02-15-2009
|
|
bonsoir
|
Gerçek Aşk !!!
Gerçek aşk
Kocası bir mühendisti Onunla sakin tabiatını sevdiği için evlenmişti Bu sakin adamın göğsüne başını koymak içini nasılda ısıtırdı 5 yıllık bir evlilikte bu sakinlik onu yormaya başlamıştı Eşinin bu çok sevdiği özelliği artık onu huzursuz ediyordu İş evliliğe gelince oldukça içli, hatta aşırı hassas bir kadındı Romantik anlara küçük çocuğun şekere düşkünlüğü gibi can atıyordu Oysa kocasının sakinliği ,başka değişle vurdumduymazlığı evliliğe romantizm katmaması onu aşktan almış uzaklaştırmıştı Sonunda kararını kocasına açıkladı::
--Boşanmak istiyordu Eşi şaşkınlıkla gözlerini açarak “Niye?”diye sordu Gerçekten belli bir sebebi yoktu !” ”Sadece yoruldum”dedi kadın Bütün gece ağzını bıçak açmadı Düşünüyordu Bu hali kadının hayal kırıklığını bir kat daha artırdı ”İşte,sıkıntısını bile dışa vuramayan adamdan ne bekleyebilirim ki “diye düşündü  ”Seni caydırmak için ne yapabilirim?” dedi adam Demek ki doğruydu insanların mizacı asla değiştirilemiyordu Son inanç kırıntıları da kaybolmuştu kadında
-İşte bütün mesele tam da bu! Sorunun cevabını kendin bulup kalbimi ikna edebilirsen kararımdan vaz geçebilirim!” dedi ”Diyelim dağın tepesinde uçurumun kenarında bir çiçek var O çiçeği benim için koparmak ,düşüp vücudunun kemiklerinin kırılmasına ,hatta ölümüne mal olacak Bunu benim için yaparmısın ?” dedi kadın…Yüzünü dikkatle inceledi adam “Bunun cevabını yarın veririm “dedi
Ertesi sabah uyandığında kocası evde yoktu Masanın üstünde boş süt şişesinin altında bir not vardı:”Sevgilim,senin için o çiçeği koparmazdım” o an kadın hayal kırıklığına uğradı Mektubu okumaya devam etti ”Bilgisayarın altını üstüne getirdikten sonra monitörün önünde ağladığında ,onu tekrar düzeltebilmem için ellerime ihtiyacım var Anahtarlarını her zaman evde unuttuğunu bildiğim için , senden önce eve varabilmem için koşmam gerektiğinden ayaklarıma ihtiyacım var Arabayı kullanmayı çok sevdiğin halde şehirde hep yolunu kaybettiğinden,yolu gösterebilmem için gözlerime ihtiyacım var Reglin her ayki sebep olduğu karnındaki krampları rahatlatabilmem için avuçlarıma ihtiyacın var Evde oturmayı sevdiğinden;içe kapanıklığını dağıtmak ,can sıkıntını hafifletmek üzere sana şakalar yapabilmem ,hikayeler anlatabilmem için ağzıma ihtiyacım var Sabahtan akşama kadar bilgisayara bakmaktan gözlerinin bozulması kaçınılmaz olduğundan ;yaşlandığımızda tırnaklarını kesebilmem ,saçlarında görünmesini istemediğin beyaz telleri ayıklayabilmem ,merdivenlerden aşağı inerken elini tutabilmem ,çiçeklerin renginin gençliğinde senin yüzünün rengi gibi olduğunu söyleyebilmem için gözlerime ihtiyacım var Ama seni benden daha fazla sevebilecek biri varsa,evet o uçuruma gidip senin için o çiçeği kopartırım bir tanem !”Mektubun mürekkebi yer yer dağılıyordu Gözlerindeki yaşlar mektuba düşüyordu kadının ”Mektubu okuduysan ve kalbin ikna olduysa lütfen kapıyı aç canım!Çok sevdiğin susamlı ekmek ve taze sütle kapıda bekliyorum!” Kadın koşarak kapıyı açtı Endişeli bir yüzle ve ellerinde sıkıca tuttuğu susamlı ekmek ve sütle kapının önündeydi Şu fani dünyada ondan başka kimse bu kadar sevemezdi O çiçeği uçurumun kenarında bırakmaya karar verdi Bu gerçek AŞK tı
İlk yıllardaki heyecanlar içinde görmeye alıştığımız aşkın seneler sonra o heyecanlar kaybolup gittiğinde ,sukunet ve durgunluk içinde hep var olmaya devam ettiğini göremeyebiliyoruz Oysa aşk hep vardır Belki artık heyecansız ,belki artık romantik değil,belki sıkıcı,tekdüze ,hatta beklide yüzsüz Ama hep oralarda bir yerlerdedir Çiçekler ve romantik dakikalar ilişkinin başlaması için elbette gereklidir Bir zaman sonra bunlar gitse de gerçek aşkın sütunu ebedi kalır Hayat tam da böyle bir şeydir işte…
alıntı       
|
|
|