsam afallıyordu ![]() ![]() 'Son günlerde ne de akıllandı benim oğlum ![]() ![]() Resimlerim arttıkça ortalık dağılmaya başladı ![]() Annem 'Odanı topla!'diye odama kapattığında işe nereden başlayacağımı bilemiyordum ![]() Ben bunlarla uğraşırken zaman geçiyor; ama odamı toparlamayı beceremiyordum ![]() Annem odama gelip 'Bak sana resim yapmayı yasaklayacağım ![]() ![]() Susuyor olmamı usluluk olarak değerlendiren ailem resim yapmayı da elimden alırsa ben ne yapacaktım? Bu düşüncelerle bir aile tablosu yaptım ![]() ![]() Her zamanki gibi yemekler yendi, odaya geçildi ![]() Babam oturur oturmaz çizdiğim resmi getirdim ![]() ![]() dedi 'Çok güzel olmuş ![]() ![]() ![]() Ben 'Hayır o adam değil, bu çocuk sensin ![]() ![]() O 'Hayır, bu adam benim, bu çocuk sensin, bu küçük kız da arkadaşın ![]() ![]() Ben yine 'Hayır, o büyük adam benim, bu küçük adam sensin, bu küçük kız da annem ![]() ![]() Babam benimle uğraşmaktan vazgeçip: 'Peki neden bizi küçük çizdin?' dedi ![]() Heyecanla başladım anlatmaya ![]() Ben büyüyüp adam olacağım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Annemle babamın gözleri fal taşı gibi açılmıştı ![]() ![]() Farkında' Olmalı İnsan ![]() ![]() ![]() Kendisinin, Hayatın Olayların, Gidişatın Farkında Olmalı ![]() ![]() Ömür Dediğin Üç Gündür, Dün Geldi Geçti Yarın Meçhuldür, O Halde Ömür Dediğin Bir Gündür, O Da Bugündür (!)
|