Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
geliyor, ingilizce, uzaktan, üniversiteye

Üniversiteye İngilizce 'Uzaktan' Geliyor

Eski 03-03-2009   #1
Şengül Şirin

Üniversiteye İngilizce 'Uzaktan' Geliyor

Üniversiteye İngilizce 'uzaktan' geliyor

YÖK, üniversitelerdeki İngilizce öğretim sistemini sil baştan yeniliyor Yeni sisteme göre yaklaşık 1 buçuk milyon üniversite öğrencisine, uzaktan eğitimle 5 üniversiteden İngilizce eğitimi verilecek

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK), üniversitelerin en büyük problemi İngilizce öğretim sistemini yeniden ele alıyor YÖK Başkanı Prof Dr Yusuf Ziya Özcan'ın başlattığı projenin önümüzdeki eğitim-öğretim yılına yetiştirilmesi hedefleniyor
Yeni sistemde, belirlenecek 5 üniversite tüm Türkiye'deki tüm üniversite öğrencilerine İngilizce eğitim verecek Maliyeti YÖK tarafından karşılanan sistemde, İngilizce tüm öğrenciler için zorunlu olacak Öğrenciler, eğitim sonunda uluslararası geçerliliği olan sertifika alacak Program yürürlüğe girdiğinde YÖK'ün belirlediği 5 üniversite, uzaktan eğitim verecek Üniversiteye kayıt yaptıran öğrenciler zorunlu hazırlık bölümü varsa burada eğitim alacak Hazırlık okusun veya okumasın tüm öğrenciler, İngilizce programına kayıt yaptırmış sayılacak Öğrenciler bu sistemle, internet üzerinden İngilizce öğrenecek Üniversitelerdeki internet odaları ile evinde internet olan öğrenciler bu sistemden yararlanabilecek YÖK Başkanı Prof Dr Yusuf Ziya Özcan, 'En büyük sıkıntımız İngilizce öğretimi Rusya ile bir anlaşma anlaşma imzalıyoruz ama kimi yollayacağız oraya İyi dil bilen yok Hangi üniversite de kim iyi İngilizce öğreniyor ki? Şırnak'taki de İstanbul'daki de İngilizce bilsin' dedi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com