Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
asıl, parti, saadet, sol

Asıl Sol Parti Saadet!

Eski 02-24-2009   #1
cansel

Asıl Sol Parti Saadet!

CHP, gerçekten sosyal demokrat parti değil Asıl sosyal demokrat parti, sol parti biziz

Asla sağ parti değiliz Yani, sermayeden, haramdan, yağmadan yana bir parti değiliz Sermayeden yana olan partiler sağ partilerdir Emekten, haktan, özgürlükten, demokrasiden, adaletten yana olan partiler sol partilerdir

Allah aşkına hangi özgürlükten yana oldu CHP? Özgürlüğü genişleten her şeye karşı çıkıyor Baykal ve partisi Millet de sahte özgürlükçü AKP’ye yöneliyor Neresi özgürlükçü AKP’nin? İşte, Kürt meselesi ortada Önce bir açılım yaptılar Sonra ’Ya sev, ya terk et’ diyorlar Böyle bir kafadan demokrasi ve özgürlük çıkar mı?

Adaylığınızın Kılıçdaroğlu’na yarayacağı söyleniyor Ne diyorsunuz?

Bu yeni bir numara değil ki! Demirel de 40 sene aynı şeyi yapmadı mı? ’Oyları bölmeyin, bana oy vermezseniz CHP gelir, komünizm gelir’ diye 40 sene ensemizde boza pişirmedi mi? Adalet Partisi’nin 1977 seçimindeki broşürüne bakın, ’Milli Selamet Partisi’ne oy vermeyin, oylar sola gider, CHP seçilir Oyları bölmeyin, bize verin’ diyorlardı Şu anda AKP de aynı şeyi söylüyor ’Saadet Partisi’ne oy vermeyin, oyları bölmeyin, CHP gelir’ diyor Yalan yanlış bir sürü şey yayıyorlar, milleti korkutuyorlar ’Kılıçdaroğlu gelir, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden 10 bin insanı işten atar!’ diyorlar Niye atsın? Ne kadar saçma sapan iddialar Sağolsun, Kılıçdaroğlu açıklama yaptı, ’Başkan olursam, Topbaş’tan başka kimseyi işten atmayacağım’ dedi 40 yıl önceki yöntemi, korkuyu kullanıyorlar Bu yüzden de siyaset gerçeklerle kurulamıyor Konuşuyorum, geziyorum, halk beni biliyor Sağcı olsun, Alevi, Kürt olsun, ne olursa olsun, herkes vicdanımdan emin Ama muhafazakâr, mütedeyyin seçmen, ’Ya hocam niye geldin? Şimdi zamanı değildi Sana oy verirsek Kılıçdaroğlu gelir’ diyor Böyle bir yalanla insanlar kandırılıyor Eğer CHP muhalefeti gerçek yerinde kursaydı, AKP bu noktada olmazdı AKP’yi taşıyan CHP’dir CHP’yi taşıyan AKP’dir Tencere kapak gidiyorlar Bu oyunu bozmak mecburiyetindeyiz bu seçimde

HALK KORKUTULUYOR

Dünkü konuşmamızda dindar kesimdeki değişimi anlatırken, ‘Artık bir yanda başörtülü cipli kadın, diğer yanda başörtülü yoksul kadın var’ demiştiniz Yoksul başörtülü de cipe binmek istediği için bu düzenin devamını istemez mi?

O da bir gerçek ama bundan daha önemli gerçek, daha fazla değerlerimi kaybedebilirim korkusu Bu, maalesef toplumun neredeyse tek parti döneminden bu yana genlerine işlemiş bir şeydir Yani ’Özgürlükçü, adaletçi olmadığı için CHP, benim yaşantıma müdahale eder, çocuğum okuyamaz, Kuran kursuna, her şeye müdahale ederler’ korkusu Şimdi onu yıkmaya çalışıyor CHP Ama halk CHP’den korkuyor, korkutuluyor Merkez sağ partileri de hep bunu yaptılar ama CHP de hep buna malzeme verdi CHP, gerçekten sosyal demokrat olsa böyle mi olurdu? 1973 ve 1977’de CHP’nin çıkışı var İki şeyi söylüyorlar; ’Su kullananın, toprak işleyenin’, ’İnsanca, hakça bir düzen’ gibi bir söylemdir bu Ve 1977 seçimlerinde yüzde 41 oy almıştır CHP Haksızlık yapılmasın, ’Vatandaş, hep sağa oy verir’ diye bir şey yok Sola da oy vermiştir CHP gerçekten sosyal demokrat parti değil Asıl sosyal demokrat parti biziz inanın Sol parti biziz Asla sağ parti değiliz

Nasıl sağ parti değilsiniz?

Yani sermayeden, haramdan, yağmadan yana bir parti değiliz Türkiye’de sağ ve sol, İdris Küçükömer Hocam’ın çok güzel vurguladığı gibi sürekli olarak istismar edilmiştir Dünya siyaset bilimi literatüründe sermayeden yana olan partiler sağ partilerdir Emekten, haktan, özgürlükten, adaletten, demokrasiden yana olan partiler sol partilerdir CHP, Allah aşkına hangi özgürlükten yana oldu? Özgürlüğü genişleten her şeye karşı çıkıyor Baykal ve partisi Millet de sahte özgürlükçü AKP’ye yöneliyor Neresi özgürlükçü AKP’nin? İşte Kürt meselesi ortada Önce bir açılım yaptılar Ondan sonra ’Ya sev ya terk et’ dediler Bu ne demek? Ya sev ya terk et diyebilen bir kafada demokrasi ve özgürlük ortaya çıkar mı? Ne demek, ya sev ya terk et? ‘Tek tip düşün’ demek, ‘Başka şekilde düşünüyorsan sana hayat hakkı yok’ demek Böyle demokratlık, böyle özgürlükçülük olur mu? Erdoğan bilinçaltını orada ortaya çıkarıyor Bir noktaya geldikten sonra tek tipçi kafa AKP’de de aynı, CHP’de de aynı Özgürlüğü kendinden olanlar için anlıyorlar Özgürlük öyle bir şey değildir Özgürlük, çoğunlukçuluğu değil, çoğulculuğu gerektirir Toplumsal olarak çok değişik dinlere, inançlara, kanaatlere, felsefi düşüncelere sahip olma, onların gerektirdiği gibi yaşayabilme hakkını tanıma, özgürlükçülük budur, çoğulculuk budur Bunlar öyle görmüyor ‘Benim dediğim doğrudur Dolayısıyla benimkine özgürlük, onunkine değil’ diyorlar

