Acaba'sız İnanmak!.... |
|
|
#1 |
|
Equinox
|
Acaba'sız İnanmak!....Vakit namazlarini sürekli cemaatle, camide eda eden, ALLAH’a yürekten bagli, çok duru gönüllü bir adam varmis
![]() Ama evi, nehrin öbür tarafinda oldugu için her vakit namazinda, salla nehri geçmek epey vaktini aliyormus![]() Bir gün, gittigi camiide bir vaaz dinlemis![]() Hoca diyormus ki;“ALLAH’a öyle inanip öyle dayanacaksin, öyle güveneceksin ki her isin kolaylikla hallolsun ![]() Bismillah de gir suya! Yürü git’![]() ” diye de bir örnek vermis![]() ![]() Adamcagiz bunu duyunca bir sevinmis bir sevinmis ki ![]() ![]() -Oh! Demis, kurtuldum artik saldan, vakit kayiplarindan ![]() Bismillah der geçerim karsiya![]() Sevincinden içi içine sigmiyormus![]() Ayni zamanda da içinden Hocaya kizmaktaymis, neden simdiye kadar söylemedi bunu diye![]() ![]() Dedigi gibi de yapmis ![]() Çikmis camiiden, gelmis nehrin kiyisina; Bismillah demis… YÜRÜMÜS GEÇMIS![]() –ALLAHu ekber!!-Artik karisi da kendisi de çok mutluymus bu yüzden ![]() ![]() Bir gün Hanimi demis ki; “Yarin o Hocayi al gel, yemege! Bak o kadar iyiligi dokundu bize ![]() ” Olur, demis adam![]() Ertesi gün camiiden çikinca, Hocayla anlasmislar; eve gidecekler![]() ![]() Hoca; “Bir sal bulalim!” deyince adam sasirmis ve; “Ne sali Hocam? ![]() Sen demedin mi Bismillah de yürü git! Ben o günden beri öyle yapiyorum![]() Hadi geçelim![]() ”Hoca hayretlerde ![]() Dehsetlerde![]() ![]() Neden sonra titrek yüregiyle, melûl mahzun bakmis adama ve; -Ah! ![]() demis![]() ![]() Keske benim imanim da, SENINKI GIBI ACABA SIZ OLSAYDI, YÜRÜR GIDERDIM ![]() ![]() Hikaye bu kadar Ilham; Muhasebe vakti gelmistir; Imanlarimiz, ACABA SIZ olsaydi, biz ne halde olurduk acep? ![]() ![]() Veya; ACABASIZ OLSAYDI IMANLARIMIZ, BU HALDE OLUR MUYDUK?…
|