İşte İnsan Asıl O Zaman Siliniyor.. |
|
|
#1 |
|
GöKKuŞaĞı
|
İşte İnsan Asıl O Zaman Siliniyor..Yeni cep telefonuma eskisinin rehberini geçiriyordum dün ![]() ![]() ![]() Baktım, bazı isimlerin numaraları duruyor; kendileri yok ![]() ![]() ![]() Bir deprem sonrasının hazin sınıf yoklaması gibi ![]() ![]() ![]() Yitik dostların, tanışların ekrandaki isimleri üzerinde geziniyor parmağım ![]() ![]() "Sileyim mi" diye soruyor telefon![]() ![]() Başparmağın ucunda bir ömür ![]() ![]() Can, bir tuş mesafesinde ![]() ![]() "Sil" komutuna elim varmıyor "Sil"mek ihanet gibi geliyor ![]() ![]() ![]() Rehberim isim dolu ![]() ![]() Kimi canlı, kimi ölü![]() ![]() "Sil"meye kıyılamamış nice isim, yaşayanlarla birlikte duruyor orada![]() ![]() "Yaşayanlar" dediğim, sırasını bekleyenler![]() ![]() Kim bilir hangisi, hangisinin ardı sıra![]() ![]() "Ha 3 gün önce, ha 5 gün sonra![]() ![]() " Kimi vakitli, kimi apansız, bir anda ![]() ![]() Rasgele arıyorum yitenlerden birini ![]() ![]() Gençten bir kadın sesi yanıtlıyor: "Aradığınız numaraya şu an ulaşılamıyor " Gelecekte ulaşılması da mümkün görünmüyor "Daha sonra tekrar deneyiniz" tavsiyesine gülüyorum Denemeye söz veriyorum Ölmüş de hafızadan silinmemiş dostlar, ölmeden silinenlerden daha uzun yaşıyor bu rehberde ![]() ![]() Hep merak ederim: Nereye gider bu bilgisayarların, cep telefonlarının posta kutularından silinen mesajlar, mektuplar, yazılar ![]() ![]() Onca harf, cümle, satır? ![]() Sanal âlemin görünmez kablolarına tutunup bir ekrandan yüreklere ulaşan haykırışlar, özlemle tuşlanmış, mesaj kutularında saklanmış aşklar![]() ![]() Ne olur silinince?![]() Uzay boşluğunda dağılır mı? Yoksa bir yerlerde saklanır mı? Bir gün yeniden toplanır mı? Silinmiş yazılar diyarında ![]() ![]() Bir pişmanlık kurultayında ![]() ![]() Galiba hayattan kayıt sildirdikten sonra ilkin gelip sevenlerinin hafızasına kaydoluyorlar ![]() ![]() ![]() Bilgisayar gibi değil insan hafızası ![]() ![]() Bir tuşluk "sil" komutuyla silmiyor sevdiğini ![]() ![]() Silemiyor![]() ![]() ![]() Emir, ferman dinlemiyor ![]() ![]() Hatıralara sarıp saklıyor orada ![]() ![]() Anıyor, yâd ediyor, "yaşatıyor" Belki hiç unutmuyor ve yanına gidene dek orada koruyor Belki -5-10 yıl sonra- bir gün "hafızası doluyor", onu silip yerine bir başka ismi yazıyor ![]() ![]() İşte insan asıl o zaman "sil"iniyor ![]() ![]() !!Can Dündar
Cevap : İşte İnsan Asıl O Zaman Siliniyor.. |
|
|
#2 |
|
dejavu2009
|
Cevap : İşte İnsan Asıl O Zaman Siliniyor..Çok güzel anlatmış Can DÜNDAR hatırlanmayı ve artık hiç hatırlanmamayı ![]() ![]()
|