Kolay Tulumba Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Kolay Tulumba Tatlısıkolay tulumba tatlısı malzemeler: 2 yumurta 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvıyağ bir paket kabatma tozu 4 su bardağı un şerbet için: 1 kilo şeker 1 litreden bir su bardağı eksik su limon suyu Kızartmak için sıvıyağ Yapılışı: şurubu bir gün önceden kaynatın dinlensin![]() ilk beş malzemeyi iyice karıştırın daha sonra unu ilave edin kenarda üstü örtülü birşekilde yarım saat bekletin diger yandan kızartma kabına yağı boşaltın kızarmaya bırakın sıkma kabına hamurları doldurun hamuru kızgın yağın içine sıkın makas yardımı ile kesin bu arada ateşi biraz kısın kızarmış olan tulumbaları şuruba atın bir iki sefer karıştıktan sonra geniş bir tepsiye alın soğumaya bırakın üst üste gelmemesine dikkat edin afiyet olsun
|
|
|
|