![]() |
İncelik Peygamberi Ve Küçük Kız |
![]() |
![]() |
#1 |
yesimciwciw
|
![]() İncelik Peygamberi Ve Küçük KızAkşam vaktiydi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Korkuyla burkulan yüreğinden, yalnızlığın damlaları düştü küçük avuçlarına ![]() Ağlayan küçük çocuğu gördü İki Cihan'ın Güneşi Peygamberimiz (sas) ![]() ![]() ![]() "Niçin ağlıyorsun yavrum?" Çocuk ağlama sebebini anlattı: "Ev sahibim bana un almam için iki gümüş vermişti, kaybettim!" Belli ki küçük kız hizmetçiydi ![]() Kaybettiği paralardan dolayı kendisine kızılacağını veya dövüleceğini sanmakta, eve gitmeye korktuğu için de ağlamaktaydı ![]() Peygamberimizin o gün, on gümüş parası vardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düşündü, geride iki gümüşü daha vardı ![]() ![]() ![]() ![]() Küçük kıza: "Ağlama yavrum!" diyerek iki gümüşü yalnızlığın soğukluğu hissedilen küçük avucuna koydu ![]() Çocuğun ağlaması yine durmamıştı ![]() ![]() Çocuğun halini anlayan Peygamberimiz, küçük kızın elinden tuttu ve onu evine götürdü ![]() Kapıda ev sahibine selam verdi ![]() Kapı açılmıyordu ![]() Selamı tekrarladı ![]() Kapı ancak üçüncü selamdan sonra açılmıştı ![]() Peygamberimiz ev sahibine sordu: "Selamımı duymadınız mı?" Ev sahibi dedi: "Duyduk, ama selamınızın artması ve sesinizi daha çok duymak için açmadık ![]() Ev sahipleri akşamüstü kapılarında Peygamber'i görünce şaşırmışlardı ![]() Sevinçten şaşkın ev sahibine, Peygamberimiz çocuğu göstererek buyurdu: "Geç kaldığı için korkuyor ![]() Ev sahibi, sevincin verdiği şaşkınlığı üzerinden atarak karşılık verdi Sevgili Peygamber'ine: "Ey Allah'ın Resulü, evimizi şereflendirmenize vesile olan bu kızı, şahit olun ki, azat ediyorum ![]() Peygamberimiz o kadar sevindi ki, ellerini açtı, Allah'a şükretti: "Ya Rab, verdiğin bu on gümüş ne bereketliymiş! Hem beni ve bir yoksulu giydirdin, hem de bir esiri hürriyetine kavuşturdun ![]() ![]() ![]() ![]()
|