Ilık su, süt, maya, şeker ve tuzu karıştırarak 1 saat bekletin
Diğer malzemeleri katıp iyice yoğurun Hamur 2 katına çıkana kadar mayalanması için bekleyin
Hamuru merdane ile 1 parmak kalınlığında açıp (hamur çok ince olmasın) su bardağı ile daireler kesin Kestiğiniz hamurları yağlanmış tepsiye dizip yarım saat tepside mayalandırın
200C kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin Fırından çıkartıp soğuttuktan sonra ekmek bıçağı ile ortasını kesin ve krema torbası ile (krema torbası yoksa buzdolabı poşetinin ucunu kesip kullanabilirsiniz) kremasını doldurun
Üzerine elekle pudra şekeri eleyin
not: artan hamur parçalarıyla açma veya paskalya yapabilirsiniz
Kakaolu krema:
Malzemeler:
1lt süt
1/2lt su
1 su bardağı un
500gr toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
125gr margarin
2 yumurta
Hazırlanması: Yumurta, un, şeker ve kakaoyu iyice karıştırın Süt ve suyu ilave ederek ateşin üzerinde karıştırarak pişirin İneceğine yakın yağını ekleyip iyice karıştırın Üzeri kurumasın diye ara sıra karıştırarak soğutun
not: annem yumurtayı eklemeden yapmış, bir de sıcakken krema akışkan olabilirmiş ama soğuyunca tam kıvamını yakalıyormuş
__________________
Fani kalbimde ölümlü olarak kalacak olsan da; ölümsüz ruhumda ebedileşeceksin
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.