|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bırakmamış, cuma, evlenmemiş, gitmemişti, hacca, namazına, nursi, sakal |
![]() |
Said Nursi niçin sakal bırakmamış, evlenmemiş, cuma namazına ve hacca gitmemişti |
![]() |
![]() |
#1 |
fatmanur
|
![]() Said Nursi niçin sakal bırakmamış, evlenmemiş, cuma namazına ve hacca gitmemiştiSakal meselesi : Bediüzzamanın kendi ifadeleri ile: "Bu bir sünnettir, hocalara mahsus değil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bazı âlimler, "Sakalı tıraş etmek câiz değildir" demişler ![]() ![]() ![]() ![]() Hem bunu kat'iyen ilân ediyorum ki: Risale-i Nur, Kur'ân'ın malıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evlilik konusuna gelince : Evlenmenin, kişinin durumuna göre farz, mekruh, sünnet, mubâh ve haram yönleri vardır ![]() ![]() Haram yiyen bir kişi bu durumundan ötürü hesaba çekileceği gibi, böyle birinin başkasının kızına ve ondan doğacak çocuklara haram yedirmesi de haramdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İzdivaç yapan bir kısım erkeklere, evlendikten sonra nefsin kadınlara olan alâkasının kesilip kesilmediğini, evliliğin bu meseleye bir çare olup olmadığı sorulduğunda, onların vermiş olduğu cevaplardan, izdivacın günahlara karşı bir sütre olduğu sonucu çıkmaktadır ![]() Ancak, hedefi ve gâyesi olmayan izdivaçlar, niyetsiz ameller gibi bereketsizdirler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Gayeli izdivaç," enine-boyuna düşünülerek, hissin yanında aklî-mantıkî olan izdivâçtır ve evlenmede "maksat" düşünülerek hareket edildiğinden ailede huzur vardır ![]() ![]() ![]() Bu mes'elelerin içine hiç girmeyenlere gelince, bunlar çok fazla bir şey bilmezler ![]() ![]() İlgili hâdis-i şerife gelince; Deylemî'den (r ![]() ![]() ![]() ![]() Bu, bâhusus hicretin 200 senesinden sonra içindir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cuma namazına gitmeyişi konusuna gelince : Üstadın Cuma namazına gitmeyişi daimi değildir ve özel sebeplere dayanır ![]() " ![]() ![]() ![]() ![]() Evvelâ: Ben Şâfiîyim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Saniyen: Yirmi senedir haksız olarak beni insanlarla görüştürmekten men ettikleri için -hem bu âhirde, resmen dört ay evvel perde altında insanlarla temas ettirmemek için tenbihat olmuş- hem yirmi beş senedir ben münzevî yaşadığım için, kalabalık yerlerde huzur bulamıyorum ve herkesin arkasında mezhebimce iktida edip namaz kılamıyorum ve okumakta yetişemiyorum ve daha Fatiha'nın yarısını okumadan, imam rükûa gidiyor ![]() ![]() ![]() Nur talebelerinin Cumaya gitmeme gibi bir hali söz konusu değildir ![]() Hacc meselesine gelince : Genç yaşında iken, Şam'a kadar gittiğini biliyoruz ![]() ![]() ![]() Sonraki hayatı ise hapis, tarassut ve sürgünler ile geçtiği için ve ayrıca şahsına ait maddi bir geliri de olmadığı için gidememiştir ![]()
Sen öyle rahmet edersin ki rahmetinin bir cilvesi cennetim olur Rahmetinden bir parıltı sonsuz mutluluğumdur Rahmetinin bir damlası herkesin rızkına kefil olur Su çorak gönlüme merhametini indir Su fani ömrümü sonsuzluğa eriştir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Said Nursi niçin sakal bırakmamış, evlenmemiş, cuma namazına ve hacca gitmemişti |
![]() |
![]() |
#2 |
delishhhh
|
![]() Cevap : Said Nursi niçin sakal bırakmamış, evlenmemiş, cuma namazına ve hacca gitmemişti"Evvelâ: Ben Şâfiîyim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nasıl yani ya bir insan nasıl kendisi karar verebiliyor farz olan bir ibadet için ben şafiyim bana farz değil diye ![]() ![]() ![]() tamam o zaman bütün insanlar verilen emirlere kendine göre kılıf uydursun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Said Nursi niçin sakal bırakmamış, evlenmemiş, cuma namazına ve hacca gitmemişti |
![]() |
![]() |
#3 |
VANDETTA
![]() |
![]() Cevap : Said Nursi niçin sakal bırakmamış, evlenmemiş, cuma namazına ve hacca gitmemiştiSaidi Nursi bazen cuma namazlarını terk mi ediyordu? ![]() Hıristiyanlar Allah'ı inkar etmiyorlar,sadece Hz ![]() ![]() ![]() İmanın ilk şartı nedir dedim,cevapladı,eeee dedim başka bir şey demedi,bu fikri cemaatte mi aklına soktular dedim cevaplamadı,neyseki sonrasında onları bıraktı ![]() ![]() ![]() Bu yurt dışında açılan okullarda öğrencilere türkçe öğretildiğini yalanlayan bir çok kişiyide dinledim,gerçekmidir yalanmıdır bilemem ama iddialarına göre,tvlerde gösterdikleri çocuklar seçme ve milletin karşısına çıkarılmak için sadece onlara türkçe öğretiliyormuş ![]() ![]() ![]() Demek Nursi bazen Cuma namazlarını terk ediyormuş hayret yav,Nursi'de illaki üst üste üç kez cuma namazını terkedenin dinden çıktığını tövbe edip tekrardan kelimei şehadet getirmesi gerektiğini biliyordur heralde başka bir bildiğide vardır,hala şaşıyorum yav Nursi,Saidi Nursi cuma namazlarına gitmiyordu alla alla şaşılacak iş ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
KRDNZ
![]() |
![]() Cevap : Said Nursi niçin sakal bırakmamış, evlenmemiş, cuma namazına ve hacca gitmemiştiBen bu yazıdan birşey anlayamadım ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|