![]() |
Herkez İçin Biraz Mutluluk |
![]() |
![]() |
#1 |
yagmur34
|
![]() Herkez İçin Biraz MutlulukJerry, çevresindekilerin çok sevdiği insanlardan biriydi
![]() Keyfi her zaman yerindeydi ![]() bir şey bulurdu ![]() ![]() Bu adam, bu halde bile nasıl iyimser olabiliyor? Birisi nasıl olduğunu sorsa; “Bomba gibiyim” diye yanıt verirdi hep ![]() ![]() “Bomba gibiyim ![]() ![]() ![]() ![]() Yanında çalışanlardan biri, o gün, kötü bir günündeyse, Jerry yanına koşar, duruma nasıl olumlu bakılacağını anlatırdı ![]() Bu tarzı fena halde düşündürüyordu beni ![]() ![]() ![]() gittim ![]() ![]() ![]() her koşulda bu kadar olumlu bir insan olabiliyorsun ![]() ![]() ![]() Nasıl başarıyorsun bunu? Her sabah kalktığımda kendi kendime Jerry bugün iki seçimin var: Havan ya iyi olacak, ya kötü ![]() ![]() ![]() Havamın iyi olmasını seçerim ![]() seçimim var: Kurban olmak, ya da ders almak ![]() Ben başıma gelen kötü şeylerden ders almayı seçerim ![]() Birisi bana bir şeyden şikayete geldiğinde, gene iki seçimim var ![]() ![]() Şikayetini kabul etmek ya da ona hayatın olumlu yanlarını göstermek ![]() ![]() Yok yahu, diye protesto ettim ![]() Evet ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her durumda bir seçim vardır ![]() davranacağını seçersin ![]() etkileneceklerini seçersin ![]() iyi ya da kötü olmasını seçersin ![]() ![]() ![]() Yani sen, hayatını nasıl yaşayacağını seçersin! ![]() ![]() Jerry’nin sözleri beni oldukça etkiledi ![]() görmedim ![]() yerine, seçim yapmayı tercih ettiğimde hep onu hatırladım ![]() Yıllar sonra, Jerry’nin başına çok tatsız bir şey geldi ![]() için gelen hırsızlar, paniğe kapılıp, Jerry’yi delik deşik etmişler ![]() ![]() ![]() Ameliyatı 18 saat sürmüş, haftalarca yoğun bakımda kalmış ![]() Taburcu edildiğinde, kurşunların bazıları hala vücudundaymış ![]() Ben onu, olaydan altı ay sonra gördüm ![]() Nasılsın? diye sorduğumda, Bomba gibiyim dedi Bomba gibi ![]() ![]() Yerde yatarken, iki seçimim var diye düşündüm ![]() ![]() Ya yaşamayı seçecektim, ya ölümü ![]() ![]() ![]() Korkmadın mı, şuurunu kaybetmedin mi ! ![]() ![]() Ambülansla gelen sağlık görevlileri harika insanlardı ![]() Bana hep İyileşeceksin merak etme dediler ![]() Ama acil servisin koridorlarında sedyemi hızla sürerlerken, doktorların ve hemşirelerin yüzündeki ifadeyi görünce ilk defa korktum ![]() bana; Bana adam ölmüş diyordu ![]() biraz sonra ölü bir adam olacaktım gerçekten ![]() ![]() Ne yaptın? diye merakla sordum ![]() ![]() Kocaman bir hemşire yanıma yaklaştı ve bağırarak herhangi bir şeye alerjim olup olmadığını sordu ![]() ![]() Evet diye yanıt verdim ![]() ![]() ![]() ![]() merakla sustular ![]() ![]() toparladım ve bağırdım: Benim kurşunlara alerjim var ! ![]() ![]() Doktorlar ve hemşireler gülmeye başladılar ![]() ![]() ![]() Ben yaşamayı seçtim ![]() ![]() Otopsi yapar gibi değil ![]() ![]() Jerry, sadece doktorların büyük ustalıkları sayesinde değil, kendi olumlu tavrının büyük katkısı ile yaşadı ![]() ![]() Hergün, hayatımızı dolu dolu yaşamayı seçme şansımız ve hakkımız olduğunu ondan öğrendim ![]() ![]() Ve her şeyin kendi seçimimize bağlı olduğunu ![]() ![]() Bu yazıyı okudunuz ![]() 1 ![]() ![]() 2 ![]() fotokopisini çıkarıp, dostlarınıza dağıtmak ![]() ![]() Ben, ikincisini seçip bunu sizlerle paylaşmayı tercih ettim ![]()
![]() |
|