![]() |
Beni Düşün, Unutma |
![]() |
![]() |
#1 |
yesimciwciw
|
![]() Beni Düşün, UnutmaAy doğarken bir söğüdün ardından, Göl yüzünde sisli bir esintiyle, Akşamın göğsüne hüzün serperek, Ve yağmurdan geceye Çiçekli perdeler çekerek, Beni düşün ![]() ![]() ![]() Beni düşün, unutma ![]() ![]() ![]() En umarsız, en mutsuz gününde, Bağrına bir yumruk çökeldiğinde, Ve dağların mazlum ateşi, O güzelim saçlarına, Cayır-cayır yanıp ulaştığında, Beni düşün ![]() ![]() ![]() Beni düşün, unutma ![]() ![]() ![]() Beni düşün bir kavganın içinde; Helal bir ekmeğin peşinde ![]() ![]() ![]() Ve kurtlardan arta kalmış yüreğimin, Can çekişen o son parçasını da Sana sakladığımı bil! ![]() ![]() Bil ki haykırırcasına, Bu esir gövdemi yakarcasına, Kavuşmak için o serin bağrına, Ateşten bir yol arıyorum ![]() ![]() ![]() Kar yağarken mor dağların ucundan, Sol yerine sessiz bir iniltiyle, Yastığın yüzüne yaşlar dökerek, Ve akşamdan gizlice bir ah çekerek, Beni düşün ![]() ![]() ![]() Beni düşün, unutma ![]() ![]() ![]() Kan kızılı bir gelincik seherinde, Sırtıma kahpe bir hançer indiğinde, Ve bu gencecik ve bu hemencecik ölüm, Çığırtkan bir gazete başlığında, Çığlık-çığlık sana kavuştuğunda, Beni düşün ![]() ![]() ![]() Beni düşün, unutma ![]() ![]() ![]() Beni düşün, şehre her yağmur yağdığında, Islak ve kırılgan bir türkünün içinde ![]() ![]() ![]() Göğsünden dudaklarına doğru, Sancılı bir isyan kabardığında; Bastırarak kalbini avuçlarınla Sesini okşadığımı bil! ![]() ![]() Bil ki yalvarırcasına, Uzayan yollara dağılırcasına, Sonsuz bir mahşerin ortasında, Bir zemzem suyu gibi, Seni, seni özlüyorum ![]() ![]() ![]() Yusuf Hayaloğlu
|