03-28-2009
|
|
cansel
|
Gül'ün Aygün'den İlginç İsteği!
Cumhurbaşkanı Gül, Aygün'den ne istedi?
Ergenekon üyesi olduğu iddiasıyla hakkında dava açılan Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün’ün AKP’nin kapatılması davası sürerken Anayasa Mahkemesi’ne giderek, kapatmaya karşı kulis yapacağını söylediği ortaya çıktı
Aygün’ün, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le yaptığı görüşmeden sonra Gül’ün “Ona (kapatma davasına) biraz müdahil olun” sözleri üzerine karar verdiği bu kulisi, yapıp yapmadığına ilişkin iddianamede bilgi yer almadı İddianamede, Aygün’ün 10 Haziran 2008’de Cumhurbaşkanı Gül’le yaptığı görüşmeye ilişkin kendisini arayan gazeteci F A ’ya ’yazılmamak üzere’verdiği bilgiler de dikkat çekti Gül’ün türbana ilişkin Anayasa değişikliği ve ardından açılan kapatma davası ile ilgili olarak MHP’ye kızdığını belirten Aygün, görüşmeyi şöyle anlattı: “MHP için ’Topu attı kucağımıza tutmak zorunda kaldık’diyor Yani (AKP) kapanırsa çok kötü olur, kötü bir bunalım diyor Faizler artar ülkemiz kaosa girer, diyor Yani bu parti kapanırsa her şey değişir diyor ”
“Ona biraz müdahil olun”
Aygün, Salih isimli bir kişiyle yaptığı görüşmede ise Gül’ün kendilerinden Anayasa Mahkemesi’ndeki davaya ilişkin isteğini “Bu Anayasa mahkemesini sordu ’Ona biraz müdahil olun’ dedi ’Yani çok büyük kaos olur’ dedi ’kapanırsa’ dedi” diye anlattı
Aygün, aynı görüşmeye ilişkin Ziya isimli bir şahısla yaptığı konuşmada ise şunları söylüyor: “Çok rahatsız, benim Yargıtay Başkanı ile konuştuğumu duymuş, ona nerden gittiyse o  Bizim cenahtan mı gitti Rıfat’tan mı gitti bilmiyorum Yok abi yargı parti kapanırsa çok büyük bir kaos çıkacak diyor Yani bundan en fazla siz etkileneceksiniz haberiniz olsun diyor Şu anda diyor bıçak sırtında gidiyo  Çalışın diyo yani büyük sıkıntı yaşar Yani işte gidipte bir politika belirleyip Anayasa Mahkemesi konuşmak lazım aslında yani siz burayı patlatırsanız ekonomide patlayacak patlayınca da altında siz sizde duracaksınız bizde kalacağız gibi  
Benim iki tanıdığım var
Bunu nasıl söyleriz İşte bunu benim burda iki tane tanıdığım var o dokuz kişinin içinde görüştüğüm Gidip onlara bunu nasıl anlatırız Yargıtay’a gittik anlattık Onlara da onu anlatabilirsek mesele yok anladın mı? İşte ona çalışacağız aslında Perşembe, Cuma randevu isteyelim şeylerden o abilerden dokuz kişilik isimden gidiyim anlatayım abi bu iş patlar ama karar sizin durum bu bunları konuştuk ”
(VATAN’IN NOTU: Sinan Aygün’ün 9 kişi ile türban davasında iptal yönünde oy kullanan Anayasa Mahkemesi üyelerini kastettiği anlaşılıyor Konuşmanın yapıldığı tarihte üyelerin kapatma davasında da AKP aleyhine oy kullanacağı beklentisi vardı )
|