![]() |
Asitle Kör Edene Kısasa Kısas |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Asitle Kör Edene Kısasa KısasAsitle kör edene kısasa kısas İran'da evlilik teklifini reddeden kadının yüzüne asit atarak kör olmasına sebep olan adama şeriat usulünce ceza verilecek ![]() ![]() Eskiden arkadaşlarının büyük kahverengi gözlerini çok beğendiğini söyleyen Ameneh Bahrami'nin hayatı aşkına karşılık bulamayan bir adamın asitli saldırısıyla karardı ![]() Ameneh kendisini kör eden saldırıyı gerçekleştiren kişi olan Majid Mohavedi ile 2002 yılında üniversitede tanıştı ![]() ![]() ![]() Bahrami, "Beni her gün arıyordu ve tartaklıyordu ![]() ![]() ![]() Reddedilen Mohavedi, Kasım 2004'te aşık olduğu kadının dünyasını karartan saldırıyı gerçekleştirdi, Amaneh'in yüzüne asit attı ![]() ![]() ![]() Ameneh talebini şu sözlerle savunuyor: "Ben, Majid'in gözlerinin kör edilmesini intikam için istemiyorum ![]() Amaneh'in isteğine bazı insan hakları savunucuları şiddetle karşı çıkıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Geçen yılın sonunda Tahran Mahkemesi kararını açıkladı ![]() ![]() ![]() Amaneh büyük kahverengi gözlerini kaybetmiş olsa da gülümsemeye devam ediyor ve adaletin yerine bulduğuna inanıyor ![]() Amaneh, "Eğer ben bu yapmazsam, asitle başka bir saldırı olacak ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Asitle Kör Edene Kısasa Kısas |
![]() |
![]() |
#2 |
su perisi
|
![]() Cevap : Asitle Kör Edene Kısasa Kısasİşte Adalet ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|