03-04-2009
|
#1
|
meLankoLik_asaLet
|
Ezanla Namaz Arası..
Ezanla namaz arasi kadar  
Nehir kenarında yaşlı bir adam dalgın dalgın hızla akan suya bakıyordu Genç adam yaklaşıp: "Amca, çok dalmışsın, neye bakıyorsun öyle?" diye sorunca ihtiyar adam içini çekerek: "Akan ömrüme evladım, akan ömrüme bakıyorum " der Diğer yanda bir dede ile torununun konuşmalarına kulak veriyoruz:Torunu, pamuk gibi bembeyaz sakallı, nur yüzlü dedesine merakla soruyor: "Dedeciğim! Bir insanın ömrü ne kadar olur?" Dede tatlı bir gülücükle: "Ezanla namaz arası kadar yavrucuğum " deyince torun: "Nasıl yani, ömür bu kadar kısa mı?" der Dede: "Evet yavrum ömür, namazsızezanla, ezansız namaz arası kadardır " diye cevap verir Torun yeniden sorar: "Namazsız ezan ve ezansız namaz sözlerinden ne kastettiğini anlamadım dedeciğim Bu ne demek açıklar mısın?" Dede şefkatle ellerinden tuttuğu torununa: "Bak yavrum, geçenlerde komşumuzun çocuğu doğdu O çocuğun kulağına ezan okundu değil mi? işte o ezanın namazı kılındı mı?
Kılınmadı O ezan "Namazsız ezan"dı insan öldüğü zaman kılınan cenaze namazının da ezanı yoktur O da "Ezansız namaz"dır Aslında o namazın ezanı insan doğunca okunmuştu kulağına "Bak ey insan! Doğdun, ama öleceksin, ömür çabuk biter, hayatını
iyi değerlendir Boşa vakit harcama!" ikazını yapıyordu o ezan Işte yavrum öMüR, EZANLA NAMAZ ARASI KADARDIR Sakın boşa geçirme ömrünü dolu dolu yaşa, bir nefes bile boşluk bırakma!"
|
|
|