Kalıpta Maydanozlu Tavuk |
03-30-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Kalıpta Maydanozlu Tavuk2 Tavuk budu, herbiri 275 g ağırlında 1 Küçük soğan, dörde bölünmüş 1 Defne yaprağı Tuz ve karabiber 1 Yemek kaşığı toz jelatin 3 Yemek kaşığı soğuk su 2 Katı yumurta, doğranmış 40 g iyice doğranmış maydanoz Yapılışı: 1 850 ml'lik bir metal kalıbı soğuk suyla ıslatın ve buzdolabına koyun 2 Tavuğu, soğan ve defne yaprağıyla birlikte bir tencereye koyup üzerine soğuk suyu ekleyin Tuz ve biberle tatlandırıp bir taşım kaynatın Üste cıkan köpükleri alın, üstünü kapatıp 45 dak pişirin ( Tavuğa bir şiş veya çatal batırıldığında berrak bir su akmalı ) 3 Pişme suyunun 600 ml#39;sini ayırın 4 Tavuğun derisini ve kemikleri ayırıp, eşit parcalar halinde kesin 5 Jelatini suya döküp 5 dak süngerleşinceye kadar bırakın Kaseyi bir tencerenin içinde sıcak suda bırakın 1 - 2 dak jelatin çözülünceye dek karıştırın Tavuk suyunu tuz ve biberi ekleyip tatlandırın 6 Bir kasede tavuğu haşlanmış yumurtalarla dikkatlice harmanlayın Maydonozun 2/3 #39; ünü ekleyip karıştırın 7 Tavuk karışımını soğutulmuş kalıba yerleştirin Jelatinle kalıbı doldurun Kalan jelatine kalan maydanozu ekleyip karıştırın 8 Kalıbı ve maydanozlu jelatini ayrı ayrı buzdolabına koyup 6 saat veya bir gece soğutun 9 Servis için: Kalıbın kenarlarından çıkmış parcaları parmagınızla düzeltin Kalıbı 1-2 dak çok sıcak suyun içine koyup sonra üstüne bir tabak koyup ters çevirin Jelatinli karışımı kesip küçük küçük yanında servis yapın |
|