![]() |
Kim askere abdestsiz namaz kıldırttı? |
![]() |
![]() |
#1 |
delishhhh
|
![]() Kim askere abdestsiz namaz kıldırttı?![]() Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, Uşak’ta “Af yok mu?” diye soran vatandaşa “Katili affetme yetkisi maktulün varislerine aittir” demesi tartışma yarattı ![]() Yargıtay yetkilileri, “Bunun adı kısasa kısastır ![]() ![]() ![]() Osmanlılar’da “affın” nasıl gerçekleştiğini Erdoğan’dan öğrendik ![]() ![]() ![]() Peki cezaların infazı nasıl yapılıyordu? Cevabını, Hayat Tarih Mecmuası’nda (2) buldum ![]() ![]() ![]() DAR-I SİYASET “Cezaların infazı, suçlunun toplumsal sınıfına göre değişirdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kemend denilen yağlı iple boğarak öldürme, daha çok kan akıtılmadan öldürülmesi inancına uyularak çoğunlukla hanedandan olanlara uygulanan bir cezadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Osmanlı döneminde zina suçu işleyen bir erkek, başına temizlenmemiş işkembe geçirilip , teşhir için eşeğe ters bindirilerek halkın içinde gezdiriliyordu ![]() AFFET YA RABBî Ali Fuat Cebesoy’un, “Sınıf Arkadaşım Atatürk” adıyla yayınlanan hatıralarında (3), Harp Okulu’ndaki günlerini anlatırken ilginç bir olaydan bahseder ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yukarıdaki konumuzla da ilişkili olduğu için sizinle paylaşmak istedim ![]() ![]() ![]() İşte Cebesoy’un ağzından o ilginç anı: “Benim okula girdiğim bu ilk gün, en ziyade dikkat nazarımı çeken şey, talebelerin abdestsiz ve adeta zorlama namaza götürülmesi olmuştu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Abdestsiz namaza durdum, günahlarımı affet, Ya rabbî! diye dua edenleri çok gördüm ![]() ![]() ![]() Bunun günahı elbette onların olamazdı ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Kim askere abdestsiz namaz kıldırttı? |
![]() |
![]() |
#2 |
VANDETTA
![]() |
![]() Cevap : Kim askere abdestsiz namaz kıldırttı?![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Geçmişe dair aynı kışkırtma ve gereksiz söz çarpıtmalarına bir örnek olduğu için tebessümle okudum yazıyı,yanlış adamlar doğru söz edebilir,yada doğru adamlarda bazen yanılabilir mantığıyla,her söylenen sözü kişiye göre değil,söze göre yorumlarım,o yüzden Tayyip güzel demiş,unutulmasın ki apoyu idamdan meclis kurtarmıştır,ama referanduma gidildiği takdirde maktulün varisleri adaleti tecelli ettirebilir,yoksa sizin korkunuz bumudur ki sözü çarpıtıyorsunuz? Abdulhamid gibi bir ulu hakana dil uzatan karacahilin önde gideni,batının isteği uğruna Türk milletini aslından uzaklaştırmaya çalışan emperyalist uşağıdır,o yüzden Abdulhamid döneminden bir konuyu irdelerken bilmeden hareket etmemek gerekir,bilmiyorsunuz öğrenin; İslam dini namaza çok fazla önem verir,İslamiyeti kabul ettikten sonra namazı terkeden bir kavim üzerine Hz ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|