![]() |
İnsan Kanı Sel Olmuştu |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() İnsan Kanı Sel OlmuştuEshâb-ı kiramdan hazret-i Huzeyfe radıyallahü anh anlatıyor: Yermük harbi, kavurucu sıcak bir günde yapılmıştı ![]() İnsan kanı, sel olup akmış, binlerce cesedi alıp götürmüştü ![]() Yaralanan gaziler, sıcak kumlara seriliyor, kan kaybı ve susuzluktan tek tek ölüyorlardı ![]() Ben de yaralıydım ![]() Mataramda birkaç yudum su kalmıştı ![]() Onu, amcaoğluna içirmeyi düşündüm ![]() Bir kan seli içinde yatan yaralıları dolaşıp buldum kendisini ![]() Dudakları sıcaktan kavrulmuş, son nefeslerini alıyordu ![]() Suyu görünce sevindi ![]() Mataramı dayadım ağzına ![]() Tam içecekti ki, az öteden; - Su, Su! diye bir ses duydum ![]() Dönüp baktım ![]() ![]() Amcaoğlu da sesi duymuştu ![]() Göz işaretiyle; - Suyu ona götür! dedi ![]() Koştum İkrime’ye ![]() Matarayı ağzına dayadım ![]() Tam içecekti ki, bir başka inilti duyuldu: - Allah için bir yudum su! İkrime de içemedi suyu ![]() Gözüyle işaret edip; - Suyu ona götür! dedi ![]() Şehidler arasından ona koştum ![]() Son anında yetişip, mataramı dayadım ağzına ![]() Lakin geç kalmıştım ![]() Vardığımda, Allah! deyip ruhunu teslim etti ![]() Yüzüne baktım ![]() ![]() “Bari İkrime’ye içireyim” dedim ![]() Ama yetişemedim ![]() Çünkü nefes almıyordu ![]() Yüzüne tatlı bir tebessüm yayılmıştı ![]() Ne yapacağımı şaşırmıştım ![]() “Bari amcaoğluna yetişeyim” dedim ![]() Ona da yetişemedim ![]() Hareketsiz yatıyordu ![]() Dudaklarında tatlı bir tebessüm vardı onun da ![]() Üçü de içememişti suyu ![]() Ama daha tatlısını içmişlerdi ![]() Şehadet şerbetini ![]() ![]() ![]()
![]() |
|