Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
imkanı, lise, mezunu, olma, yılda

2.5 Yılda Lise Mezunu Olma İmkanı

Eski 03-17-2009   #1
Şengül Şirin

2.5 Yılda Lise Mezunu Olma İmkanı

25 yılda lise mezunu olma imkanı
Lise Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle 25 yılda lise mezunu olunabilecek
Milli Eğitim Bakanlığı Açıköğretim Lisesi Yönetmeliği değiştirildi
Açık İlköğretim Okulu ve Mesleki Açıköğretim Lisesi yönetmeliklerinde dün yapılan değişikliğin ardından Açıköğretim Lisesi Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmelik de Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi
Yeni yönetmelikte, Açıköğretim Lisesinde, Mesleki Açıköğretim Lisesi ve Açık İlköğretim Okulunda olduğu gibi bir eğitim öğretim yılının birbirinden bağımsız üç dönemden oluşabileceği hükmü yer aldı
Yeni yönetmeliğe göre, lisede öğrenim süresi sekiz dönemden oluşacak 17 yaşını bitirmeyenler, bir öğretim yılında en fazla iki dönem sınavlara alınacaklar 17 yaşını bitirenler ise bir öğretim yılında üç dönem sınavlara alınacaklar On yedi yaşını bitirmeden önce bir öğretim yılında iki dönem sınavlara katılan öğrenciler, on yedi yaşını bitirdikten sonra bir öğretim yılında üç dönemlik sınav hakkından yararlanmaya başlayacaklar
Ortaöğretim kurumlarının ya da bunlara denk yurt dışındaki öğretim kurumlarının ara sınıflarından ayrılarak tasdikname veya öğrenim belgesi ile Açıköğretim Lisesine kayıt yaptıranların, tasdikname veya öğrenim belgesinin düzenlenme tarihinden önce öğrenim gördükleri her öğretim yılı, iki dönem olarak değerlendirilecek
Öğrencilik süresi on iki dönemi aşanlar, öğrenim görme hakkını kullanmaya devam edebilecekler ancak, öğrencilik haklarından yararlanamayacaklar
Sınavlar, dönem sonlarında ve sınavları yürütmekle görevli birimce belirlenecek okul veya kurumlarda merkezi sistemle ve test yöntemiyle yapılacak

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com