|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
altın, efendimizden, huzurlu, için, peygamber, tavsiyeler, yaşam |
![]() |
Peygamber Efendimiz'den Huzurlu Yaşam İçin Altın Tavsiyeler.. |
![]() |
![]() |
#1 |
meLankoLik_asaLet
|
![]() Peygamber Efendimiz'den Huzurlu Yaşam İçin Altın Tavsiyeler..Peygamber Efendimiz`den huzurlu yaşam için altın tavsiyeler ![]() ![]() ![]() Dertler sıkıntılar artmış, insanlar derdine çare arıyor ama kalpler kararmış, inançlar zayıflamış, umutsuzluk o kadar artmış ki, çare elimizin altında olduğu halde insanlar niye hala çareyi uzaklarda arıyor? Aslında o kadar şanslıyız ki, yeterki inanç olsun ![]() ![]() ![]() Bir gün, bir adam Peygamber Efendimiz`in (s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine Peygamberimiz(s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İnsanların en zengini olmak istiyorum ![]() `Kanaatkâr olursan insanların en zengini olursun ![]() İnsanların en hayırlısı olmak istiyorum ![]() `İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır ![]() ![]() İnsanların en adaletlisi olmak istiyorum ![]() `Kendin için istediğini insanlar için de istersen insanların en adili olursun ![]() İnsanlar içinde Allah`a en yakın, O`nun en has kullarından olmak istiyorum ![]() `Allah`ı çok zikredip anar ve hatırlarsan o zaman Allah`ın en has kulu olursun ![]() Muhsinlerden, iyilik edenlerden olmak istiyorum ![]() `Allah`a, O`nu görüyor gibi ibadet et, her ne kadar sen O`nu görmesen de O seni görüyor ![]() İmanımı kemale erdirmek istiyorum ![]() `Güzel ahlaklı olursan imanın kemale erer ![]() Kıyamet günü nur içinde haşrolmak istiyorum ![]() `Hiç kimseye zulmetme, kıyamet günü nur içinde haşrolursun ![]() ![]() Günahlarımın azalmasını istiyorum ![]() `İstiğfar ederek günahlarının bağışlanması için Allah`a yalvarırsan günahların azalır ![]() İnsanların en kerimi olmak istiyorum ![]() `Allah`a kullarını şikayet etmezsen insanların kerimi olursun ![]() Rızkımın bol olmasını istiyorum ![]() `Temizliğe devam edersen rızkın bol olur ![]() Allah ve Resulü tarafından sevilmek istiyorum ![]() `O zaman Allah ve Resulü`nün sevdiklerini sev, sevmediklerini de sevme ![]() Allah`ın bana kızmasından kendimi korumak istiyorum ![]() `Kimseye kızmazsan Allah`ın gazabından ve kızmasından kurtulursun ![]() Duamın kabul edilmesini istiyorum ![]() `Haramlardan sakınırsan duaların kabul olur ![]() Allah`ın beni başkalarının yanında rezil etmemesini istiyorum ![]() `Namusunu koruyup iffetli ol ki; insanlar yanında rezil olmayasın ![]() Allah`ın ayıplarımı, kusurlarımı örtmesini istiyorum ![]() `Kardeşlerinin ayıplarını örtersen Allah da senin ayıplarını örter ![]() Benim günahlarımı ne siler? `Gözyaşların, hudûun (saygıyla Allah`a kulluğun) ve hastalıklar ![]() Allah yanında hangi özellikler daha faziletlidir? `Güzel ahlak, tevazu, belalara sabır ve kazaya rıza ![]() Allah yanında en büyük günah hangisidir? `Kötü ahlak ve Allah`ın emirlerine karşı gösterilen cimrilik ![]() Rahman Allah`ın rahmetini ne coşturur? `Gizliden gizliye sadaka vermek ve sıla-i rahim (akrabaları ziyaret ve görüp gözetmek)` Cehennem ateşini ne söndürür? `Oruç ![]() |
![]() |
![]() |
|