![]() |
A |
![]() |
![]() |
#1 |
yesimciwciw
|
![]() AEski zamanlarda, insanlar ilim öğrenmek için çok çalışırlar, her türlü güçlüklere katlanırlardı ![]() ![]() ![]() -Anneciğim, ilim öğrenmek için Bağdat’a gitmek istiyorum…dedi ![]() Annesi ise; -Senden ayrılmaya gönlüm razı olmuyor ![]() ![]() Annesi Abdulkadir için yol hazırlıkları yaptı ![]() ![]() -Sana son olarak nasihatim şudur ki, eğer beni ve Allah’ı memnun etmek istiyorsan asla yalan söyleme, doğruluktan ayrılma ![]() ![]() Seyyid Abdulkadir annesine söz verdi ve ağlayarak elini öptü ![]() ![]() Hemedan yakınlarında dar bir geçide girdiklerinde kervanda bir bağrışma koptu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Söyle bakalım senin neyin var fakir çocuk? Abdulkadir; -Yalnız 40 altınım var, diye cevap verdi ![]() ![]() -Doğru mu söylüyorsun? Abdulkadir: -Evet, doğru söylüyorum, 40 altınım var ![]() Eşkıya meraklandı ![]() ![]() Durumu reislerine anlattı ![]() -Senin 40 altının varmış, doğru mu bu? Abdulkadir; -Evet doğru ![]() Reis; -Söyle bakalım ![]() Abdulkadir; -Hırkamın içinde koltuğumun altında saklı ![]() Bunun üzerine haydutlar hırkasının içinde, koltuğunun altında saklı bulunan 40 altını bularak reislerine verdiler ![]() ![]() Reis hayretle sordu; -Peki evladım, sen niçin üzerinde altın olduğunu söyledin? Eğer bize söylemeseydin onları bulamazdık ![]() Abdulkadir; -Ben annemden ayrılırken, asla yalan söylemeyeceğime dair söz vermiştim ![]() ![]() Bu sözleri duyan haydutların reisi çok şaşırdı ve derin bir düşünceye daldı ![]() -Yazıklar olsun bizlere ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra şöyle devam etti: -Sizler şahit olun ![]() ![]() ![]() ![]() Reislerine çok bağlı olan haydutlar hep bir ağızdan; -Reisimiz, biz senden ayrılmayız ![]() ![]() Kervandaki insanlardan ne aldılarsa hepsini geri verdiler ve bir daha haydutluk yapmayacaklarına söz verdiler ![]() Seyyid Abdulkadir ise yoluna devam ederek Bağdat’a ulaştı ![]() ![]() ![]() Kötülüklerden vazgeçip iyi birer insan olmalarına vesile oldu
|