Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bildiriyorum

Sahibi Olduğumuz Herşey Yitirilmeyecek Kadar Değerlidir...

Eski 03-14-2009   #1
yesimciwciw

Sahibi Olduğumuz Herşey Yitirilmeyecek Kadar Değerlidir...

Hayatımızda sahip olduğumuz değerlerimiz neler ve bizler bunların ne kadar farkındayız? Ne yazık ki birçok şeyin değerini sonradan anlarız Çoğu zamanda kaybettikten sonra Anladığımızda ise iş işten çoktan geçmiş olur

*Hasta olduktan sonra sağlığımızın kıymetini, sağlıcakla kalın sözünün aslında ne denli büyük bir dua olduğunu

*Ebeveynlerimizi kaybettikten sonra onların sevgisinin değerini, özleminin büyüklüğünü,

*Aşkımızı kaybettikten sonra ‘’seni seviyorum’’ demenin önemini,

*Açken bir dilim kuru ekmeğin bile ne kadar doyurucu olduğunu,

*Susuz kaldığımızda boşa akıtılan bir damla suyun önemini,

*Çöl olduktan sonra yok edilen ormanlarımızın değerini,

*Vatan elden gittikten sonra satılan bir karış toprağın bile ne kadar büyük olduğunu,

*Uzaklardayken yakınların kıymetini,

*Sürücü olduktan sonra yayayken yaptığımız hataları,

*Yaşlandıktan sonra gençliğin kıymetini,

*İşsiz kaldıktan sonra iş beğenmemenin ne kadar lüks olduğunu,

*Bayramları tatil diye düşünenlerin, yaşlandıklarında gözleri kapıya takılı kalıp, büyüklerle bayramlaşmanın önemini

*Fakir olduktan sonra zamanında kazanılan bir kuruşun bile ne kadar değerli olduğunu,

*Kiracı olduktan sonra sahip olunan tek bir göz odanın değerini,

*Hiçbir zaman anne-baba olamayacağını öğrendiğinde, zamanında tahammül edilemeyen çocuk zırıltılarının dünyanın en sevimli sesleri olduğunu

*Sıcak bir merhabanın, içten bir nasılsının, insanlığın, vicdanın, samimiyetin, dürüstlüğün, iyi niyetin, yardım severliğin, hoşgörünün, güvenilir olmanın, gerçek dostluğun bu değerlerden bi haber kişiliklerle karşılaşınca aslında ne büyük erdem olduğunu,

*Yalnız kaldıktan sonra, bir ‘’ alo ‘’ sözünün bile tüm yalnızlıkları yok ettiğini,

*İyi günde yanında olup, kötü günde kalmayan dostların sahteliğini,

*Tek başına çaresiz kaldığında, birliğin, beraberliğin, desteğin ne büyük güç olduğunu,

*Herhangi bir sebepten dolayı dağılan aile kurumunun, aslında masum ve çıkarsız ilişkilerin yaşandığı tek yerin orası olduğunu

Benim aklıma gelip yazabildiklerim bunlar, sizlerinde ilave edecekleri varsa listeye ekleme yapabilirsiniz

Sahip olduğumuz değerlerin farkındalığıyla dolu bir yaşam diliyorum

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com