Pembe Gaspaso (Soğuk) |
03-30-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Pembe Gaspaso (Soğuk)500 gr domates 200 gr beyaz ekmek 1 diş sarmısak 4 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi tuz Yapılışı: 1-Domateslerin kabuklarını ve çekirdeklerini çıkartın Ekmekleri suyla ıslatın ve suyunu sıkıp domates ve kıyılmış sarmısakla birlikte karıştırıcıya koyun Yumuşak krema haline gelince yağ, sirke ve biraz tuz katın 2-Bu karışıma, corba kıvamına gelene dek 3 bardak su katın 2 saat buzdolabında bekletin Servisten önce kaseye boşaltıp içine buz parçaları atın Garnitürü: Küçük dilimlere doğranmış salatalık, kıyılmış yesil biber, soğan, ve doğranmış ekmekleri yağda kızartın ve çorbayla servis yapın |
|