![]() |
Sultan Kim ? |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Sultan Kim ?![]() Bir zamanlar ![]() ![]() “Siz gelmiş geçmiş en kudretli sultansınız ![]() “Sultanım! Kimsenin ![]() “Sizin kudretinizin yetemeyeceği hiçbir şey olamaz ![]() “Siz sultanların sultanısınız ey aziz hükümdar Kimse size itaatsizlik etmeye cesaret edemez” Dediğimiz gibi ![]() Bir gün deniz kenarında yürürken ![]() “Benim bu dünyadaki en büyük insan olduğumu söylüyorsunuz ![]() “Sultanımız!” diye atıldı hepsi bir ağızdan “Sizin kadar kudretli ![]() “Yani her şey bana itaat eder ![]() ![]() “Kesinlikle efendimiz” diye karşılık verdi saraylılar “Dünya sizin önünüzde eğilir ve size ram olur” “Demek öyle ![]() “Derhal sultanımız” Ve tahtını hemen getirip kumların üzerine yerleştirdiler “Denize yaklaştırın ![]() ![]() Sonra tahtına oturdu ve önündeki denize bakmaya başladı Biraz sonra adamlarına sordu: “Bir dalganın gelmekte olduğunu görüyorum Sizce ona emir versem durur mu?” Sultanın adamları ne diyeceklerini bilemediler “Hayır” demeye de cesaret edemediler Sonunda ![]() “Pekala” dedi Sultan da “Ey dalga ![]() Dur! Deniz ![]() Daha sonra ![]() ![]() ![]() “Bu ne cüret?” diye bağırdı ayağa kalkan sultan “Ey deniz! Derhal geri dön! Sana önümden çekilmeni emrediyorum Bana itaat et!” O daha bunları söylerken ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Evet ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Bu size ders olsun Bundan böyle tek bir Sultan olduğunu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|