Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kurabiye, tuzlu

tuzlu kurabiye

Eski 03-10-2009   #1
izmirlihuso
Icon1861

tuzlu kurabiye

selammm ya bana tuzlu kurabiyeee tarifii bilennn varsaa ayrıntılıı şekildee tarif yazabilirmisinizzz
şimdiden teşekkürlerr

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : tuzlu kurabiye

Eski 03-10-2009   #2
yesimciwciw

Alıntı:
izmirlihuso_1989 tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
selammm ya bana tuzlu kurabiyeee tarifii bilennn varsaa ayrıntılıı şekildee tarif yazabilirmisinizzz
şimdiden teşekkürlerr
Buyur umarım beğenirsin:)

Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapımı

MALZEMELER
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket margarin(eritilmeyecek)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı şeker
2 yumurta
1 su bardağının altından iki parmak limon suyu (üstü su ile doldurulacak)
alabildiği kadar un

HAZIRLANIŞI
Sıvı yağı, margarini, limon suyunu, iki yumurtanın beyazını, kabartma tozunu, tuzu, şekeri unla beraber karıştırın kulak memesi yumuşaklığı kıvamında hamur elde edin Hamura istediğiniz şekli verin (yuvarlak,örgü şekli vb) İki yumurtanın sarısını da üzerine sürünİsterseniz üzerine susam ve çörek otu serpebilirsiniz Fırında 180 dereceye koyun Kızarınca çıkarın

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 03-10-2009   #3
Şengül Şirin

Benim bildiğim bir tarifi sana yazayım1 tane sanayağı oda sıcaklığında erisiniçine yarım kalıp peyniri bir yumarta bir bardak yoğurt yarım bardak çay bardağı zeytinyağını karıştır yoğursonra aldığı kadar unu koy içine bir tane kabartma tozu koy tekrar yoğurkulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde etsonra hamurlarına istediğin şekli versimit şeklinde ve saç örgüsü şeklinde yap üzerine yumurtanın sarını sür üzerine susam serp fırına ver harika oluyorAfiyet olsuninşallah beni utandırmaz tarifim
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 03-10-2009   #4
izmirlihuso

Alıntı:
yesimciwciw tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle

Buyur umarım beğenirsin:)

Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapımı

MALZEMELER
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket margarin(eritilmeyecek)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı şeker
2 yumurta
1 su bardağının altından iki parmak limon suyu (üstü su ile doldurulacak)
alabildiği kadar un

HAZIRLANIŞI
Sıvı yağı, margarini, limon suyunu, iki yumurtanın beyazını, kabartma tozunu, tuzu, şekeri unla beraber karıştırın kulak memesi yumuşaklığı kıvamında hamur elde edin Hamura istediğiniz şekli verin (yuvarlak,örgü şekli vb) İki yumurtanın sarısını da üzerine sürünİsterseniz üzerine susam ve çörek otu serpebilirsiniz Fırında 180 dereceye koyun Kızarınca çıkarın

çokk teşekkürlerr ama şekerr koyuluyooo bunaaa ben tatlı ıstemiyommm kii

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 03-10-2009   #5
izmirlihuso

Alıntı:
Şengül tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Benim bildiğim bir tarifi sana yazayım1 tane sanayağı oda sıcaklığında erisiniçine yarım kalıp peyniri bir yumarta bir bardak yoğurt yarım bardak çay bardağı zeytinyağını karıştır yoğursonra aldığı kadar unu koy içine bir tane kabartma tozu koy tekrar yoğurkulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde etsonra hamurlarına istediğin şekli versimit şeklinde ve saç örgüsü şeklinde yap üzerine yumurtanın sarını sür üzerine susam serp fırına ver harika oluyorAfiyet olsuninşallah beni utandırmaz tarifim
hımmm güzel bişeye benziyooo teşekkürlerr

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com