![]() |
E-Diploma Sahiplerine YÖK'ten Müjde |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() E-Diploma Sahiplerine YÖK'ten MüjdeYÖK, dünyada ''uzaktan öğretim'' sisteminin yaygınlaşması üzerine, ''uzaktan öğretim'' yöntemiyle eğitim veren yurtdışındaki üniversitelerden alınan diplomaların Türkiye'de de tanınmasına ilişkin esasları belirledi ![]() Uzaktan eğitim yoluyla yurtdışından alınan diplomalar, gerekli şartları taşıması halinde Türkiye'de de tanınmaya başlanacak ![]() ![]() ![]() Örgün öğretimden alınan diplomalarda, ders kredilerinin 3'te 1'i kadarı uzaktan eğitim yoluyla alınan derslerden oluşabiliyor ![]() ![]() ![]() YÖK, yurtdışında uzaktan eğitim yoluyla diploma alan öğrencilerin diploma denkliğinin tanınması için şu koşulları belirledi: ''- Öğrenime başlanan yıla ait ön lisans ve lisans programlarına ait yeterli ÖSS puanı bulunması, - Ortaöğretimini dışarıdan tamamlayanların lise denklik belgesini ibraz etmesi, - Diploma alınan üniversitenin eğitim dilinin bilindiğinin belgelenmesi, - Diploma alınan programın Türkiye'de eşdeğerinin bulunması, - Diplomanın alınan ülkede bir üst eğitime girişte kabul edilmesi, - Diploma alınan programın uluslararası akreditasyona sahip olması, - Programın kredi toplamının o ülkedeki eş değer örgün öğretim programlarının kredi toplamına eşit olması ![]() -LİSEYİ BİTİRMEK ŞART- Yurtdışındaki bir üniversitenin uzaktan eğitim programının karşılığı Türkiye'de yoksa, diploma denkliğinin hangi programa karşılık geldiği araştırılacak ve denklik buna göre verilecek ![]() YÖK, uzaktan eğitim yoluyla diploma denkliğinde öncelikle lise mezunu olma şartını arayacak ![]() ![]() ![]() Diploma alınan üniversitenin uluslararası akreditasyona sahip olması, denklik verilmesinde kolaylık sağlayacak ![]() Uzaktan eğitim programlarından mezun olarak diploma alanların diplomalarının denkliği ve elde edecekleri haklar, diğer mezunlardan farklı olmayacak ![]() |
![]() |
![]() |
|