![]() |
Demek Şimdi Gidiyorsun |
![]() |
![]() |
#1 |
yesimciwciw
|
![]() Demek Şimdi GidiyorsunDemek şimdi gidiyorsun; Yazdığımız son şiir, öyle yarım kalacak! ![]() Demek şimdi gidiyorsun; Kuşlarımız acıkacak, Saksılarımız artık sulanmayacak! ![]() Demek öykümüzü bir ruj lekesi gibi yapıştırıp Aynanın sahtekar yüzüne, - Oy benim yaralım - Demek şimdi gidiyorsun; Beni böyle toz gibi dağıtıp Merdivenlerin dibine! ![]() Her şey tamam, diyorsun, git ![]() ![]() ![]() Beni viran bir şehir gibi terket ![]() ![]() Haydi git! Dışarısı ispiyon ![]() ![]() ![]() ![]() Seni bir gören olmasın, Dikkat et! ![]() ![]() Dostlukmuş ![]() ![]() ![]() ![]() Üstüne titremekmiş ![]() ![]() ![]() ![]() Aşk dediğin, zavallı bir kapıyı, Duvara çarpıp çıkıncaya kadarmış ![]() ![]() ![]() Bana komaz deyip, Sancını bir kilo rakıya gömsen de gece yarıları, - Oy benim yaralım - Asıl sancı, uyandığında Bütün odaları boş görünce koyarmış! ![]() Gitmek istiyorsun, git ![]() ![]() ![]() Bir savaşçı asla vedalaşmaz! ![]() Durma git! Dışarısı dinamit ![]() ![]() ![]() Şunu cebine koy, Ne olur ne olmaz ![]() ![]() ![]() Eylül mağdurlarıydık, Kimsemiz yoktu ![]() ![]() ![]() Yaralarımız aman vermiyordu canımıza ![]() ![]() Kimseye kıymamıştık oysa, Masumduk ![]() ![]() ![]() Rahatsız etmiyordu bizi bu yalancı tarih! Yırtılan bir pankart gibi, Şehirlerin ortasına çığ düşürdüyse öfkemiz; - Oy benim yaralım - En az bir karıncanın yüreği kadar, Namuslu ve çalışkandı ellerimiz! ![]() Artık bitti, diyorsun, git ![]() ![]() ![]() Kırılsın kapı-çerçeve, kırılsın bu cam! Sorma git! Dışarısı panik, dışarısı izdiham! ![]() Biliyorum, seni vuracaklar bu akşam ![]() ![]() ![]() Ne çok fire verdik üst-üste; Ne çok arkadaş yitirdik Bu tozlu yolculukta ![]() ![]() ![]() Kimliği tespit edilmemiş, Ne çok ceset vurdu, Zeytin güzeli akşamlarımıza! ![]() Büyük ütopyalar ve büyük dağlar gibi İçerden çürümüşüz meğerse ![]() ![]() - Oy benim yaralım - Her gelen ölüm yazmış, Her giden ayrılık işlemiş, Bu talihsiz gergefimize ![]() ![]() ![]() Kendini arıyorsun, git ![]() ![]() Aptal bir hayat kur, İçinde beni barındırmayan ![]() ![]() Kalma, git! Dışarısı barut, dışarısı gardiyan! ![]() Yine bir tek ben olurum, sana parçalanan ![]() ![]() ![]() Demek şimdi gidiyorsun; Sonunda bizi de çökertiyor Bu kancık zelzele! ![]() Demek şimdi gidiyorsun; Yıkılan bir duvar gibi Ömrüme devrile-devrile ![]() ![]() ![]() Demek mecburi istikametlerin, Ayrılığı gösteren o adaletsiz kavşağında; - Oy benim yaralım ![]() ![]() Demek şimdi gidiyorsun, Ve bana bir tek seçenek kalıyor: Güle-güle! ![]() ![]() ![]() ![]() Beni öldürüyorsun, git ![]() ![]() Kalmasın sende kahrım, kalmasın derdim ![]() ![]() Bakma, git! Kafamı yumruklayıp Ardın sıra ağlarsam, namerdim ![]() ![]() ![]() Yusuf Hayaloğlu
|