03-30-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Kalıpta Maydanozlu Tavuk
2 Tavuk budu, herbiri 275 g ağırlında
1 Küçük soğan, dörde bölünmüş
1 Defne yaprağı
Tuz ve karabiber
1 Yemek kaşığı toz jelatin
3 Yemek kaşığı soğuk su
2 Katı yumurta, doğranmış
40 g iyice doğranmış maydanoz Yapılışı: 1 850 ml 'lik bir metal kalıbı soğuk suyla ıslatın ve buzdolabına koyun
2 Tavuğu, soğan ve defne yaprağıyla birlikte bir tencereye koyup üzerine soğuk suyu ekleyin Tuz ve biberle tatlandırıp bir taşım kaynatın Üste cıkan köpükleri alın, üstünü kapatıp 45 dak pişirin ( Tavuğa bir şiş veya çatal batırıldığında berrak bir su akmalı )
3 Pişme suyunun 600 ml#39;sini ayırın
4 Tavuğun derisini ve kemikleri ayırıp, eşit parcalar halinde kesin
5 Jelatini suya döküp 5 dak süngerleşinceye kadar bırakın Kaseyi bir tencerenin içinde sıcak suda bırakın 1 - 2 dak jelatin çözülünceye dek karıştırın Tavuk suyunu tuz ve biberi ekleyip tatlandırın
6 Bir kasede tavuğu haşlanmış yumurtalarla dikkatlice harmanlayın Maydonozun 2/3 #39; ünü ekleyip karıştırın
7 Tavuk karışımını soğutulmuş kalıba yerleştirin Jelatinle kalıbı doldurun Kalan jelatine kalan maydanozu ekleyip karıştırın
8 Kalıbı ve maydanozlu jelatini ayrı ayrı buzdolabına koyup 6 saat veya bir gece soğutun
9 Servis için: Kalıbın kenarlarından çıkmış parcaları parmagınızla düzeltin Kalıbı 1-2 dak çok sıcak suyun içine koyup sonra üstüne bir tabak koyup ters çevirin Jelatinli karışımı kesip küçük küçük yanında servis yapın
|
|
|