Ertuğrul Günay’la hiç konuşuyor musunuz?

Konuşuyoruz Geçen İstanbul’a gelirken karşılaştık, ’Hep benim aleyhime konuşuyorsun ama ben seni seviyorum’ dedi

Aleyhine mi konuşuyorsunuz?

(Gülüyor) Konuşuyorum zaman zaman Ama siyaseten eleştiriyorum ’Ben de sizi seviyorum Sayın Günay İnsan olarak bir problemimiz yok, sizi siyaseten eleştiriyorum’ dedim

Sizli bizli mi konuşuyorsunuz artık?

Arkadaşız Sayın Bakan’la aramızda başka insanlar da vardı Biz çok güzel çalışmalar yaptık Sayın Günay’la ‘Siyasi parti’ dediler, ama henüz öyle bir aşamaya gelmemişti İşte ’Müslüman sol’ dediler, ama biz asla kullanmamıştık Bu tanımı Ahmet Hakan icat etti Biz de rahatsız olmadık ama Şöyle bir şey yaptı, ’Soldan gelen Ertuğrul Günay ve İslami kesimden gelen Mehmet Bekaroğlu, hak, hukuk, adalet öncelikli bir siyasi çalışma yapıyorlar Bu olsa olsa Müslüman sol olur, solun inançlısı olur’ dedi Dinin, sosyolojik, siyasi bir kavramla tanımlanmasını kabullenmiyorum ama espri çok uygun bir espriydi, oturdu Ama maalesef sol Türkiye’de halkın inançları ve değerleriyle hep kavgalı oldu Türkiye’nin problemidir bu

Bir sürü solcu bu hareketi bekliyordu

Oluyor, oluyor! Saadet Partisi’nde olacak bu Ertuğrul Günay’la Mehmet Bekaroğlu yapamadı Numan Kurtulmuş’la Mehmet Bekaroğlu yapar, başkası yapar Adaleti, özgürlüğü, hakkı, eşitliği, bu güzel değerleri milletin inançlarıyla barışık bir kadronun siyasal proje haline getirmesiydi Sayın Günay’la yaptığımız çalışma Ama Sayın Günay çok uzun durmadı, AKP’ye gitti Gitmemesi gerekirdi Konuştuk, tartıştık, tabii kişisel tercihi, benim söyleyebilecek bir sözüm yok Gitti, ‘Niye gitti?’ diye eleştirdim, eleştirmeye de devam ediyorum Sayın Günay’ın dürüst insan olduğundan eminim Yani halk için kalbinin çarptığını biliyorum Kültür Bakanı olarak iyi şeyler yapmaya çalıştığından eminim ama bana göre birçok günahı olan bu kadroyla birlikte olmuştur, olmamalıydı

Hakkın peşinde bir ‘Müslüman komünist!’

BaŞbakan’In hemşehrisi 1978’de Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu 1983’te psikiyatri uzmanlığına,1989’da doçentliğe hak kazandı 1996’da ise mahkeme kararıyla profesör unvanını alabildi Sebebi siyasi düşünceleri Üniversite Yönetim Kurulu, ’Milli Görüşçü ve dinci’ gerekçesiyle profesör olmasını engellediği için çözümü mahkemede buldu Milli Görüşçü ve dinci olduğunu kabulleniyor, ama bir düzeltmeyle “Dinci itici ve anlamsız bir kavram Ben Müslüman ve dindar bir adamım” diyor Peki ya ’Komünist Müslüman’ sıfatı? Hiç beis yok, kabul ediyor Eğer ki haktan, insanlıktan, eşitlikten dem vurmaksa amaç

Psikiyatri profesörü

Milli Görüş’ün en etkin isimlerinden biri 1971’de Milli Türk Talebe Birliği üyesi olarak siyasete atıldı Ankara Üniversitesi Talebe Birliği’ni kurdu ve iki dönem başkanlığını yürüttü Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde psikiyatri dalında öğretim görevlisiyken, 1998’de Recai Kutan’ın Fazilet Partisi Başkanı olmasıyla başkan danışmanı olarak aktif siyasete girdi 1999’da Rize milletvekili olan Bekaroğlu, 2000’de FP Genel Başkan Yardımcısı görevini üstlendi FP kapatılınca, Saadet Partisi’ni kuran kadroda yine genel başkan yardımcısı olarak yer aldı 2005’te siyasete ara verip, üniversiteye geri dönen Bekaroğlu, Doğu Konferansı adlı Ortadoğulu aydınları bir araya getiren platformu kurdu Ertuğrul Günay, Haluk Özdalga ve Abdülbaki Erdoğmuş’la birlikte ’Yeni Siyaset Oluşumu’ adlı bir hareket başlattı ’Komünist Müslümanlığı’ da işte buradan geliyor

worapsow
adige

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com