![]() |
Merhaba Ey Nebi |
![]() |
![]() |
#1 |
meLankoLik_asaLet
|
![]() Merhaba Ey NebiYanında olmak, devrinde yaşamak, Gül devrinde, yanında olmak isterdim ![]() Ne çölde bir kum tanesi, ne kabzada gümüş, Ne devrinde bir taş, Ne baktığı hâlde seni göremeyen bir baş ![]() Hayır ![]() ![]() ![]() Ayağında toz değil, Yanında davanda olmak isterdim ![]() Miraçtan döndüğünde sana inanan Sıddık ![]() Heybetiyle Şehadete gelen, Ömer, Uhut'ta Hamza olmak isterdim ![]() Ali olmak isterdim Hicret'te ![]() Ölümü göze alıp yerine uzanan Göz yaşlarını sildiğin Fâtıma, Açlıktan taş bağladığında vücuduna, Sana sofra açan kardeş olmak isterdim ![]() Seni seviyorum dediğin,Muaz olmak isterdim ![]() "Sana inanıyor seni seviyoruz, Allah'ın izniyle emret bize, Emret'te bizler, denizlere yürüyelim ![]() Diyen, Saad b ![]() ![]() Seni gören bir kul değil, Yüreğinde coşkusuyla imanın, Davanda ben de varım diyen, Akabe'ye ilk gelen Ashab olmak isterdim ![]() Hayır ![]() ![]() ![]() Taif'te bir dev olmak isterdim ![]() Değmesin diye sana taşlar ![]() Dağlar devrilmeyi beklediğinde "Affeyle Allah'ım" diyen duanı duymak isterdim ![]() Hoş görebilmeyi,Tebessümü senden öğrenmeyi, Mescitte seni özlemeyi, "Anam-Babam Sana Feda olsun" Vazgeçeriz senin için her şeyden Diyenler gibi, huzurunda öğrenci olmayı, Dinlemeyi, eğitmeyi, öğretebilmeyi, Öğretmeliği senden öğrenmek isterdim ![]() Hamd olsun, çağların ve zamanın sahibine Yine; Uhut'ta, Hendek'te, yine Bedirlerdeyiz ![]() Evlerimize girdi Müşrikler; Kara kutulardan vuruyor sinsice Muhammed'ül-Emin diyorlardı, Müşrikler de biliyorlardı, görmüşlerdi seni ![]() Gururları, şirk girdabına düşürmüştü bir kere Tutamadılar ellerinden, ey sevgili ![]() Seni bilmek değil sadece, yolunda yürüyen olmak isterdim ![]() Güllere dokunan değil sadece, kokusuyla yanmak isterdim ![]() Yine aynı gurura yenik düşüyor nefisler Güllerin dikenlerine bakıyor, Hayatın hep dikenlerine takılıyoruz ![]() Putlarımız öylesine çoğaldı ki şimdi Çağdaşlık gururuyla yaşıyoruz sanki cehalet devri ![]() Hırs- Öfke- Nefret ve Zulüm Bir mirasyedi gibi tüketti insanlığı ve dünyayı ![]() Hep söylemlerde insan hakları, hoşgörü ve anlayış Çözemedi çağdaşlık, hiçbir problemi sensiz ![]() Güldeki koku, Lütuf, Rahmet,Rahman ve Rahim ne demek İman ne demek ![]() İnsanlık; Erdemi, Sevgiyi, Sevginin Kaynağını arıyor ![]() Fikirler arayış içinde, akıllar şaşkın ![]() Ey alemlere rahmet gelen sevgili, Sana muhtaç insanlık ![]() Ruhlarımız seni arıyor, özlerken seni derinden ![]() Nefislerimiz girdaba döndü, ateşler çekiyor ![]() Dağlar utanıyor yaptıklarımızdan Devriliverecek üzerlerimize ![]() Ya Resûlallah ![]() ![]() ![]() Taif'teki duanı bir daha, bir daha söyle Hürmetine yağsın, hidayet nurları gönüllerimize Öğrenecek bir gün, öğrenmeye muhtaç cihan ![]() Erdemine muhtaç Ey Nebî ![]() ![]() ![]() Biliriz ırmağa katılmadan deryaya ulaşılmaz ![]() Düşmeden enâniyete, "damlayım ben de" diye, Vadilerde kuruyan dereler gibi değil, Sevgi ırmağına katılıp, deryaya erişmek ![]() Görünen her karanlığa, seninle ışık olmak isterdim ![]() Şimdi Akabelere hazır gençlerimiz var Değil artık öyle ![]() Yöneldik hakkın yoluna, yolundur hedefimiz ![]() Kayboluruz sensizlikte Nazar eyle, Nur ol gönüllerimize Bir haber gönder nesebin seyyidlerle, Akabelerde buluşmak isteriz ![]() Ey Alemlere Rahmet olan Sevgili Al yine ellerimizi ellerine, Bedir'de eylediğin duayı, bir de bizim için söyle ![]() ![]() ![]() Seni model olmayı, sünnetine sarılmayı, imanı yaşamayı Allah'a kul olmayı ![]() ![]() ![]() Ya Rab nasib eyle, secdelerde gör bizi, gençlerimizle Ashab olamayız, zaman geri dönmez ki, Misafiriz burada, rüyalarda görüşmek, Asıl vatan ora, orada buluşmak Ölüm dedikleri, dosta kavuşmak Korkmadan severek ölebilmek derim ![]() Buyurmuşsun, "Yıllar sonra beni görmediği halde Beni çok seven gençler olacak, Onları görmeyi ne çok isterdim ![]() Keşkeşan'da bir yıldız da ben O gençlerden biri de ben olmak isterdim ![]() |
![]() |
![]() |
|