![]() |
Zulmün Günahı |
![]() |
![]() |
#1 |
meLankoLik_asaLet
|
![]() Zulmün Günahı(Euzu Billahimineş Şeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim Elhamdülillahi Rabbil âlemin ![]() Vesalâtü vesselâmü âlâ seyyidina Muhammedin ve âlâ âlihi ve sahbihi ecmain ![]() ZULÜM BÜYÜK GÜNAHLARDANDIR ![]() Değerli Kardeşlerim! Zulüm , adaletin karşıtı olan bir kavramdır, haksızlık demektir ![]() ![]() Dinimiz her şeyde daleti emretmiş , zulmü ve haksızlığı ise yasaklamış ve büyük günahlardan saymıştır ![]() Kuran-ı Kerim’de Allah’ın kullarına zulmedici olmadığı , zulmedenleri sevmediği ve zalimleri yaptıkları zulüm sebebiyle cezasız bırakmayacağı bildirilmektedir ![]() Allah (c ![]() ![]() ![]() Kudsi bir hadisi şerifte Allah (c ![]() -Ey kullarım! Ben zulmü kendime haram kıldım ![]() Peygamber efendimiz(s ![]() ![]() “ Kesin olarak söylüyorum ki, kanlarınız , mallarınız, şeref ve haysiyetiniz bu ayda , bu şehirde bugünün hürmeti gibi haramdır ![]() ![]() Üç tür zulüm vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Şüphesiz Allah , kendisine ortak koşulmasını bağışlamaz ![]() ![]() ![]() İkincisi kulun kendi nefsine yaptığı zulümdür ![]() ![]() ![]() ![]() Üçüncüsü de başkalarına yapılan haksızlıktır ![]() ![]() Peygamber efendimiz (s ![]() ![]() “Müslüman müslümanın kardeşidir ![]() ![]() ![]() İnanmış olan bir kimse başkasına zulmetmezBilirki bir gün bu yaptıklarından Allah’ın huzurunda sorgulanacak ve üzerine aldığı kul hakları sahiplerine verilecektir ![]() Peygamber efendimiz (s ![]() ![]() “Haklar kıyamet gününde sahiplerine iade edilecektir ![]() ![]() Kıyamet gününde kimsenin hakkı kimsede kalmıyacaktır ![]() Peygemberimiz(s ![]() ![]() “Bir kimse yemin ederek bir müslümanın hakkını zimmetine geçirirse Allah o kimseye cehennemi vacip kılar, cenneti haram eder ![]() Nitekim Kuran-ı kerimdede şöyle buyrulmuştur; “Allah’a karşı verdikleri sözü ve yeminlerini az bir paraya satanlar varya;işte onlar için ahirette hi bir nasip yoktur ![]() Zulüm kalbin kararmasından meydana gelir ![]() ![]() ![]() Peygamberimiz buyuruyor; “Zulüm kıyamet günü karanlılardır ![]() Allah sözle olsun kötülüğün ilan edilmesinden ve açıklanmasından hoşlanmaz ve bunu yapana azap eder ![]() ![]() Nitekim Kuran-ı kerimde de şöyle buyrulmuştur; “Allah kötü sözün açıklanmsını sevmez ![]() ![]() ![]() “Bir kötülüğün cezası yine onu gibi bir kötülüktür, ama kim affeder bağışlarsa onun mükafatı Allah’a aittir ![]() ![]() Zalim zulmettiği kimsenin bedduasından sakınmalıdır ![]() İbni Abbas (R ![]() Peygamberimiz (s ![]() ![]() ![]() “Ey muaz –günahkar olsa bile – mazlumun duasından sakın , çünkü mazlumun duası ile Allah arasında – duanın kabul edilmesinie engel – hiçbir perde yoktur ![]() Başka bir hadisi şerifte şöyle denmektedir ![]() “Üç sınıf insan vardır ki , bunların duası Allah tarafından geri çevrilmez; İftar zamanında oruşlunun duası, adil devlet başkanının duası ve mazlumun duası, zulme uğrayan kimsenin duasını Allah , bulutların üstüne çıkarır; gökyüzünün kapıları mazlumun duasına açılır da Allah Teala, izzetim hakkı için , ey zulme uğrayan kimse , bir zaman sonra da olsa elbette sana yardım ederim” buyurur ![]() Kardeşlerim kimseye haksızlık etmeyelim ![]() ![]() ![]() Ebu Hureyre (r ![]() ![]() “-Biliyormusunuz, müflis kim dir? -Bizce müflis , parası ve malı olmayan kimsedir ![]() ![]() -Benim ümmetimden müflis o kimsedir ki, kıyamet gününde namaz , oruç , zekatla gelir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah (c ![]() ![]() Hakkınızı helal edin Selam ve dua ile |
![]() |
![]() |
|