Bir Başka Açıdan Yûsuf... |
|
|
#1 |
|
evrem88
|
Bir Başka Açıdan Yûsuf...Yûsuf ![]() ![]() Hani hasreti ve sevgisi sebebi ile ardından gözyaşları döke döke, uğrunda gözlerini, göz kırpmadan feda ettiği Yâkub'un gözünün bebeği ![]() ![]() ![]() Yûsuf ![]() ![]() ![]() Hani Züleyha'yı, kendisi sebebi ile düşüverdiği durumdan ötürü kınayan kadınların ellerindeki acısız bıçak yarası ![]() ![]() Yûsuf ![]() ![]() ![]() Hani evladına düşkünlüğünden dolayı düştüğü hâl sebebi ile Yâkub'u kınayan Seriyyü's-Sakatî'nin gözlerine bir ân için görünen ve 13 gün boyunca kendinden habersiz bir şekilde öylece baygın bir vaziyette yatmasına sebeb olan güzel ![]() ![]() Bildiğiniz değil mi? ![]() ![]() Ve hatırladınız! ![]() ![]() ![]() Ama kastımız, ihtimal ki; daha evvel işitmediğiniz bir Yûsuf kıssasını paylaşmak ![]() ![]() ![]() Şöyle ki; kardeşleri O'nu kıskanırlar ve bir kuyuya atarlar ![]() ![]() O'nu hâlini ve güya vefâtını, ellerinde Yûsuf'un kanlı gömleği ile babaları Yâkub'a hikâye ederler iken; bir kervan, su için bakındıkları kuyuda Yûsuf'u görürler![]() ![]() "Gencecik bir yiğit, ay yüzlü bir güzel, üstelik güçlü, kuvvetli" diye düşünür kervandakiler ve O'nun esir pazarında epey para edeceğine kanaat getirerek, yanlarına alırlar![]() ![]() Kervan şehre vardığında Yûsuf da esir pazarındaki yerini almıştır![]() ![]() Ve hemen açık artırmaya sunulur bu kıymetli esir:-"Evet! ![]() ![]() İşte size aslan gibi kuvvetli bir genç!![]() ![]() Evet!![]() ![]() Ey akıl sahipleri!![]() ![]() Elinizi çabuk tutun ve cömert olun!![]() ![]() Zîra bu delikanlı böylesi bir muameleyi ziyâdesi ile hak ediyor!![]() ![]() " Herkesin dikkatini çeker bu güzel genç, sanki bütün şehir oraya toplanmıştır![]() ![]() Açık artırma başlar başlamaz kalabalık içinden biri bağırır:-"1 altın! ![]() ![]() " sonra bir diğeri:-"3 altın! ![]() ![]() " sonra bir başkası:-"5 altın! ![]() ![]() " derken ardı ardına sesler yükselir şehir meydanında:-"10, 25, 30 altın! ![]() ![]() "Halk böylesine eşsiz bir esir için kıyasıya bir mücadeleye girişmişken, telaşlı adımlarla ihtiyar bir kadın adeta koştururcasına esir pazarına doğru ilerlemektedir
![]() ![]() Yolda bu ihtiyarı gören bir şehirli:-"Hayrola! ![]() ![]() Ne diye bu denli telaş ile yürüyorsun?![]() ![]() " deyince, ihtiyar kadın cevap verir:-"İşitmedin mi! ![]() ![]() Yûsuf adında bir genç esir pazarında satılmaktadır!![]() ![]() Oraya gidiyorum!![]() ![]() " İhtiyarı tanıyan ve hâlinden haberdar olan adam:-"Ne o?" der birazda alay kokan bir edâ ile: -"Ne o yoksa sende mi O'nu satın almayı arzu edenlerdensin?" deyince ihtiyar kadın: -"Elbette! ![]() ![]() " der, "Elbette!![]() ![]() ", adam güler ve:-"İyi ama pazarda fiyatlar çok yüksek, altınlar havada uçuşuyor, senin neyin var?" der Bunun üzerine ihtiyar kadın cebinden çıkardığı el işi ip yumağı gösterir:-"İşte bu! ![]() ![]() Bütün servetim bundan ibaret!![]() ![]() " deyince adam gülerek:-"İyi ama Yûsuf'u bununla satın alamazsın ki!" deyince, ihtiyar kadın, adama son söyleyeceğini söyler ve hızla esir meydanına doğru koşturmaya başlar: -"Ben de biliyorum! ![]() ![]() Yûsuf'u bununla satın alamam, biliyorum!![]() ![]() Ama isterim ki, Yûsuf bilsin!![]() ![]() Ben de O'nu müşterisiyim!![]() ![]() Bilsin bunu!![]() ![]() " |
|
|
|